Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator TDA2052

Vizitator SpikeMaster

Postări Recomandate

Vizitator SpikeMaster

Salut.

Am intrat in posesia a doua circuite intregate TDA2052 (http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... ts_id=1284)

Unul scoate (din cate zice in datasheet) 32W pe 4ohmi cu 1% distorsiuni alimentat la 2x22V si consuma aprox. 0.70A

Bun ... acuma vine problema la alimentare, oare cu acest traf http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... ts_id=4599 pot alimenta doua astfel de circuite?

Ambele circuite ar consuma 1.4A iar acel traf e de 2A, banuiesc ca ar functiona ceva acolo!

EDIT: am gasit prin niste cutii doua trafuri 2x12V 3A, oare le-as putea redresa dupa care, le-as putea inseria pe acelea?

Sau le pot inseria insainte de puntea redresoare!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_draghiescu

2

• Jimmy

1

• zal

1

Top autori în acest subiect

1. Trafo de la firmă e prea mic, poate să ţină un c.i. la probe.2. Dacă trafo acelea sînt identice, se pot înseria direct secundarele (începutul unui secundar dublu, cu sfîrşitul celuilalt, fără să mai iei în seamă medianele lor, punctul de legătură dintre secundarele celor 2 trafo devine noul punct median, cel ce se leagă la masă.Merge aşa şi dacă e o mică diferenţă de tensiune, 1-3V... puntea de diode va încărca condensatorii la valoarea dată de secundarul mai mare, dar va scădea în sarcină mai mult, tensiunile +/- vor fi identice. E bine ca şi primarele să fie legate în paralel, începuturile cu sfîrşiturile.

Link spre comentariu

SpikeMaster scrie :

"Unul scoate (din cate zice in datasheet) 32W pe 4ohmi cu 1% distorsiuni alimentat la 2x22V si consuma aprox. 0.70A"

Nu va suparati, in care datasheet ati citit asta ?

Calculati ce randament ar trebui sa aiba acel final ca sa debiteze puterea indicata la acel consum !

Link spre comentariu

Consumul este de 70 mA (0.07 A) in repaus (Total quiescent current).

La 32 W iesire veti avea un consum binisor peste 1 A.

Aveti grija ca tensiunea maxima de alimentare este de +/- 25 V !

Cu transformator de 2 x 24 V, dupa filtrare aveti peste 30 V si depasiti valoarea limita

admisa !

Link spre comentariu
Vizitator SpikeMaster

OFF: no hai ca-i culmea... cand am postat la amplificatoare, m-ati mutat la incepatori .. cand am postat la incepatori, m-ati mutat la amplificatoare!! :rade: ON: am inseriat acele doua trafuri si am obtinut 2x23V, acum puterea cred ca a ramas aceeasi :nas:

Link spre comentariu

vezi ca aia 2x23V sunt CA. dupa redresare si filtrare o sa ai cam +/-34V si nu rezista TDA-ul ala la tensiunea asta.legat de putere, cu doua trafuri e logic ca s-a dublat. acum ai 2*23V*3A adica 138VA, pe cand un singur traf avea doar 70VA.sugestia mea e sa folosesti un singur traf, redresat si filtrat pentru un singur TDA. tensiunea de alimentare ar fi +/-17V, si ar merge lejer ampliful pe sarcini de 4 ohmi, si traful ar avea curent suficient.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări