Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte calculate shi softuri de socotit incinte....:((((

Vizitator djedd

Postări Recomandate

Vizitator djedd

Am desfacut 1 incinta acustica (hi-fi),am luat datele dif-ului,am gasit datele lui pe net,dupa care am simulat cu diferite programe,difuzorul,pentru a socoti incinta.Am intors pe toate partzile posibile shi imposibile totul,dar nici un volum nu s-a apropiat de cel real al incintei.Ori sunt batutzi in cap cei de la Yamaha,ori softurile de socotit incinte sunt pacaleala.Dak simulezi acelas dif pe 3 softuri,primesti 3 rezultate diferite.Unde e problema? (nu gresesc la introducerea datelor,transformari,etc) Boxa suna extraordinar de placut si e de firma (Yamaha).Are chef cineva sa verifice shi sa ma scoata din ceatza? care are chef,atashez jos datele difului.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

6

• radue

2

• cristimm

2

• Sharky

1

Top autori în acest subiect

Vizitator djedd

Spune si dimensiunile incintei.offtopic: D C s-au sters toate posturile?

Nu as vrea sa spun dimensiunile incintei,pentru a nu va influentza in vre-un fel calculele voastre.O sa le spun dupa ce vad citeva pareri.
Link spre comentariu

Am intors pe toate partzile posibile shi imposibile totul,dar nici un volum nu s-a apropiat de cel real al incintei.Ori sunt batutzi in cap cei de la Yamaha,ori softurile de socotit incinte sunt pacaleala.Dak simulezi acelas dif pe 3 softuri,primesti 3 rezultate diferite.Unde e problema? (nu gresesc la introducerea datelor,transformari,etc) Boxa suna extraordinar de placut si e de firma (Yamaha).Are chef cineva sa verifice shi sa ma scoata din ceatza? care are chef,atashez jos datele difului.

pai e ceva normal ..... nu are cum sa iti dea acelasi volum daca tu ii dai cutiei diferite frecvente de rezonanta sau ce ii mai faci tu acoloia incearca altfel .... pune in bassssbocsss parametrii difuzorului si pune la dimensiunile incintei - dimensiunile incintei tale si vei afla frecventa de rezonanta a cutiei - si apoi incearca sa faci incinta in functie de frecventa aflata in prealabil ..... incearca mai multe softuri .... vezi ce iti iese :wink: tu degeaba ne dai parametrii difuzorului ...... eu il pot simula intr-o incinta la o frecventa de rezonanta diferita de cea de la Yamaha - si e normal sa imi dea alt volum ... sau pot sa ii simulez o incinta cu un group delay mai mare ..... ca sa am huruiala ..... si iar se modifica volumul ...... etc etc :jy09:
Link spre comentariu

am simulat o incinta bass-reflex - si volumul recomandat de program este de 53.8 L, incinta acordata la 32.84 hz si un F3 de 32.21 hzzi ce tip de incinta ai .... simuleaz-o si zi-ne Fb-u` si F3-u

Link spre comentariu
Vizitator djedd

am simulat o incinta bass-reflex - si volumul recomandat de program este de 53.8 L, incinta acordata la 32.84 hz si un F3 de 32.21 hzzi ce tip de incinta ai .... simuleaz-o si zi-ne Fb-u` si F3-u

originala este bas reflex.atasez mai jos simularile facute de mine,cu "JBL specker shop 1.00".Rezultate asemanatoare am obtinut cu "BasBoxPro".Astept in continuare calculele si parerile voastre!Ce parere avetzi?Cum ar suna incinta daca ar avea 10L Bas-Reflex?
Link spre comentariu

tu pana la urma ce vrei ?? sa faci alta incinta la difuzor sau ce ??? ti-am zis sa pui in programul de simulare dimensiunile incintei tale .... sau da zi-ne dimensiunile ....... eu ce dracu tre sa fac ??? ca sa mor daca am inteles ce vrei tu

Link spre comentariu
Vizitator djedd

tu pana la urma ce vrei ?? sa faci alta incinta la difuzor sau ce ??? ti-am zis sa pui in programul de simulare dimensiunile incintei tale .... sau da zi-ne dimensiunile ....... eu ce dracu tre sa fac ??? ca sa mor daca am inteles ce vrei tu

Nu,nu vreau sa fac alta incinta,Vreau sa-mi dau seama dc e una in teorie,si alta fac (altii ) in practica. Ok,o sa o fac shi pe asta.Incinta este bass reflex de aprox 12,5L cu un port Dv 62 mm , Lv 65 mm.Sunt Yamaha NS G-30Sunt printre putinele boxe hi-fi care m-au impresionat cit de placut suna bass-ul.Mai multe informatii despre ele gasesti aici http://www.yamaha-hifi.com/products.php ... =&newsset=
Link spre comentariu

dupa dimensiunile date pe site (226 X 340 X 240 mm) cutia are un volum de 18 L (bassbocs l-a calculat - dimensiunile fiind exterioare) Fb - 65.75 hz, F3 - 56.29 hz - asta e basul tau placut

Link spre comentariu
Vizitator djedd

dupa dimensiunile date pe site (226 X 340 X 240 mm) cutia are un volum de 18 L (bassbocs l-a calculat - dimensiunile fiind exterioare) Fb - 65.75 hz, F3 - 56.29 hz - asta e basul tau placut

18L !?!?! De unde ai dedus? Grosimea PAL-ului,unde ai lasat-o? PAL gros de 16 mm. Dak le asculti,te vor impresiona!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări