Vizitator vasilica Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 Buna ziua,va rog mult sa mi spuneti si mie care este cel mai bun adeziv, rasina pentru lipit un bazin de plastic, am auzit ca cel mai bun ar fii BISON, eu ma gandeam sa folosesc POXIPOL, stiu ca lipeste foarte bine aproape orice, inclusiv metalele sau nemetalele. bazinul de apa ii de la o erbicidatoare pentru tractor, nu este de fibra de sticla.un sfat va rog.salutari Vasi! Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 Rezervorul acela mai mult ca sigur e din polipropilena sau polietilena.PP si PE nu se lipesc cu nimic. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 11, 2010 Partajează Postat Iunie 11, 2010 Daca are macar 2-2,5mm grosime se sudeaza cu "electrod"(material de adaos) de aceeasi compozitie, si aer cald. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iunie 11, 2010 Partajează Postat Iunie 11, 2010 Eu am lipit butoaie de 250L in care mai tineam apa de ploaie cu bandaje de izolier si silicon , strat peste strat. Poti face un petic din banda din aceea gri sau neagra (lata) care are si panza, pe care sa pui apoi un adeziv destept. Link spre comentariu
Vizitator vasilica Postat Iunie 11, 2010 Partajează Postat Iunie 11, 2010 Eu am lipit butoaie de 250L in care mai tineam apa de ploaie cu bandaje de izolier si silicon , strat peste strat. Poti face un petic din banda din aceea gri sau neagra (lata) care are si panza, pe care sa pui apoi un adeziv destept.interesant.oare ar merge combinat banda de izolat panzata cu poxipol sau bison in loc de petec din fibra de sticla? am auzit ca trebuie o anumita rasina mai speciala pentru asta si ca nu stiu daca merge cu plasic. Link spre comentariu
gcom61 Postat Iunie 11, 2010 Partajează Postat Iunie 11, 2010 In functie de tipul sparturii si pozitia acesteia poti opta pentru petic dintr-un alt plastic pe care il etansezi cu silicon sanitar sau auto si-l fixezi cu surubele.In general solutiile de erbicid sau insecticid sunt destul de agresive (chimic);ideal ar fi surubele de inox sau bronz pe care le protejezi acoperindule tot cu silicon.Eu am folosit silicon auto(rosu) pt. ca din asta aveam acasa ,si tot la un bazin pt ierbicide;la mine spartura a fost in zona aspiratiei pompei si am folosit o bucata de plastic (taiata dintr-un bidon de 20 l).Am curatat bine locul,am pus un strat de silicon,am pus peticul din plastic si am strans cu suruburile care erau +inca 2 buc de Ø6mm.Am folosit-o tot sezonul si nu am mai avut probleme.Pe capetele suruburilor am dat tot cu silicon sa nu fie coradate . Link spre comentariu
Rotty Postat Iunie 11, 2010 Partajează Postat Iunie 11, 2010 Am lipit si eu un bazin destul de mare cu un feon BOSCH cu aer cald 500 grade C si cu un pisto cu bari de plastic... vreau sa zic ca si acum are apa in el si nu am probleme cu el ... Link spre comentariu
Vizitator vasilica Postat Iunie 12, 2010 Partajează Postat Iunie 12, 2010 In functie de tipul sparturii si pozitia acesteia poti opta pentru petic dintr-un alt plastic pe care il etansezi cu silicon sanitar sau auto si-l fixezi cu surubele.In general solutiile de erbicid sau insecticid sunt destul de agresive (chimic);ideal ar fi surubele de inox sau bronz pe care le protejezi acoperindule tot cu silicon.Eu am folosit silicon auto(rosu) pt. ca din asta aveam acasa ,si tot la un bazin pt ierbicide;la mine spartura a fost in zona aspiratiei pompei si am folosit o bucata de plastic (taiata dintr-un bidon de 20 l).Am curatat bine locul,am pus un strat de silicon,am pus peticul din plastic si am strans cu suruburile care erau +inca 2 buc de Ø6mm.Am folosit-o tot sezonul si nu am mai avut probleme.Pe capetele suruburilor am dat tot cu silicon sa nu fie coradate .ii fisura, nu ii gaurit sau spart, ma gandeam sa i pun ceva solutie si sa se lipeasca. nu sunt adeptul la lipitul cu pistol de lipit si cu adaos de plastic Link spre comentariu
gcom61 Postat Iunie 12, 2010 Partajează Postat Iunie 12, 2010 Nu ai spus in ce zona e fisura;o poza spunea totul de la inceput;daca este doar fisura nu prea mare(presupun ca este pe [ cheia ] de turnare) poti folosi silicon rosu(auto) pe care il aplici la partea de interior intr-un strat de 1,5-2 mm grosime si atat.Este bine sa aplici acest silicon cu mana astfel incat prin presarea lui (precum cu un spaclu)siliconul sa patrunda prin fisura pana pe partea cealalta.In felul asta esti sigur.Eu am mai lipit asa o pompa(vermorel)pt stropit vita-de-vie care se fisurase in zona pompei pe incheietura de plastic;am aplicat silicon cu degetul pana a iesit pe partea cealalta si functioneaza de2 ani. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum