Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare

Bogdan

Postări Recomandate

Buna, as vrea sa pun urmatoarea intrebare: Daca amplificatorul (sa zicem ca e mono) scoate 400W pe 4Ohmi, pot sa leg in paralel 2 boxe de 8 Ohmi, una de 100W iar cealalta de 300W? Nu se va arde boxa de 100W? Ca daca aia 400W se impart la 2 boxe o sa intre 200W in fiecare, sau nu?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bogdan

3

• Shambala

2

• kappa_ii

1

• Ciprian Alexandrescu

1

Pai cam asa ..va fi puterea impartita la jumate ....daca nu sunt filtre in boxe..daca sunt filtre nu stiu sati zic exact...incerca si ai sa vezi.. :d ....maresti treptat puterea si vezi cum suna....

Link spre comentariu

poti sa le legi in paralel doar pt. puteri mici. la putere mare o vei distruge intai pe cea mica, apoi si pe cealalta. (si cu putina perseverenta, si amplificatorul )

Link spre comentariu

poti sa le legi in paralel doar pt. puteri mici. la putere mare o vei distruge intai pe cea mica, apoi si pe cealalta. (si cu putina perseverenta, si amplificatorul )

De ce pot sa leg in paralel numai la puteri mici? Daca nu cobor sub 4 Ohmi care e problema? :? Si de ce se va distruge si amplificatorul? :shock: Si atunci pentru amplifu asta 400W pe 4 Ohmi, ce as putea sa fac ca sa-l folosesc la puterea maxima? Acuma am o incinta de 100W 8Ohmi, ce ar trebui sa mai leg la ea si de ce putere ca sa scot 400W??
Link spre comentariu

nu poti sa faci decat [schimb cu] alte incinte. tu 'dai' cu 400W in doua incinte - una de 100 si una de 300W, impreuna vazute de amplificator ca o sarcina de 4 ohm. repartitia puterilor pe incinte va fi relativ egala, deci pe cea de 100W vor 'cadea' 200W.amplificatorul se poate strica daca nu are protectii pe iesire iar bobina difuzorului se arde intrand in scurt (caz mai rar). si mai este un motiv, dar pe ala nu ti-l spun :wink:, poate totusi nu e cazul.

Link spre comentariu

nu poti sa faci decat [schimb cu] amplificatorul se poate strica daca nu are protectii pe iesire iar bobina difuzorului se arde intrand in scurt (caz mai rar). si mai este un motiv, dar pe ala nu ti-l spun :wink:, poate totusi nu e cazul.

Am cam inteles dar sa stii ca m-ai facut tare curios. Care-i motivul ala pe care nu vrei sa mi-l spui? Daca nu vrei sa-mi spui pe forum te rog sa-mi trimiti mp ca altfel nu o sa pot dormi la noapte :d .
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări