Dj_Dog Postat August 23, 2005 Partajează Postat August 23, 2005 am shi eu o intrebarevreau sa fac un vu metru cu lm3915 cu leduri albastre care necesita 25 ma per ledce trebuie sa pun intre integrat shi led pt a-mi da acest curent pt ca integratul imi da maxim 15 ma per led?tre sa pun cumva un tranzistor (bc 107 ) care sa comande ledul?daca da aratati va rog cum!!! Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 23, 2005 Partajează Postat August 23, 2005 Pentru niste LED-uri obisnuite (nu dinalea mari) 15mA e mai mult decat suficient ca sa lumineze foarte puternic.Din ce scrie in datasheet , LM3915 poate debita pana la 30mA asa ca oricum le poti alimenta si cu 25mA. Link spre comentariu
Dj_Dog Postat August 23, 2005 Autor Partajează Postat August 23, 2005 eu am o schema dintr-un conex club mai vechi shi acolo spune ca tre sa modific valoarea la o rezistentza ca sa imi dea curent mai mare shi nu prea intzeleg.rezistentza este de 1,2k pt un curent de 10madin calcule mi-a ieshit ca ar trebui sa pun de 500 ohmi pt 25ma daca schimb valoarea acestei rezistentze nu se modifica shi tensiunea d p leduri? Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 23, 2005 Partajează Postat August 23, 2005 In datasheet e explicat foarte bine cum se programeaza curentul prin LED-uri si referinta de tensiune . Spune-mi in ce numar ConexClub e shema poate il am si eu si iti explic mai bine.Tensiunea pe LED se modifica foarte putin cu intensitatea curentului deoarece caracteristica I/U e exponentiala ( LED = dioda). Link spre comentariu
Dj_Dog Postat August 23, 2005 Autor Partajează Postat August 23, 2005 mersi de ajutor, depanatorule, m-am uitat shi eu prin datasheet shi m-am luminat!!!despre conex club: este schema din nr 2 al revisteimerci mult de ajutor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum