cristian_draghiescu Postat Iunie 17, 2010 Partajează Postat Iunie 17, 2010 Clorul degajat la anod (pol pozitiv) nu reactioneaza cumva (energic) cu hidrogenul produs la catod (pol negativ), formand acidul clorhidric ? Ar fi interesanta o poza a unui cablaj realizat prin electroliza unei solutii de acid sulfuric, respectiv a uneia de clorura de sodiu Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 17, 2010 Partajează Postat Iunie 17, 2010 Amestecul de clor si hidrogen este mult mai instabil ca cel de hidrogen si oxigen. Explozia poate fi produsa prin incalzire, aprindere sau foarte interesant, optic, adica prin iluminare puternica. Amestecul explodeaza daca in scoti la soare sau daca ii dai un blitz.In cazul de fata nu se va obtine concentratia necesara pentru vreo reactie vizibila, numai daca se intentioneaza acest lucru si oricum destul de greu. Nu merita incercat, pentru ca exploziile de genul asta nu sunt spectaculoase in schimb sunt periculoase, mai ales cind se lucreaza cu recipiente de sticla sau substante care pot fi periculoase prin improscare. Link spre comentariu
stefan_k Postat Iunie 17, 2010 Partajează Postat Iunie 17, 2010 Daca corodezi cablaje pe banda rulanta, poti sa pui un ventilator mic de calculator la intrarea unui furtun de aspirator si capatul celalalt spre geam. Asa scapi de problemele cu degajarea de clor in spatiu inchis.Am vaga presupunere ca in timp scurt (ore, zile) ventilatorul respectiv va avea bobina corodata.Am avut un pet cu un amestec care imi degaja suficient de mult clor, si probabil in combinatie cu vaporii solutiei etc mi-a "mancat" niste chestii din jur (niste piese nichelate sau cu ce or fi fost ele acoperite - s-a dus doar "luciul", nu a apucat sa atace prea mult, dar totul s-a intamplat in interval de cateva ore). Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 17, 2010 Partajează Postat Iunie 17, 2010 Mici experimente chimice merita facute pentru ca sunt interesante si educative dar din experienta va spun ca nu e de loc bine sa fie facute in casa sau apertamentul in care locuiesti. Trebuie facute intr-o incapere separata in care sa aiba acces numai cei ce experimenteaza altfel experimente simple si nevinovate pot produce mari neplaceri sau chiar accidente. (de exemplu vasul cu electrolit acid sulfuric iti este rasturnat pe masa si covor de bunica sau si mai rau de copilul de 3 ani care misuna pe acolo. Nasol nu?) Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 17, 2010 Partajează Postat Iunie 17, 2010 Clorul degajat la anod (pol pozitiv) nu reactioneaza cumva (energic) cu hidrogenul produs la catod (pol negativ), formand acidul clorhidric ? Imi cer scuze pentru ca ma autocitez, dar nu intrebam in ideea vreunui experiment. Asemenea experiente le faceam acum vreo 38 de ani, mesterind voltametre din flacoane de Deval si din bare de grafit extrase cu patentul din bateriile uzate. Imi amintesc insa foarte bine faptul ca la electroliza unei solutii concentrate de clorura de sodiu simteam un miros intepator, care, daca memoria nu ma insala, este specific acidului clorhidric (obtinut prin sinteza hidrogenului si clorului). Parca clorul este inecacios, nu intepator, sau gresesc ? Link spre comentariu
DavioForce Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 salut...eu am pus acid sulfuric pe seria de la un ford de la caroserie sa rugineasca ultimele 4 cifre....este acid sulfuric ff concentrat luat de la o fabrica.....intrebarea este cam in cat timp imi ruginesc cele 4 cifre sa nu se mai cunoasca???precizez ca ud cat de des pot acele cifre....azi am inceput experimentul si inainte sa pun acidul am racait putin vopseua de pe cifre si intr-o ora s-a facut tabla imaculata...iar cand pun acid pe ea ies aburi din el Link spre comentariu
hILIE Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Desi nu are legatura cu subiectul, Davio poti sa astepti mult si bine pt ca fierul este pasiv fata de acidul sulfuric concentrat, daca vrei sa corodeze trebuie diluat. Link spre comentariu
DavioForce Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 stiu ca nu are leg cu sub dar ca s anumai fac alt subiect.......revenim:D......diluat cu ce?sau spuneti-mi o metoda rapida de coroziune a fierului Link spre comentariu
hILIE Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Diluat cu H2O (apa). Link spre comentariu
DavioForce Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 ok,ms..dar in ce cantitate apa si acid?50 cu 50 e ok? Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Ai grije sa torni acid peste apa si nu invers,ca face poc! Link spre comentariu
DavioForce Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 pff.ms de pont...dar e ok 50 cu 50? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum