Vizitator flueras Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 vreau sa comand un releu cu o tensiune de +3 V si -3V, folosesc circutul de la la o masinuta cu telecomanda..cand dau in fata am 3 V cand in spate am -3V si sa comand un releu care intra intr-un microcontroler..ma putejo ajuta cu o schema de comanda ? Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 Daca vrei sa actionezi un releu electromagnetic atunci cind automodelul merge atit in fata cit si in spate, montezi bobina releului in paralel cu motorul. Link spre comentariu
srdjan Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 http://www.tme.eu/katalog_pics/4/7/0/47 ... mr2-3d.jpg asa ceva iti trebuie + dioda de protectie. totusi vezi ca aclanseaza la aplicarea tensiunii si declanseaza la luarea tensiunii nu la aplicarea inversa a iei ca la motorase. nu am inteles ce rol are microcontrollerul. LE: din context nu am dedus ca motorul ramane in montaj... is curios ce vrea sa faca Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 La releul electromagnetic montat in paralel cu motorul NU se poate monta dioda de protectie! Pe motor se aplica tensiune continua inversata in cazul mersului inapoi al automodelului fata de cazul cind merge inainte si in una din situatii dioda va scurtcircuita releul. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Cred ca era vorba de dioda pusa in paralel pe bobina releului.Se pot pune si la motoare diode in paralel, daca folosesti o punte H. Link spre comentariu
Vizitator flueras Postat Iunie 11, 2010 Partajează Postat Iunie 11, 2010 motorul nu ma intereseaza. cand am 3 v (cand dau in fata) sa se alimeteze bobina releului, cand am -3 V sa nu se mai alimeteze... Link spre comentariu
srdjan Postat Iunie 11, 2010 Partajează Postat Iunie 11, 2010 leaga bobina releului (de 3V) direct in locul motorului si pune o dioda redresoare in serie cu ea Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 11, 2010 Partajează Postat Iunie 11, 2010 cand dau in fata am 3 V cand in spate am -3V si sa comand un releu care intra intr-un microcontroler Te-ai hotarit pina la urma ce vrei? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum