george2209 Postat Iunie 12, 2010 Partajează Postat Iunie 12, 2010 Buna ziua.Am o intrebare:Am un PIC care functioneaza intre 2-5V si o sursa care alimenteaza mai multe chestii regulata la 4V.As vrea sa folosesc PIC sa loghez pe un SD CARD diverse evenimente.Problema e ca SD CARD merge la max 3,3V.Ma gandeam sa alimenez PIC la 3,3 din 4V. Acuma, un LM sau ceva regulator dedicat, nu va functiona pt ca cere o diverenta minima intre Vin si Vout de min 1Volt.Soluiile mele:1. un rezistor de 3-5ohm urmat de un zener de 3.32. o dioda pusa in serie ar limita aprox 1V..fara rezistor insa nu ai limitare de curent si mi se pare mai riscant decat pt.1 S-a mai confruntat cineva cu asa ceva(sigur da). Ce alte solutii sugerati?O zi faina!GG Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 12, 2010 Partajează Postat Iunie 12, 2010 Nici fara dioda n-ai nici o limitare ;)Adica eu cred ca-i suficienta dioda. Link spre comentariu
cirip Postat Iunie 12, 2010 Partajează Postat Iunie 12, 2010 Daca nu ai consum prea mare de curent, poti sa folosesti un stabilizator derivatie cu TL431. Link spre comentariu
george2209 Postat Iunie 12, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2010 cred ca am sa incerc cu un zener..pt 0.7V ar trebui sa mearga.Curentul nu e mare..numai ce papa PIC-ul si SD CARDul..O sa pun un zener de 500mA (e oricum prea mult pt asta) si sper sa fie ok.revin zilele astea ca zenerul nu il am inca... Link spre comentariu
srdjan Postat Iunie 12, 2010 Partajează Postat Iunie 12, 2010 linistit poti sa incerci oricare din metodele mentionate. plaja comuna in care lucreaza bine si in siguranta si SD Card-ul si MCU-ul sunt 2.7-3.6V; la MCU vezi totusi tensiunea de alimentare necesara la CLOCK-ul ales dar nu cred ca e cazul in aplicatia ta.In multe situatii pe motiv de graba am alimentat SD Card-ul la 3.3 iar datele erau la 5V si n-am intampinat probleme. Evident nu e o practica buna treaba asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum