Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tuburi

mila

Postări Recomandate

Bun lampile sunt dispozitive la care stocurile NOS oricat de mari ar fi sunt totusi limitate.Intrebarea e cine mai produce curent lampi si ce modele.Care e viitorul asa cum il vedeti dvs. forumisti aici ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mila

4

• Kosmin

2

• zal

2

• yo9hnf

1

Daca stocurile NOS se termina....asta e!

Daca nu o sa mai faca nimeni tuburi...asta e!

Asta inseamna VINTAGE !

NU contest performantele tuburilor in AF si RF, dar....trebuie sa mergem mai departe.

Acum, dacia face Duster (Posted Image). Dacia 1100 e vintage ! E de domeniul trecutului !...desi o prefer pe cea din urma.

Concluzia mea : orice este vintage trebuie admirat , dar trebuie sa ramana vintage.

Link spre comentariu

Ultimul update la acel site e din 2005! intre timp stiu ca sarbii nu mai fabrica si e numai un exemplu.Sunt interesat de GU50, din lista apare ca rusii il mai fabrica, din auzite la oara actuala se pare ca au incetat productia!?

Link spre comentariu

Gu50 nici nu cred ca s-a mai fabricat recent la ce stocuri aveau si au la ora actuala, din cauza ca nu mai exista cerere......nu se mai fac nici tuburi. Daca stam sa ne uitam in jur au cam disparut blindatele militare ce aveau drept final de RF lampi precum GU50.Iar EI din Serbia chiar daca pe site scrie ca ar mai avea tuburi nu cred ca mai fabrica, umblau unele zvnouri ca le-au distrus americanii in timpul bombardamentelor o parte din cladiri desi ei au afirmat contrariul.

Link spre comentariu

Totuşi nu e o lampă construită ptr audio.

Pai, nici MOS-urile nu au fost proiectate pt audio, si totusi uite ce a iesit...Plus ca gu50 rezista la niste maltratari la care cele mai multe lampi din aceeasi zona de pret s-ar cam inrosi (de rusine :P ) si si-ar da duhul foarte repede...
Link spre comentariu

Un rus mi-a spus ca la actualul consum, estimat grosier, de GK71 stocurile ajung pentru vreo200 de ani pentru toata planeta. Probabil ca GU50 sunt destule pentru un consum de vreo500 de ani. In principiu nu ar trebui sa ne preocupe daca nepotii vor mai gasi tuburi, probabiltrecerea catre nanotuburi si procesoare cuantice va face ca insasi fiinta umana sa fie "vintage"...

Link spre comentariu

Cand te arunci intr-un bazin cu apa o faci din mai multe motive; daca stii sa te descurci in apa inseamna ca vrei sa te racoresti,daca nu stii inseamna ca vrei sa te sinucizi, mai poti cadea si din intamplare (si de aceasata data se vor aplica cele doua de mai sus)....asa este si pe acest forum;iubitorii de tuburi stiu clar de ce sunt aici si nu cred ca cineva,forumist tubar convins si-a pus vreodata intrebarea daca se vor mai fabrica sau nu tuburi sau daca se vor termina cele fabricate pana acum (!!!)...si daca se vor termina,ce?????.....le vom fabrica cu manutele noastre undeva intr-o magazie,nu???...iar cand vor disparea definitiv si ele si noi,sigur cineva le va redescoperi......probabil un Lee De Forest din viitor!....pana acum eu cred ca am la activ realizate mult mai multe amplificatoare cu bipolari,mosuri si chiar IGBT-uri (care nu sunt pentru audio) dar au reusit sa ma enerveze cat de usor se poate construi asa ceva,credeti-ma (!!).........cele cu tuburi,personal,ma vor fascina pana cand voi parasi aceasta lume,este ceva viu in ele,nu stiu....cineva spunea: " cum poate sa fie placuta muzica redata de niste dispozitive cu "colturi" (patrate,rectangulare...)tranzistori,CI-uri ,patrata este si muzica (!!!)...muzica redata de tuburi este "calda","rotunda"...asa cum sunt si tuburile!!"Sa-mi fie iertata interventia,este doar parerea mea si atat. :jytuiyuCum sa nu te fascineze asa ceva??????

Link spre comentariu

Eu fac electronica aplicata din pasiune sau hobby cum se spune acum ,pentru aceasta pasiune depun eforturi financiare considerabile (cel putin pentru mine).Am construit amlificatoare pe tranzistoare,cu circuite integrate si acum cu tuburi (mai timid ca nu imi plac tensiunile mari). Nu fac din asta nici-o afacere tot ce am construit am acasa sau pe la prieteni(unele constructii in timp au disparut pentru a refolosii piesele la alte noi constructii...si imi pare rau dupa unele)Un amplificator cu tuburi e un efort considerabil pentru mine(timp,bani si suflet depus)si as vrea ca si unu sau mai multi nepoti sa se bucure de el! :da un fel de vintage de la "bunicu" peste vreo 30 ani.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Eu fac electronica aplicata din pasiune sau hobby cum se spune acum ,pentru aceasta pasiune depun eforturi financiare considerabile (cel putin pentru mine).Am construit amlificatoare pe tranzistoare,cu circuite integrate si acum cu tuburi (mai timid ca nu imi plac tensiunile mari). Nu fac din asta nici-o afacere tot ce am construit am acasa sau pe la prieteni(unele constructii in timp au disparut pentru a refolosii piesele la alte noi constructii...si imi pare rau dupa unele)Un amplificator cu tuburi e un efort considerabil pentru mine(timp,bani si suflet depus)si as vrea ca si unu sau mai multi nepoti sa se bucure de el! :da un fel de vintage de la "bunicu" peste vreo 30 ani.

eu cred ca se vor gasi tuburi si peste 50 de anieu am cumparat EF12,EL12,AZ1,UCL11, fabricate in 1941 de Telefunken,daca am gasit lampi fabricate acum 60 de ani cred ca se vor mai gasi si peste 50 de aniin plus ,cred ca rusii si chinezii au stocuri imensetrebuie sa ai un pic de noroc si sa stii unde sa cautiproblema este alta,PRETUL! ,un nos adevarat este scump ca dracu ,de exemplu un EL12 poate ajunge si la 60E,un EFM11 sau EM11,EM4,AM4,AM1 pot fi gasite intre 40..100Esa nu mai vorbim de tuburi fabricate sub 1940 din seria RG,RGN,RE,REN ,au preturi fantasticeeu aici am gasit cele mai multe tuburi http://www.askjanfirst.com de aici cumpar cel mai desnu fac reclama dar este principala mea sursa de vechituri cu adevarat nosdaca faceti un amplificator si va cumparati si tuburi de rezerva ,o sa l asculte si nepotii si peste 50 de ani!
Link spre comentariu
:da :da :da :da :da Sper sa-l asculteDa preturile la lampile din seria 11 sunt prohibitive pentru mine si pentru multi altii.Sper numai ca peste 2-3 ani sa nu cumpar 6H1P cu 10E
Link spre comentariu

Erau pe youtube 2 filmulete cu un nene care isi construia singur tuburi, arata acolo cum facea triodele, faza e ca si mergeau... Bine, nu aratau foarte frumos, dar erau functionale. Chiar arata un receptor de unde scurte cu reactie facut cu astfel de triode. Eu am luat in urma cu vreo 3 luni doua EM84 (echivalente de fapt) chinezesti de pe Ebay. Am fost foarte surprins sa constat ca anul fabricatiei era 2006. Deci deocamadata nu cred ca e mare pericol, chinezii vor produce orice le va aduce profit, chiar si galene daca le va mai veni vreodata moda.

Link spre comentariu

Printre tuburile care au "disparut",in sensul ca nu se m-ai fabrica de cel care le-a si proiectat,sunt EL156.Nu vreau sa va spun ce preturi au ,ca o sa considerati ca spun tampenii,dar daca aveti asa ceva in colectie............pastratile,iar daca aveti si vreo doua trei in plus.............sunt interesat.

Link spre comentariu

Telefunken au facut cele mai bune tuburi din lume. Eu tot caut EL3010. Am ajuns sa cred ca de faptacest tub nici nu exista si este doar un mit...EL156 a simplified version of the EL151, most famous for the use in the Telefunken V101 poweramp and with 50W plate dissipation the most powerful standard production audio tube ever made. The last tube type that ran of the production line in Ulm in 1980. Still made in modified form in China.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări