Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inlocuire CI final

omu_negru

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• omu_negru

11

• zal

6

• ionut_te

4

• misuraelectronic

3

Top autori în acest subiect

aaainca ceva inainte de a inchide topicul: desi potentiometru vietii e la minim eu tot am volum in difuzoare destul de tare. pe schema amplif pot. e de 100 k iar eu tot de 100 k am luat. ce am gresit?

Link spre comentariu

Cîţi pini avea vechiul puţometru? Poate era cu prize ptr corecţie fiziologică şi ai pus unul normal cu 2x3 pini la care nu ai nimerit corect legăturile. Un capăt al fiecărei piste trebuie să fie la masă, verifici cu aparatul, ier celălalt pe semnal. Cursorul e mai greu de dibăcit şi cred că aici e buba, vezi care pini ajung la intrările STK-ului.Sau puţometrul e prost realizat şi nu închide la capăt, mai rămîne o porţiune rezistivă, deşi nu prea cred.

Link spre comentariu

Toate cele prcizate de ZAL, + faptul că poate s-a folosit potenţiometru liniar în loc de logaritmic (sau poate chiar exponenţial). Ce terminaţie are potenţiometrul cel nou (A pentru log, B pentru liniar, C pentru exp)?

Link spre comentariu

Eu cînd am un puţometru mai ciudat, cu terminale multe, sau aşezate diferit de unul normal, întîi îi scot schema pe hîrtie cu ajutorul aparatului de măsură, verific cursa şi contactele la capetele pistei. E adevărat că nemţii foloseau prin anii 70 unii mai ciudaţi, chiar cu cîte 3 prize de corecţie şi sculele făcute mai tîrziu, prin anii 80 în orient sub firmele lor, aveau cîteodată unii de genul ăla.

Link spre comentariu

Ce terminaţie are potenţiometrul cel nou (A pentru log, B pentru liniar, C pentru exp)?

Aceste litere sint notate inaintea valorii potentiometrului (exemplu B100K - 100K liniar, C50K - 50K antilogaritmic, A20K - 20K logaritmic). In notatia veche europeana se notau literele dupa valoarea rezistentei potentiometrului si semnificatia literelor A si B era inversata (exemplu 100KB - 100K logaritmic, 20KA - 20K liniar).
Link spre comentariu

nu este intotdeauna chiar asa , domnule remus68...!spre exemplu...firma piher din spania produce potentiometri de foarte buna calitate...! caz concret , marcajul lor este urmatorul... 20k si atit ---deci fara nici o alta terminatie ---, pentru 20kohmi liniar si 20kb , pentru 20kohmi logaritmic... :da

Link spre comentariu

Eu m-am referit la cele care au notatie si nu am spus nimic eronat. Bineinteles ca exista potentiometre pe care nu scrie nimic altceva in afara de valoare.

Link spre comentariu

de acord cu dvs...! iar eu afirm ca in afara de sistemul de marcare cu a si b --- plasate inainte sau dupa valoarea ohmica --- exista si sistemul de marcare cu nimic si b --- plasate dupa valoarea ohmica --- ... :da

Link spre comentariu

potenyiometrul original era liniar dar de la saimon mi-au zis ca nu se mai fabrica demult asa ceva asa ca am luat unul circular pe care scrie B104. functioneaza doar ca am volum mare si cand e la minim. o sa incerc sa mai socoresc o data pinii poate alm lipit gresit. cel veschi avea 10 (din care 3 erau in comun ) asta are 6.

Link spre comentariu

Există puţometri liniari, dar probabil nu au prăpădiţii ăia, sau nu se pricep şi ţi-au dat unul ptr tonuri sau balans, cu caracteristică liniară, adică litera B asta reprezintă, ori la volum ai nevoie de unul cu caracteristica logaritmică. Cere unul cu A.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări