bogdan_ Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 Cumparam in general de la cei de sus(TME) microcontrollere pentru ca aveau pret foarte bun. Acum aproape nimic din familia de atmega nu mai este pe stoc, din ce citeam pe internet urmeaza sa se reumple stocurile in octombrie. (probleme cu productia dupa criza etc).Pana atunci inseamna ca este o problema. Restul de magazine pe care eu le stiu au preturi cam mari.Imi poate recomanda si mie cineva vreo alta sursa de atmegi la preturi bune? Link spre comentariu
manely Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 http://www.adelectrocom.ro Link spre comentariu
stefan_k Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 Depinde ce intelegi prin "preturi bune", si depinde si cam ce controler cauti.Mai demult am prins de la adelectrocom niste preturi "aproape moca" (gen 5 lei / atmega8); nu stiu de cand le aveau pe stoc sau care era povestea cu ele. Cand am incercat sa repet figura, s-au facut ca "nu mai sunt".Acum vreo 2 luni am luat piata "la sapat" si in final am luat "tub de 14 bucati" (atmega168) de la farnell. Plus niste attiny si maruntisuri. Ochiometric mi-a iesit in jur 10 lei pe bucata de 168, cu tot cu transport. Acum vad ca nici astea nu mai sunt pe stoc.La tme, cel putin pentru end-user, nu mi se pareau chiar asa grozave preturile la atmega. Parca 15 lei (+ tva ?) pentru 168. Link spre comentariu
gaby Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 Eu astept de 2 luni 4 atmega8 de la TME. La ei apare pe stoc ca ar avea ~ 900 buc. Link spre comentariu
gabiferaru Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 Si eu am asteptat vreo doua luni la TME dupa ceva de la ATMEL si in final mi-am cerut banii inapoi. All atmel production SOLD OUT: http://www.avrfreaks.net/index.php?name ... ic&t=93970 Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 10, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2010 Eu vad ca nu ar mai fi pe stoc la TME atmega8. Prin preturi bune inteleg(ca tot s-a discutat despre) de exemplu sub 2 euro pe atmega8.De la tme luam cam cu 1 euro, dar sunt care vand si cu mai mult de 5 euroi unul. De exemplu farnelicii. Probabil au stocuri mai vechi si acum profita.Eu ce fac, trec la picuri? Ca nu prea imi plac. Link spre comentariu
stefan_k Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 Farnell-ul are unele preturi aiurea, altele foarte bune. Cand am cautat, aceeasi situatie am gasit-o si eu: atmega8/88 (mult) mai scump decat atmega168.Daca esti axat fix pe un controller, asta e, dai banul. Daca nu, alegi ce e mai avantajos in momentul respectiv.De ex la diferenta de pret intre 88 si 168, dpdv tehnic nu se justifica ca 88 sa fie mai scump. Dar daca lor in contabilitate le-au intrat cu preturi diferite (si invers proportionale), asta e, trebuie sa le vanda la pretul care il calculeaza. Ca noi am zice ca ar trebui sa fie invers, pe ei nu ii priveste.Eventual da un mail la adelectrocom cu o lista rezonabila de ce te-ar interesa, si vezi ce iti pot trimite, in ce cantitati si la ce pret. De ex acum ma uit la ei pe site, si vad ca au reaparut 8-16AU-urile, dar nu la 5 lei ca acum cateva luni, ci la 15 lei. In conditiile in care 168 e listat la 10-11 lei. Misto, nu? Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 10, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2010 Stiu cam ce au, am fost azi la ei, si nu mai au aproape nimic. Problema mea nu este pe momentul curent, ci pe viitor. Daca dureaza pana in octombrie sa vina stocuri noi cele vreo 10-15 mega 8 pe care le am se poate sa nu imi mai fie suficiente. Preturi aiurea am vazut si eu peste tot si le inteleg justificarea.Problema e ca uneori trebuie sa dai banul pentru ca trebuie sa folosesti un anumit uC(ai deja cablaje etc). Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 adelectrocomul cumpara foarte mult de la TME (nu chiar tot) totusi ceva e ciudat stocul era actulizat automat si in timp real cand mai faceam comenzi la ei (adaugam produsul in cos si automat scadea din stoc) acum vad asta: ce sa mai inteleg ? Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 Nu numai la TME am cautat si la altii si nu stiu de ce au preturi cu 10...30% mai mari sau nu au deloc pe stoc unele variante de atmel atmega 8 / 16 / 32 !!!Ma intreb ce se intampla ??? Link spre comentariu
stefan_k Postat Iunie 11, 2010 Partajează Postat Iunie 11, 2010 Totusi, atmega8/16/32 nu sunt scoase din fabricatie?Iar inlocuitoarele lor directe, 8A/16A/32A sunt cred la fel de greu de gasit.Ba corectie: 32A e pe stoc la farnell, daca iti convine pretul ... Sunt chiar si 8A/16A, daca iti convine QFN-ul ... Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 11, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2010 Nu imi convine nici qfnul nici pretul de la farnell. Farnell are stocuri vechi si acum isi permite sa umfle preturile. Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 Eu cumparasem de la un magazin din brasov atmega8 la pretul de 9 ron. azi intreb daca mai au pe stoc si imi spun ca nu mai au si cand vine urmatorul transport va fi de 3 ori mai scump. Astia s-au tampit la cap? Link spre comentariu
stefan_k Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 Astia s-au tampit la cap? Da.Oricum mira-m-as sa mai primeasca vreun transport. Poate 8A, eventual ... Orienteaza-te catre versiuni mai recente. Chiar si 88/168 pot fi gasite la pret mai convenabil (nu la 3*9 lei). Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 28, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2010 Asa e. si eu ma uitam pe la ceva distribuitori. Mai aveau unele la preturi ok, in general din astea mai putin folosite.Atmega8 era favoritul meu. In general suficient pentru multe proiecte. Si costa vreo 3 lei si ceva versiunea SMD la un moment dat....acum la acelas magazin costa 15. Poate se pun astia pe fabricat o data.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum