Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

emulator sunet de lampa

Vizitator [alphamale]

Postări Recomandate

Vizitator [alphamale]

Imi place mult sunetul lampilor, as spune ca pot asculta si "cotele apelor Dunarii" daca suna a lampa! Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo schema cu tranzistori/integrate de preamplificator care sa imi simuleze sunetul tuburilor. Imi cer scuze daca am intrebat tampenii, multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

1

• ratza

1

• Den

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator [alphamale]

Nu am deloc experienta in domeniul lampilor si nici nu as vrea sa capat o noua fixatie. In plus ma deprima dezavantajele tuburilor: uzura, pret, caldura, trafurile de iesire. D'aia-mi doream ceva mai fezabil pentru mine mai ales ca mai am ceva componente cu Si pe "stoc".

Link spre comentariu

să simuleze sunetul tuburilor, nu, dar ştiu o schemă care simula comportamentul unui radio sau amplificator pe tuburi:- zgomot static (până "se încălzeşte" filamentul), hârâit, hârâitul descreşte progresiv simultan cu creşterea progresivă a volumului până la "nominal", sau cât e dat din potenţiometrul de volum.- la oprire, făcea invers...schema e din 302 scheme... circuitul 025, pag. 34-35...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări