aygun Postat Iunie 15, 2010 Partajează Postat Iunie 15, 2010 Salutare tuturor !Zilele trecute am primit cadou cateva lampi dupa cum urmeaza :- 2 x 6P3S- 1 x 6H8C- 2 x PL500Ceva sfaturi despre ce as putea face cu el si cat sunt de fiabile ?Multumesc Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 15, 2010 Partajează Postat Iunie 15, 2010 Salutare tuturor !Zilele trecute am primit cadou cateva lampi dupa cum urmeaza :- 2 x 6P3S- 1 x 6H8C- 2 x PL500Ceva sfaturi despre ce as putea face cu el si cat sunt de fiabile ?MultumescMai faci rost de 1 6H8C si faci un SE cu 6P3S final si SRPP driver cu 6H8C , dupa schema pe care am tot facut-o si eu si altii .Nu te gandi la fiabilitate , asta nu e un lucru care sa te ingrijoreze urmatorii 20 de ani daca asculti in fiecare zi cate cel putin 4 ore !OK ?asta :http://i27.tinypic.com/2s7jjoz.jpgcu inlocuirea lui 6H2P cu 6H8P Link spre comentariu
aygun Postat Iunie 15, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2010 La ce putere audio se ridica schema propusa ? Ceva detalii ptr transformatorul de iesire si alimentare ?Multumesc Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 16, 2010 Partajează Postat Iunie 16, 2010 La ce putere audio se ridica schema propusa ? Ceva detalii ptr transformatorul de iesire si alimentare ?Multumesc- 6...7W output- transformator alimentare : primar 230V , secundar 240V / 300mA , 6,3V / 5A Link spre comentariu
aygun Postat Iunie 16, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2010 Ceva detalii despre transformatoarele de iesire si cele de alimentare ?Aici a refer la sectiuni ale miezului , putere ....Apropos , in configuratia SE cu SRPP ce putere obtin ?Care sunt avantajele SRPP ? M-am tot uitat pe net dupa explicatia fenomenului dar sincer va spun ca mare lucru nu am inteles .Daca binevoieste cineva sa imi explice as fi recunoscator !Multumesc Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 16, 2010 Partajează Postat Iunie 16, 2010 Informatiile pe care ti le-am dat sunt complete pentru a realiza amplificatorul . Traful de alimentare se calculeaza pe baza valorilor date (tensiuni /curenti) . Iar cel de iesire are datele complete inclusiv sectiunea nr.spire si diametrul sarmei de bobinaj ! Avantajele SRPP le citesti pe http://www.tubecad.com/ eu nu sunt bun de profesor si nici nu-mi place sa explic ! Ti-am scris acolo mai sus ce putere obtii cu schema respectiva ! Link spre comentariu
aygun Postat Iunie 16, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2010 Scuze ptr dublu post dar am postat aseara si cand am ajuns la job si am deschis firefox mi-a luat pagina din cache-ul local , pagina din cache fiind fara intrebarea de aseara . Mersi frumos si scuze ptr postul dublu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 16, 2010 Partajează Postat Iunie 16, 2010 @danzup download/file.php?id=47251&mode=view ,mi se par curioase datele acestui traf SE pt 6p3s l_as ruga pe danzup daca doreste sa lamureasca daca intradevar datele primar secundar corespund pentru situatia 6p3s clasaaA SE(raportul de transformare prea mic zic ...,Ra aprox. 1k3 poate 1k4-1k5 tinind cont si de Rcc-primar !?).Am senzatia ca in datele acelui transformator sa strecurat o eroare sau nu este destinat 6p3s-SE. Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 16, 2010 Partajează Postat Iunie 16, 2010 @danzup download/file.php?id=47251&mode=view ,mi se par curioase datele acestui traf SE pt 6p3s l_as ruga pe danzup daca doreste sa lamureasca daca intradevar datele primar secundar corespund pentru situatia 6p3s clasaaA SE(raportul de transformare prea mic zic ...,Ra aprox. 1k3 poate 1k4-1k5 tinind cont si de Rcc-primar !?). Corect: mai precis rezulta un Ra (Za)=1152 ohm (1,15K),mult prea mic pentru un 6P3S,cred ca undeva este o mica greseala,in schema se recomanda un Za=4000 ohm. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 16, 2010 Partajează Postat Iunie 16, 2010 @danzup download/file.php?id=47251&mode=view ,mi se par curioase datele acestui traf SE pt 6p3s l_as ruga pe danzup daca doreste sa lamureasca daca intradevar datele primar secundar corespund pentru situatia 6p3s clasaaA SE(raportul de transformare prea mic zic ...,Ra aprox. 1k3 poate 1k4-1k5 tinind cont si de Rcc-primar !?). Corect: mai precis rezulta un Ra (Za)=1152 ohm (1,15K),mult prea mic pentru un 6P3S,cred ca undeva este o mica greseala,in schema se recomanda un Za=4000 ohm.Din experinta va spun(si nu numai) domnule Lazaroiu(fara a va contrazice !, 4K-Ra fiind o valoare corecta pt 6p3s-SE) ca in cazul 6p3s la 300V-Ua se poate merge cu Ra minim 3k6 sub 3k6 "lucrurile" au de suferit "dramatic".Asadar acel primar trebuia sa totalizeze circa 4000sp si peste/.Sau secundarul trebuia sa dispuna de 110sp total /8 ohmi-sarcina (78sp+32sp 4 si 8 ohmi sarcina,Nu 130sp+70sp !?) pentru primarul dat aici download/file.php?id=47251&mode=view . __@aygun-("ce recomandati ?"), eu recomand o citire atenta/completa/repetata..., a acestui subiect -Detalii transformatoare de iesire (poate in acest "fel" chiar aflati "lucruri noi" !?,poate chiar "interesante"/"utile" !?...,daca tot doriti sa experimentati vacuum-tubes in AF).Si daca Nu puteti sa faceti lectura subiectului mentionat...,recomand sa le "daţi" mai departe !?("Am primit 6p3s, 6h8c s i pl500"). Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 16, 2010 Partajează Postat Iunie 16, 2010 @danzup download/file.php?id=47251&mode=view ,mi se par curioase datele acestui traf SE pt 6p3s l_as ruga pe danzup daca doreste sa lamureasca daca intradevar datele primar secundar corespund pentru situatia 6p3s clasaaA SE(raportul de transformare prea mic zic ...,Ra aprox. 1k3 poate 1k4-1k5 tinind cont si de Rcc-primar !?).Am senzatia ca in datele acelui transformator sa strecurat o eroare sau nu este destinat 6p3s-SE.Da !Scuze : trebuie sa fie cate 1800 de spire x 3 in total 5400 spire in primar !Nu am atasat poza corecta !Se poate merge si pe transformatorul din threadul mentionat de Valderama !Inca odata scuze !Acel transformator cu 3x 800 e pentru lampa 6H13C in SE de la amplificatorul care il fac acum ! Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 16, 2010 Partajează Postat Iunie 16, 2010 Cred ca primul transformator pe care din greseala l-ati publicat si pentru ca tot cere relatii despre ce poate face cu lampile primite cadou,cred ca s-ar potrivi foarte bine pentru un SE cu PL500,nu??? si tot cu un SRPP in fata,dar atentie la G2,trebuie alimentata la o tensiune mai mica decat anodul (vezi datele de catalog!)Aveti dreptate d-le Vali ,trebuie luat in calcul si valoarea rezistentei in cc. a bobinei primare,mai ales in cazul unui numar mare de spire si diametrul firului de bobinaj mic (0,20mm-0,25mm) Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 16, 2010 Partajează Postat Iunie 16, 2010 ...Scuze : trebuie sa fie cate 1800 de spire x 3 in total 5400 spire in primar !...@dazup download/file.php?id=47276&mode=view dupa noile date Ra va fi in jur de 6k3-6k5 asociat cu schema respectiva srpp+6p3s clasaA SE se vor putea obtine lejer 3W !!!,dar nu mai mult de 4w sinus nelimitat ,daca ma gindesc mai bine si tin cont si de diametru folosit in primar/secundar-revin si spun ca nu se va obtine decit 3,5w sinus nelimitat in sarcina secundar maximum-maximorum ! , pentru Ra=6k5 corespunde 4,48w sinus nelimitat in anod Pw_0,un wat raminind pe traf ,de aceasta data Ra prea mare.(danzup te rog Nu te supara !,nu sa cazut pe Ra corect nici acum !, lipsa de focusare/concentare genereaza astfel de situatii...).Ra pentru "schema" in discutie http://i27.tinypic.com/2s7jjoz.jpg (pe schema fiind marcat foarte corect Ra)dar ma rog , Ra poate fi intre 3k6-4k3 in acel regim de alimentare(280v),asa cum a spus si domnul Lazaroiu 4k ar fi numai bine pentru a putea obtine 5w(randament transformator iesire mai scazut) maxim 6w(randament transformator iesire ridicat) sinus nelimitat in sarcina la iesire. Acesta este numarul de spire din primar corect-pt un Ra corect la secundarul dat de tine (tinind cont de Rcc primar,adica 4200-4400sp total functie de diametrul conductor primar,daca folosesc in primar 0,2mm/4200sp,0,23mm/4300sp, 0,25mm/4400sp...) ...Asadar acel primar trebuia sa totalizeze circa 4000sp si peste/... Link spre comentariu
aygun Postat Iunie 16, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2010 @aygun-("ce recomandati ?"), eu recomand o citire atenta/completa/repetata..., a acestui subiect -Detalii transformatoare de iesire (poate in acest "fel" chiar aflati "lucruri noi" !?,poate chiar "interesante"/"utile" !?...,daca tot doriti sa experimentati vacuum-tubes in AF).Si daca Nu puteti sa faceti lectura subiectului mentionat...,recomand sa le "daţi" mai departe !?("Am primit 6p3s, 6h8c s i pl500").Stimate domn @valderama !Nu doresc sa fiu lipsit de respect si nici de consideratia pe care v-o port dvs si multora de pe acest forum , am citit acel topic de care pomeniti de mai multe ori , insa , dupa cum bine stiti informatia TREBUIE filtrata deoarece sunt multe pareri cu referire la transformatoarele de iesire iar multe dintre ele sunt sau NU verificate . EI bine , aici e gliciul cel mare , NU am timp de testari si verificari din mai multe considerente pe care cei cu care mai colaborez pe aici ( nu numai prin mesaje scrise pe forum ) le cunosc intr-o mai mica sau mai mare masura . Astfel incat , fara lipsa de respect , va rog sa nu imi spuneti ce anume sa fac cu lampile. Unii dintre noi suntem incepatori in multe privinte si nu inseamna ca daca NU ma pricep pe o nisa inseamna ca suntem prosti , fraieri sau tampiti. Pur si simplu nu avem timp ! Va multumesc dvs si celorlalti pentru ajutorul oferit ! Repet , nu mi-o luati in nume de rau ! Va stimez si va admir deoporiva insa sunt anumite chestii care nu imi convin iar cand nu-mi convin SPUN ! Ca sa fiu mai precis , prefer sa dau altcuiva care se pricepe la transformatoare sa le faca deoarece stiu ca trafurile nu sunt punctul meu forte din mai multe puncte de vedere ( cel mai elocvent fiind executia mecanica a transformatorului ) . Oricat m-as stradui nu se prinde de mine , bulesc ceva , tole , spire .... ceva nu iese bine . Asadar , cita vreme nu este punctul meu forte de ce sa ma chiunui ? Va multumesc inca odata pentru ajutorul / raspunsul pertinent si de un real folos pe care l-ati dat. Sunt extrem de bune aceste discutii deoarec corecteaza multe hibe ale schemelor. Ii multumesc mult si lui danzup pentru ajutor ! Sunt constient ca oboseala si lipsa de concentrare au dus la acele mici erori de calcul insa nu pot sa NU ma intreb ce s-ar fi intimplat daca nu erau corectate erorile ? Ce s-ar fi intimplat cu amplificatorul sau lampa ? In ipoteza in care as fi folosit azi prima schema de transformator postata . Multumiri Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 17, 2010 Partajează Postat Iunie 17, 2010 ...Scuze : trebuie sa fie cate 1800 de spire x 3 in total 5400 spire in primar !... @dazup download/file.php?id=47276&mode=view dupa noile date Ra va fi in jur de 6k3-6k5 asociat cu schema respectiva srpp+6p3s clasaA SE se vor putea obtine lejer 3W !!!,dar nu mai mult de 4w sinus nelimitat ,daca ma gindesc mai bine si tin cont si de diametru folosit in primar/secundar-revin si spun ca nu se va obtine decit 3,5w sinus nelimitat in sarcina secundar maximum-maximorum ! , pentru Ra=6k5 corespunde 4,48w sinus nelimitat in anod Pw_0,un wat raminind pe traf ,de aceasta data Ra prea mare.(danzup te rog Nu te supara !,nu sa cazut pe Ra corect nici acum !, lipsa de focusare/concentare genereaza astfel de situatii...). Ra pentru "schema" in discutie http://i27.tinypic.com/2s7jjoz.jpg (pe schema fiind marcat foarte corect Ra)dar ma rog , Ra poate fi intre 3k6-4k3 in acel regim de alimentare(280v),asa cum a spus si domnul Lazaroiu 4k ar fi numai bine pentru a putea obtine 5w(randament transformator iesire mai scazut) maxim 6w(randament transformator iesire ridicat) sinus nelimitat in sarcina la iesire. Acesta este numarul de spire din primar corect-pt un Ra corect la secundarul dat de tine (tinind cont de Rcc primar,adica 4200-4400sp total functie de diametrul conductor primar,daca folosesc in primar 0,2mm/4200sp,0,23mm/4300sp, 0,25mm/4400sp...) ...Asadar acel primar trebuia sa totalizeze circa 4000sp si peste/... Corect : 4K e exact cat trebuie si exact ce urmaream . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum