Vizitator djedd Postat August 22, 2005 Partajează Postat August 22, 2005 Am facut 2 incinte cu difuri profi,de 15 ''.Calculat tot,lucrat frumos,pus suflet.dupa o seara de forja la 1/2 din puterea data de furnizor,mi s-a rupt membrana circular in jurul calotei.Difurile sunt acoperite cu plasa.intre membrana si plasa sunt 4 cm.Excluis sa fi lovit membrana in plasa.Stie cineva carui fapt se datoreaza? Incintele le-am socotit cu bas box pro si am respectat volumul & dimensiunea porturilor (dimensiunile ideala date de soft). Link spre comentariu
radue Postat August 22, 2005 Partajează Postat August 22, 2005 Spune ce dif si ce incinta, ca poate intra diful in limitare mecanica la o anumita putere. Link spre comentariu
Vizitator djedd Postat August 22, 2005 Partajează Postat August 22, 2005 Spune ce dif si ce incinta, ca poate intra diful in limitare mecanica la o anumita putere.diful e aici http://www.garry.hu/english/1524L.html Link spre comentariu
Shambala Postat August 22, 2005 Partajează Postat August 22, 2005 ce inseamna la tine "la 1/2 din puterea data de furnizor" ? care e aia ? adica, ce inseamna Wccp ? esti sigur ca difurile alea au 600 W/8ohm ? poate ca au, dar de pe la 100Hz in sus - vezi ca si ei zic mid-bas, nu bas... sau sa pun altfel problema : - ai incercat sa vezi daca la o putere sinusoidala fixa - scoasa dintr-un generator (si masurata si tensiunea de iesire a statiei, ca sa fii mai sigur), aleasa cam 1/2 din cea a difului sa zicem, cat se misca membrana ? ei dau 6mm max. ceea ce la 600W /15" pt. bas nu e foarte mult. 1524B are 8mm, si ei zic ca ala ar fi pt. bas. eu cred ca ai depasit sensibil parametrii - sau ca acestia au fost mincinosi.vad ca au ca sigla un integrat care o ia razna - nu mi se pare de bun augur :crazy: Link spre comentariu
radue Postat August 22, 2005 Partajează Postat August 22, 2005 Spune-mi si in ce incinta l-ai folosit ( dimensiunile ).De pe ce asculti la diful ? Ca s-ar putea sa dai cu distorsiuni multe in el.<>Este fff adevarata partea de mai sus :!: Link spre comentariu
Sharky Postat August 22, 2005 Partajează Postat August 22, 2005 La cat e acordata incinta?Aiu grija ca sub f. de acordare diful o ia razna, poate asta a fost problemaA primit frecvente f joase si ..salut.Cu ce amplif ai dat in ele?Poate distorsiona..si asta e o cauza din care flutura membrana degeaba Link spre comentariu
Vizitator dreadboy Postat August 23, 2005 Partajează Postat August 23, 2005 sau poate damping factorul amplificatorului... o fi prea mic.. n-a putut tine sub control ca lumea membrana dif-ului si aceasta a luat-o razna. parerea mea Link spre comentariu
Vizitator djedd Postat August 23, 2005 Partajează Postat August 23, 2005 Am folosit ampliful din atashament (PKN XD-2500),la 1/3-1/2 din volumul afisat de VU-metre.Ampliful nu are volum "clasic",este un volum cu limitare,adik unde-l fixez,acolo ramane batut in cuie indiferent de ce semnal ai dai la intrare dint-o alta sursa (mixer).Despre volumul cutiei (atit si in celalalt post),nu vreau sa dau detalii,deoarece astept si parerile voastre,calculele voastre.Dif-ul l-am folosit in regim de banda larga,fara nici un fel de filtru. Link spre comentariu
cburlea Postat August 23, 2005 Partajează Postat August 23, 2005 nush ce sa zic, nu vrei sa dai detalii, am inteles.. dar diful era pentru banda larga sau era de joase-medii?auzeai ceva inalte la el? macar sistem cu 'doua cai' sa fi facut... pentru amp-ul ala.... 8)uite ce zic eu... da-l incolo de dif!!! fa o incinta cu doua cai, macar cu filtre cu tot ce trebuie... iti recomand sa faci filtrele singur! mai ales daca ai instrumente de masura.. iti recomand pentru facut filtre X.OverPro e probat shi a dat rezultate bune, in masura in care m-am priceput shi eu... Link spre comentariu
radue Postat August 23, 2005 Partajează Postat August 23, 2005 Pai da-ne si noua dimensiunile cutiei si fr de acordare, ca poate era acordaa prost si de-aia s-a dus dr@cului... Link spre comentariu
Vizitator djedd Postat August 23, 2005 Partajează Postat August 23, 2005 nush ce sa zic, nu vrei sa dai detalii, am inteles.. dar diful era pentru banda larga sau era de joase-medii?auzeai ceva inalte la el? macar sistem cu 'doua cai' sa fi facut... pentru amp-ul ala.... 8)uite ce zic eu... da-l incolo de dif!!! fa o incinta cu doua cai, macar cu filtre cu tot ce trebuie... iti recomand sa faci filtrele singur! mai ales daca ai instrumente de masura.. iti recomand pentru facut filtre X.OverPro e probat shi a dat rezultate bune, in masura in care m-am priceput shi eu... Nu lucrez cu filtre ! Lucrez cu crosovere active inainte de amplif! Diful e de medii-bas,iar eu am dat in el fuell range din care am scos sub 30hz.Aici vezi diful ( http://www.garry.hu/english/1524L.html )Cutia am facut-o de 56 L.Optim era 25 L ceea ce e o utopie.Am respectat datele care-s atasate in foto inclusiv porturile bas reflex. Link spre comentariu
Vizitator djedd Postat August 23, 2005 Partajează Postat August 23, 2005 Pai da-ne si noua dimensiunile cutiei si fr de acordare, ca poate era acordaa prost si de-aia s-a dus dr@cului...Fb,e mult sub F3.Nu avea acest motiv sa se rupa mambrana.Urmareste foto din atasament.Astept parerile voastre.Acum cred k avetzi toate datele.Boxa,suna excelent si destul de liniar (dupa ureche). Link spre comentariu
Extrem Postat August 26, 2005 Partajează Postat August 26, 2005 din propria experienta iti pot spune urmatoarele:eu am calculat difurile cu WINISD si BASS BOX 6 diidu-mi rezultate diferite :shock: La asa un dif imens zici ca 25 L e optim :shock: , poate ca 56 L mai merge deci sa zicem ca incinta e in regula e de medii-bas,iar eu am dat in el fuell range din care am scos sub 30hz ai depasit parametri difului (l-ai fortat ) prin urmare a facut POC :crazy: daca gresesc va rog sa ma corectati... Link spre comentariu
kappa_ii Postat August 26, 2005 Partajează Postat August 26, 2005 eu cred ca difuzoru inainte de a fi folosit a stat in conditii precare si a inbatrinit membrana . este aproape imposibil sa strici difuzoru cu 300 w , mai ales ca nu l-ai folosit ca subwoofer !din parametri ts pare un difuzor extrem de bun ! care ar putea tine usor si 1000 w rms mai exista posibilitatea ca amplificatoru sa aibe probleme !! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum