Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor,osciloscop E0102

Barti

Postări Recomandate

Multumesc mult!

Nu se stabilizeaza semnalul...cand reusesc sa-l stabilizez, la scoaterea semnalului ramane punct luminos pe ecran...trasa nu se desfasoara pe verticala. Daca misc potentiometru de stabilizare atunci se desfasoara trasa dar nu se mai stabilizeaza semnalul. E foarte critica treaba acolo...nu stiu ce se intampla!

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

9

• pinky

7

• mac01

6

• Barti

4

Aveti idee ce valoare au condensatoarele variabile de la atenuatorul de intrare al amplificatorului Y? In nicio schema nu este trecuta valoarea lor. Stiu ca sunt de ordinul picofarazilor...dar ma interesa intre ce valori? 

Editat de mac01
Link spre comentariu

Din ce retin eu, valoarea ar fi 10-40pF. N-am mai umblat de ceva vreme, dar pot sa ma uit maine in interiorul unuia. Nu ai acces la interior ca sa vezi despre ce e vorba? Pt ca in carte intr-adevar nu sunt date valorile pe schema, si nici separat nu exista lista de componente. Poate in manualul service, dar pe ala nu-l am.

Link spre comentariu

Am acces la interior...dar am gasit unul fisurat si as vrea sa-l schimb, cu toate ca nu am acel format vechi de condensator si habar n-am unde se poate gasi asa ceva. Cred ca trebuie sa improvizez alt tip de variabil....

Pe condensatorii variabili nu scrie valoarea si n-as vrea sa desfac de pe acele placute rotative alt condensator ca sa-l masor....de aceea ma interesa valoarea.

Le;

Mi-am adus aminte...prin blocurile de UUS de la aparate mai vechi erau astfel de condensatori.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Condensatorul fisurat l-am scos de pe placuta...osciloscopul este la servici. A fost macelarit la atenuator ...trei zile am muncit la el sa-l aduc in parametrii. Doar pe scala de 50mv mai aveam o mica deformare a semnalului...si am gasit condensatorul asta fisurat. O sa incerc maine cu un alt tip de condensator variabil sa vad daca isi revine semnalul.

Link spre comentariu

Am desfacut azi cu mare atentie alt condensator variabil de pe placutele rotative si l-am masurat...fara surub 1,8pf, cu surubul la maxim 20pf.

N-am avut condensator si deocamdata am tras aparatul pe dreapta pana fac rost sau sa gasesc sa-i adaptez unul cu surub...iar bloc de UUS n-am. Am un Gloria vechi care stiu ca are asa ceva....dar nu-l desfac...ala va fi reconditionat cand ii va veni randul.

IMG-8118.jpg

IMG-8122.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări