Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

informatie

Vizitator adi123q

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

1

Top autori în acest subiect

KL 500 facut de RM Italy foloseste 4 tranzistori bipolari MRF455 produsi de Motorola. Intr-adevar pretul acestor tranzistori este destul de mare, in medie 120 RON/buc. In primul rand trebuie sa vezi care e defectul, sunt tranzistorii sau altceva.... Nu e obligatoriu sa se fi ars tranzistorii... Si oricum, probabil nu toti. De inlocuit ii poti inlocui cu SD1446, dar nici acestia nu sunt ieftini. Oricum, inlocuirea cu SD1446 se poate face numai daca sunt arsi toti 4 deoarece nu se pot amesteca MRF455 cu SD1446.PS... e un amplif cu adevarat puternic, sper ca stii ca e ilegal... atat timp cat nu esti radioamator cu state vechi.

Link spre comentariu

Si radioamatorii trebuie sa respecte puterea maxima in CB, adica cei 4W FM. Pe de alta parte, sa presupunem ca am la masina un CB care, cu amplificatorul de rigoare, ajunge la 100W. Asta inseamna ca, in momentul in care voi emite, ma va auzi un coleg de suferinta de la 100 km (sa zicem). Ce informatii imi poate da? (asta daca reusesc sa-l aud, poate el are doar cei 4W legali). Ca peste 100km este un radar? Daca intre timp radarul isi schimba pozitia si vine spre mine inca vreo 20Km? Cu ce ma ajuta informatia? Sincer, am CB pe masina si il mentin fara amplificator, pentru ca vreau sa aflu informatii despre ce voi intampina in urmatoarele 10... 15 minute, nu despre ce este acum la Targu Mures, eu fiind la Ploiesti.

Link spre comentariu
Vizitator adi123q

multumesc pt raspuns stiu ca este ilegal sa ai putere mai mare de 4w dar eu sunt tirist majoritatea timpului amplif sta oprit cind fac pauza mai vb cu prieteni stiti cun este 11ore pauza mentionez ca amplif este alimentat la24volti direct de la acumulatori are 2tr finali MRF 422 cind l-am desfacut am gasit si 2condensatori c24 sic25 arsi si pe cablaj scrie kl400 probabil o fii aceeasi platforma sau cine mi la vindut a fost???????? l-am cumparat nou am cumparat si reflectometru braun df2465A de 1kw ca sa il calibrez bine oricum multumesc inca o data pt raspunsuri

Link spre comentariu

2 X MRF422 nu-i rau deloc, 2 X 150W... oricum, vezi la un electronist (unul bun si corect) sa-ti masoare tranzistorii aia, ca nu e sigur ca s-au dus. De obicei tolereaza pana pe la 10-15W la intrare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări