Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termistor

le5100kw

Postări Recomandate

Am un termistor verde care scrie pe el SCK202R5 si e sub forma de placheta rotunda cu diametru de 19mm. Ce valoare poate sa aiba si exista echivalent rezistenta si de cati W? Un vanzator (expert cred) zice ca e un fel de rezistenta de 2,2Ohmi 5W. sa fie oare asa?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• le5100kw

4

• misuraelectronic

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

termistorul dvs este un ntc cu rezistenta la rece de 2,5 ohmi si o putere de 4,9w...!la termistoarele ntc , asa cum este si al dvs...valoarea rezistentei scade cu temperatura ...!daca montati o rezistenta normala , tot de 2,5 ohmi / 5w , valoarea rezistentei va creste cu temperatura...situatie care nu cred ca va este de folos in montajul dvs...!daca a fost pus un ntc in montaj , inseamna ca asa trebuie...! daca s-ar fi putut pune rezistenta obisnuita , atunci ar fi pus si proiectantul respectivei scheme...nu credeti...?

Link spre comentariu

ce intrebare e asta...?asa i-a iesit din calcule proiectantului schemei ...asa a dat comanda fabricantului ...!exista multe valori in afara standardelor in lumea asta larga...! daca virgula cei care au nevoie de astfel de valori accepta pretul propus de fabricant , mai departe nu trebuie sa ne mire absolut nimic pe noi , cei care sintem in afara problemei respective...!

Link spre comentariu

Nu ma refeream la motivul care a fost aleasa piesa. Ma refeream la codul piesei, ce reprezinta fiecare litera sau cifra inscriptionata pe ea, (ca la codul culorilor, primele 2 cifre reprezinta un numar si a 3 a reprezinta multiplicatorul). Ce semnificatie are fiecare?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări