Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reflectometru

maxxim33

Postări Recomandate

Buna,revin cu o intrebare si sper sa fie instructiva si pentru ceilalti constructori. Am facut SWR-metru digital, al lui ik3oil si sint incintat de el. Problema e ca nu merge la puteri mai mari si doresc sa fac ceva mai serios sa duca 500w. Astfel ca ma adresez tuturor meseriasilor in ale undelor stationare si nu numai ,sperind ca v-om gasii o schema batatorita . Am mai construit o varianta in T de care nu prea sint foarte incintat si ma gindesc sa incerc alte sugestii dar singura conditie ar fii sa duca putere mai mare. Astept cu nerabdare si interes ideiile voastre. Ps: Am construit antena piramidala (inca nu am ridicat-o) ,si la ea as dorii sa montez adaptorul de antena.Multumiri ,73!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maxxim33

4

• SirRoger

4

• Flor

2

• cirip

1

Top autori în acest subiect

Problema e ca nu merge la puteri mai mari

Cum ai ajuns la concluzia asta? Iese fum din ceva sau ajunge la cap de scala pe afisaj? Daca vb doar de cap de scala, un simplu divizor rezistiv dupa redresare rezolva problema. Daca postezi schema putem discuta mai concret.Cirip
Link spre comentariu

Stii condensatoarele variabile din vef ,sint bune pina pe la vreo 100w mai mult face scurt intre placi.Eu am patit-o .ma gindeam ca exista vreun calcul la care sa pot sa imi dau seama ce distanta trebuie intre placi la 500w si eventual din experienta voastra cite ceva.Multumesc pentru raspuns.

Link spre comentariu

Atasez un articol din QEX dupa care am construit un SWR-POWERMETRU RF care masoara continuu puteri, reflectate, directe...etcin ecartul 100mW-2kW. Pretul componenteleor este undeva la 200RON dar va spun ca se merita.

Link spre comentariu

Stii condensatoarele variabile din vef ,sint bune pina pe la vreo 100w mai mult face scurt intre placi.Eu am patit-o .ma gindeam ca exista vreun calcul la care sa pot sa imi dau seama ce distanta trebuie intre placi la 500w si eventual din experienta voastra cite ceva.Multumesc pentru raspuns.

O fi si vreun calcul, dar eu stiu din practica un lucru: 1mm distanta intre placi/ 1000 de volti .Asta la CV-ul de langa anod. La CV-ul de la iesire distanta poate fi mai mica.
Link spre comentariu

Atasez un articol din QEX dupa care am construit un SWR-POWERMETRU RF ....

Foarte interesant. Ai putea intra in detalii despre ce probleme ai intampinat, daca a mers din prima, etc, etc..Dupa ce ma voi intoarce din concediu, stiu ce piese sa strang..
Link spre comentariu

Ataşez un articol din QEX după care am construit un SWR-POWERMETRU RF ....

Foarte interesant. Ai putea intra in detalii despre ce probleme ai intampinat, daca a mers din prima, etc, etc..Dupa ce ma voi intoarce din concediu, stiu ce piese sa strang..
N-am intâmpinat absolut nici o problemă. A mers din prima. Cuplorul respectiv are o directivitate foarte bună pâna în banda de 6m. Bineînţeles că nu e perfect liniar de la 1,8Mhz la 54Mhz, dar partea extraordinară este faptul ca se poate face compensarea din soft pentru fiecare frecvenţa in parte ! Normal, daca se schimbă cuplorul se reface reglajul.Am inţeles că AD8307 nu se mai fabrică dar ÎNCĂ se mai gaseşte in magazine.
Link spre comentariu

Este destul de complicat si timpul imi este si ala putin. Oare nu merge modificat cel de la ok3oil si sa poata citii la putere mai mare? Parca l-as baga in transtmach sa imi citeasca swr-ul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări