Vizitator SpikeMaster Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 Salut. Am si eu o nedumerire, mi-a reomandat cineva azi sa fac un amplificator cu tranzistori 2SC5200Am gasit pe http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... ts_id=2360 si zice acolo ca unul scoate 150W, se alimenteaza la 230V SI-N 230V 15A 150W 30MHZeste posibil asa ceva? Dar mai zice si ceva de 15A ... si 230*15= 3450WLamuriti-ma si pe mine, si de asemenea.. daaca aveti si o schema pentru astfel de amplificator... ca in datasheet nu am gasit nimic!Multumesc! Link spre comentariu
Relav Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 SI-N 230V 15A 150W 30MHZ gresesti amarnic. Parametri dati acolo nu pot fi depasiti fiecare separat. El nu disipa mai mult de 150W. Peste 230V tensiune colector -emitor poate "crapa". La fel si daca depasesti 15 A curent de colector. Deci daca ai in regim continuu o tens CE de 50 V nu poti depasi 3A curentul prin colector. Tot ce ti-am spus este foarte grosier. In functionarea tranz mai trebuie tinut cont de multe alte lucruri (transfer de caldura, ......) Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 Adică tu crezi că tranzistoru' ăla îl bagi în priză la 230V și o să ai amplificator de 150W?! Mai bine mergi la secțiunea începătorilor, să te pui la punct cu chestiile minime pe care trebuie să le ști... chestii de bun simț sau cultură generală, nu de inginerie. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 Am si eu o nedumerire viewtopic.php?f=66&t=48955Daca vrei sa construiesti amplificatoare audio, iti recomand sa incepi cu documentarea. Intra pe acel link unde vei gasi citeva atasamente postate de mine. Dupa lecturarea lor vei sti mai multe, ceea ce te va ajuta sa iti construiesti amplificatorul mult dorit. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 14, 2010 Partajează Postat Iunie 14, 2010 Dacă trz din magazin sînt ca cei din poză, fă-ţi cruce şi fugi cît mai departe de acolo. Pe urmă dacă răsfoiai datele trz, aflai că acei 15A se pot suge din el numai la o tensiune de la 3V la 20V şi 25*C (la cei originali, nu la făcături, găseşti şi o schiţă cum arată originalul, plus pe net, plus aici pe forum la ''Diverse'' un subiect despre ''Poza unui trz original''), pe ultima pagină ai un grafic numit ''Safe Operating Area''. Adică curentul acela nu e disponibil şi în cazul folosirii în amplifuri la o tensiune mai mare. Din proprie experienţă, cu unii destul de buni, pot să-ţi spun că poţi conta pe maxim 100W/pereche, adică cam 1A la 100V (simetric +/-50V). Foloseşte-l împreună cu complementarul lui, 2SA1943. http://akizukidenshi.com/download/2SC5200.pdf Link spre comentariu
wally_gatter Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 Dacă trz din magazin sînt ca cei din poză, fă-ţi cruce şi fugi cît mai departe de acolo. Pe urmă dacă răsfoiai datele trz, aflai că acei 15A se pot suge din el numai la o tensiune de la 3V la 20V şi 25*C (la cei originali, nu la făcături, găseşti şi o schiţă cum arată originalul, plus pe net, plus aici pe forum la ''Diverse'' un subiect despre ''Poza unui trz original''), pe ultima pagină ai un grafic numit ''Safe Operating Area''. Adică curentul acela nu e disponibil şi în cazul folosirii în amplifuri la o tensiune mai mare. Din proprie experienţă, cu unii destul de buni, pot să-ţi spun că poţi conta pe maxim 100W/pereche, adică cam 1A la 100V (simetric +/-50V). Foloseşte-l împreună cu complementarul lui, 2SA1943. tocmai ce am comandat si eu de pe acelasi site vreo 16 bucati , 16 minunatii , sper sa nu arate ca in poza de acolo, ca daca or fi replici nereusite eu sigur ii bag in priza Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum