Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ROB025

Vizitator silviu tcaciuc

Postări Recomandate

Vizitator silviu tcaciuc

Buna ziua.Am intrat in posesia unui integrat ROB025 si m-ar interesa daca,in ideea folosirii lui intr-o schema de modulator SSB ar da randament mai mare decat un modulator clasic cu diode.L-as folosi pt 9mhz FI dar nu am nici o schema utila.Daca detine cineva o schema de modulator SSB cu acest integrat,are rugamintea mea sa o posteze aici.Cu multumiri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Vizitator yo2cmh

Salut Silviu,pe forum a mai fost tratata problema folosirii CI- ROB025. Era vorba de transceiverul DKM cu banda laterala dubla folosit pe banda de 3,5 MHz.O schema interesanta de modulator cu ROB e prezentata in revista Radiocomunicatii si Radioamatorism nr 4 din 1997.Problema e urmatoarea-fila de catalog de catalog a ICCE(firma care nu mai exista) e prezentat ca modulator ,demodulator de canal in sisteme telefonice(functioneaza bine pina la frecv de 1 MHz).Problema e ca nu o sa-l poti folosi la frecventa de 9 MHZ.Nu lucreaza asa sus.In schema din revista e folosit cu un filtru de 500 kHz,frecventa la care lucreaza foarte bine .Avantajul fata de modulatorul in inel ,e ca necesita nivele de semnal mai mici si echilibrarea se face usor.Revista ,daca nu o ai,se poate gasi pe site-ul federatiei de radioamatorism la arhiva.In nr 4 e prezentata placa de baza cu ROB 025 si in nr 3/97 e prezentat mixer de emisie receptie.Spor la treaba !

Buna ziua.Am intrat in posesia unui integrat ROB025 si m-ar interesa daca,in ideea folosirii lui intr-o schema de modulator SSB ar da randament mai mare decat un modulator clasic cu diode.L-as folosi pt 9mhz FI dar nu am nici o schema utila.Daca detine cineva o schema de modulator SSB cu acest integrat,are rugamintea mea sa o posteze aici.Cu multumiri.

Link spre comentariu
Vizitator silviu tcaciuc

Multumesc pt raspuns.Am studiat schemele amintite ,dar,tot nu inteleg cum se face echilibrarea in modulator,nu vad acolo nici un potentiometru...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări