Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa PC

Vizitator alexey110

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Uite-te atent la ce tip de stabilizator este in a doua schema. Este din seria 79xx, stabilizator de tensiune negativa. De aceea sunt diodele de redresare puse invers. Singura dioda pusa invers este D3, cea de protectie optionala, desenata punctat, nefiind necesara daca nu se alimenteaza sarcini inductive gen motor electric sau releu.

Link spre comentariu

Ai dreptate, google tine minte textul dar nu memoreaza in cache si poza, decat daca vei cauta la imagini. Sunt rapizi cand e vorba de corectii, si D3 au corectat-o. Adevarul ca prima oara cautasem doar dupa stabilizatorul 7905, stiind ce este si ce face. A doua zi, dupa ce am citit postul tau am citit in detaliu pagina respectiva, avand deja poza modificata. Mea culpa. Altceva mi-a atras atentia acum. Ordinea pinilor. Se pare ca au folosit o varianta cu pinii IN si GND inversati ( pe alldatasheet, in pdf, exista referinta la aceasta inversare ca fiind L-CD2, cu IN la capsula).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări