spyry Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 Salutare meseriasi .Am si eu o problema cu masina mea de spalat care nu are decat 2 ani si nu mai vrea sa incalzeasca apa ,am scos rezistenta afara si am masurat-o pe ohmetru si are valoarea de 80ohmi ,am masurato si fata de masa si nu arata nimic ,am suspectat termostatul si l-am masurat si pe acesta care la tmperatura camerei indica 15kohmi si daca am incercat sa-l incazesc a inceput sa scada valoarea asa ca am ajuns la concluzia ca ci acesta e bun am curatat rezistenta de calcar si am montat-o la loc ,am masurat si tensiunea la bornele rezistentei si este OK ,am uitat sa precizez ca am alimentat rezistenta afara si in 5 secunde sa incins puternic dupa toate acestea ar fi trebuit sa functioneze normal, dar nu vrea ,cind evacueaza apa este tot rece .Eu unul nu mai inteleg nimic ce mai poate fi de vina??? Link spre comentariu
djdansmart Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 Cum adica ai masurat tensiunea la bornele ei si este OK? In cazul asta ar trebui sa incalzeasca apa..sa nu cumva sa fie tensiune "falsa" in sensul sa ai doar faza..nu si nulul! Mai bine conecteaza un bec de 220V in paralel cu rezistenta si verifica daca se aprinde becul..si cat timp sta aprins..poate ca tensiunea la bornele rezistentei dispare dupa cateva secunde..!Zi-ne ce ai rezolvat.. Link spre comentariu
nelu F Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 E defecta rezistenta. 80ohmi la rece ar insemna o putere de cca 600W. La o masina de spalat puterea rezistentei este in jur de 2000W, ceea ce inseamna o valoare de circa 24 ohmi la cald (care e ceva mai mare decat valoarea la rece). Link spre comentariu
grifonul_alb Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Eu zic sa faci verificarea cu becul care ti-a sugerato djdansmart. Si daca nu se aprinde becul eu cred ca releul care comanda alimentarea rezistentei a cedat "nervos". Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Are dreptate nelu F...m-am ofticat si eu cu o asemenea trasnaie de rezistenta,care nu reusea sa aduca temperatura apei la valoarea termostatata nici dupa curatare(detartrare),solutia a fost sa o schimb,dupa ce am masurat ce curent ia cand e cuplata,m-am lamurit,nici in 2 ore nu reusea sa treaca de 40 grade apa,si prima tendinta a fost sa o consider ok,dupa masurare pe ohmetru...am urmarit mai mult continuitate decat valoare efectiva,si m-a pacalit :rade:Asta e valabil pt cazul cand e alimentata cu 220V,altfel trebuie urmarit circuitul de alimentare,si eliminate eventuale cauze(presostat care nu sesizeaza nivel minim apa,releu alimentare rezistenta,legaturi proaste la papuci...si cate or mai fi.) Link spre comentariu
Vizitator clncatalin Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Scriu si eu in acest subiect pentru a va cere un sfat.Am rezistenta arsa la masina de spalat (masina spalat Meister, are 7 ani). Am scos rezistenta si am cautat sa cumpar alta noua. Am gasit una care sa corespunda ca dimensiune si forma, dar are o putere de 2300W, pe cand a mea are doar 1900W. Am cerut parerea a doua persoane care se ocupa cu repararea masinilor de spalat in oraselul meu si am primit doua pareri diferite>1. sa o cumpar pe cea de 2300W ca nu are nimic, atata timp cat se potriveste ca marime si forma2. sa caut o rezistenta de 1900W (sau putin mai mica) pentru ca una mai puternica ar duce la incingerea contactelor si ar putea determina arderea altor piese.Ce ma sfatuiti? Link spre comentariu
grifonul_alb Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Sfatul meu de electronist incepator - mai cauta rezistenta de 1900W. Totusi cred ca ar putea merge si cea de 2300W dar intai trebuie verificat pe placa electronica(daca are asa ceva) si vazut pe releul care alimenteaza rezistenta electrica ce amperaj (la curent) suporta. Daca pe el scrie 220V/ 10 A atunci sigur trebuie sa cauti rezistenta de 1900W pentru ca releul suporta maxim 2200W. Daca pe el scrie 220V/ 16 A atunci poti pune si rezistenta de 2300W pentru ca releul suporta maxim 3500W. Link spre comentariu
Vizitator clncatalin Postat Noiembrie 19, 2010 Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 Am gasit rezistenta de 2000W. Cei de la magazin asigura si service pentru masinile de spalat. Problema este ca toate rezistentele gasite sunt mai scurte decat cea originala, iar masina are un mic suport care tine fixata partea din fata a rezistentei in timpul functionarii, pentru ca aceasta sa nu oscileze. (rezistenta originala are vreo 25-26 cm lungime). Am vorbit la mai multe magazine. Sper ca macar unul dintre ele sa gaseasca pe la distribuitorii lor asa ceva.Multumesc pentru sfat.Catalin Link spre comentariu
gaby Postat Noiembrie 20, 2010 Partajează Postat Noiembrie 20, 2010 Daca nu ma insel Meister este cunoscut ca Siltal printre reparatori. Intreaba-i de rezistenta de Siltal si vezi daca se potriveste. Link spre comentariu
Vizitator clncatalin Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Voi intreba si de Siltal. Va multumesc pentru sugestie.Mai sunt 2 zile si daca nu primesc nicio veste de la cei carora m-am adresat, voi cauta in alte parti.Catalin Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum