script22 Postat Iunie 15, 2010 Partajează Postat Iunie 15, 2010 salut vreau sa leg 2 uc uri la un singur LCD 2x16si anume controlerul lui danzap si un spectrum analizer cu atmega 8ambele sunt pe 4 biti prima oara ma gandeam sa folosesc bufere cu iesire 3 state dar nu merge dupa ce lam deconectat si il conectez iar nu mai mergeStie cineva o schema cu un uC de preferinta atmega Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 15, 2010 Partajează Postat Iunie 15, 2010 In primul rand de ce ai face asta?Cum zici tu cu buffere 3 state e ok, merge. Mai merge si cu porti SI, dar cred ca e mai convenabil cu buffere. Mai exista varianta de a lega un singur uC la lcd si de a face comunicatie intre cele doua. Link spre comentariu
izua Postat Iunie 15, 2010 Partajează Postat Iunie 15, 2010 sau combini softurile şi faci un mod de a trece dintr-un mod de lucru în altul.mai simplu la realizat cablajul, mai ieftin că ai mai puţine integrate, dar ceva mai complex pe partea softwarecu buffere/multiplexoare cum zici tu s-ar putea să ai probleme, pentru că fiecare soft va iniţializa LCDul. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 15, 2010 Partajează Postat Iunie 15, 2010 izua are dreptate, probabil ca va trebui sa reinitializezi lcdul de fiecare data cand treci de la un controller la altul pentru ca nu stii in ce stare a fost lasat.Daca e vorba de folosire doar ocazionala de la unul la altul, atunci ai putea face schimbul manual. Link spre comentariu
nana Postat Iunie 17, 2010 Partajează Postat Iunie 17, 2010 Cel mai bine e daca folosesti controlerul de la dan sa il rogi daca e dispus sa iti dea codul si sa rescri partea de fft pentru spectrum analizer in acelasi program m-am gandit si eu sa fac chestia asta dar problema e ca dan scrie codu in bascom si eu sunt praf la capitolu asta. Eu folosesc doar C (codevision, avrgcc) deci am cam abandonat proiectu insa problema este daca dan a lasat la controlerul lui vre-un ADC liber ca sa te legi in el daca nu mi se pare ca are miso si mosi si clk liberi si poti face comunicare seriala.Cel mai bine vb cu dan si vezi cam cat papa codu lui din ram si memorie flash si vezi cam pe unde ajungi si tu cu codu tau si iti poti face o idee daca mai ai loc si tu pe acolo.Daca nu singura ta solutie ramane comutarea LCD-ului intre cele 2 proiecte insa si aici daca vrei sa o faci automat trebe sa te joci cu codul lui dan pentru ca el va trebui sa fie master. Link spre comentariu
script22 Postat Iunie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2010 dap cod liber nu prea mai e 97 % am codul de la ambele montaje si ambele sunt scrie in bascom avrdar nu stiu ce si cum trebuie modificat ori cum o sa mai ma uit cum e cu momunicarea intre 2 uC uri si o sa incerc sa fac o modificare Link spre comentariu
one Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Cam tarziu raspunsul meu, dar poate intereseaza pe altii.Pentru a conecta un LCD la mai multe procesoare, eu as face comanda displayului cu un registru de deplasare sau cu un circuit de tip PCF8574, care este i/o expander pe I2C.Apoi as conecta liniile I2C sau liniile de intrare in registrul de deplasare (DataInpuT, Clk, Out) in paralel la cele 2 procesoare, avand grija ca in mod normal sa fie setate ca intrari. In momentul in care se doreste afisarea, procesorul corespunzator trece liniile in iesire, trimite ce e de trimis, apoi schimba iar in intrare.In acest mod se economisesc si o gramada de pini. Teoretic se pot pune toti pinii care comanda in mod normal un LCD in paralel, dar pentru mai mult procesoare se complica mai mult cablajul si softul.O alta posibilitate ar fi folosirea unui display cu intrare seriala sau spi. In acest caz cred ca s-ar putea utiliza cele 2 controllere chiar si simultan (de tipul primul controller scrie pe prima linie, al doilea pe a doua). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum