+_Florin_+ Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 @ALVIN: Nu vreau sa par carcotas, dar tubul E288CC din poza seamana izbitor cu un PCC189 de la Tungsram la care ma uit in acest moment. Triodele sunt absolut identice fizic vorbind. Cam mare coincidenta... Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 Da poza cu patroana unde e ? Ca suntem disperati sa vedem cum arata o tanara spaniola topita dupa ECCuri , AXuri sau mai ales PLuri ! ! ! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 @ALVIN: Nu vreau sa par carcotas, dar tubul E288CC din poza seamana izbitor cu un PCC189 de la Tungsram la care ma uit in acest moment. Triodele sunt absolut identice fizic vorbind. Cam mare coincidenta...Nici eu nu vreau sa par carcotas , dar stiai ca ECC88 si ECC189 arata identic ? Pentru ca ECC189 e varianta cu panta variabila a lui ECC88 . Tubul E288CC face parte tot din "familie" si e normal sa arate la fel . Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 Ok, inseamna ca arata toate la fel (nu am nici un ECC88 la indemana) si difera doar modul de bobinare a grilei care nu se vede. Cu atat mai mult, aceste asemanari ofera posibilitatea de a reinscriptiona un PCC189 (ECC189) ordinar si a-l vinde drept E288CC si oricat de cunoscator ai fi nu ai cum sa te prinzi pana nu-l pui la lucru. Am si eu o nelamurire referitoare la tuburile de la Zaerix.Din cate stiu, aceasta firma selectiona cele mai bune tuburi ale diversilor producatori, si le revindea dupa reinscriptionare. Oare chiar se facea o selectie adevarata (dupa parametrii, etc) sau se multumeau doar cu reinscriptionarea? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 Smecherii s-au mai facut intre ECC189 - ECC88 , pentru ca in afara de panta variabila sunt identice la restul parametrilor electrici . E288CC are toti parametrii mai mult sau mai putin diferiti , chiar si consumul filamentului , se detecteaza falsul cu usurinta . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 E288CC este mai inalt decat famila ECC88/ECC189. Link spre comentariu
ALVIN Postat Iunie 13, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2010 Dupa discutiile aprinse despre cablurile audofile, SE versus PP, (ne)formatarea tuburilor etc. iata un nou subiectcu multe opinii pro si contra. Sa nu se inteleaga ca nu-mi place, dimpotriva, un subiect este cu atit mai interesant cu cit provoaca mai multa polemica si, implicit, mai multe postari, nu? O saptamina buna tuturor! Link spre comentariu
lorik199 Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 ati testat vre-un tub sa vedeti de e genuie? Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 Desi teoretic e posibil, practic e foarte dificila depistarea exacta a modelului tuburilor daca sunt din aceeasi familie. Nu e laindemina oricui ridicarea caracteristicilor iar un simplu test electric sau de sunet nu ne spune mare lucru. Sa nu uitam ca in foile de catalog sunt niste caracteristici medii. La unele modele te tuburi imprastierea e destul de mare...Asta daca lampile sunt noi. Daca avem de-a face si cu un anumit grad de uzura, problema aproape ca nu are solutie. Mare porcarie reinscriptionarea lampilor. Parca vad ca dupa epuizarea stocurilor de 6p3s, se va sterge reinscriptionarea 6L6 si se va scrie din nou 6p3s... :ras:Bine ca mai exista lampi inscriptionate prin sablare...la alea e mai dificila reinscriptionarea. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 Hahaha! Pe aceleaşi matriţe de ECC/PCC88/189, unii chinezi şi JJ fac alte ECCxx. Atît că la ECC832 şi 81 nu au mai pus ecranul între anozi. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 14, 2010 Partajează Postat Iunie 14, 2010 Pai fabrica JJ este in Europa , nu in Asia , sau chinezii pirateaza si lampile moderne , care evident nu pot fi NOSuri ?Dar poza cu patroana cand o atasati , eventual si cu colectia de lampi din magazin ? Va rog , daca puteti , faceti un efort , poate mai sunt interesante si alte produse ! Link spre comentariu
Kosmin Postat Iunie 14, 2010 Partajează Postat Iunie 14, 2010 Nu e de mirare, si Siemens sau Tesla (Rosnov) faceau E83CC sau alte tuburi SQ dupa matrite de e88cc la vremea ea si mergeau de minune, nu cred ca au adoptat aceasta abordare de fraieri sau ca sa pacaleasca lumea. Treaba cu ecranu intradevar se putea implementa.... Pe net scrie ca ar fi facute chiar de Telefunken (sectia din Ulm) si de acolo s-au inspirat si Siemens impreuna cu Tesla si ceilalti, ori Telefunken nu munceau degeaba. Iar o parte din tehnica Telefunken a fost preluata si de chinezi la ora actuala, chiar Zal amintea de EL156 sau alte tipuri asa ca nu mi se pare ceva iesit din comun. Desigur mai exista si o alta tehnica, si anume aceea cu anozii plati, lungi si striati, triple mica etc. Acum fiecare le testeaza, vede care ii place cum suna ... (desigur si in functie de buzunar pt ca nu se gasesc asa oricum astfel de nos-uri). Link spre comentariu
zal Postat Iunie 14, 2010 Partajează Postat Iunie 14, 2010 Astea ultimele sînt ECC83 cu anozii mijlocii, merg şi ca prefinale mai micuţe. La cele pe şasiu de ECC88, dacă nu sînt făcături cele de Siemens, cel puţin în alea de JJ sau chineze n-aş avea încredere. Link spre comentariu
ALVIN Postat Iunie 14, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2010 @hpavictor, poze cu patroana nu o sa pun, precis o sa zica cineva ca nu e "originala", ca e machi(a)ta sau ca aremoaca de chinezoaica...Ceva componente (nu lampi ) care mi s-au parut ieftine am postat la "bobine, bobinute si bobinele", pag.4-5. Link spre comentariu
sebi_c Postat Iunie 15, 2010 Partajează Postat Iunie 15, 2010 @hpavictor, poze cu patroana nu o sa pun, precis o sa zica cineva ca nu e "originala", ca e machi(a)ta sau ca aremoaca de chinezoaica...Ceva componente (nu lampi ) care mi s-au parut ieftine am postat la "bobine, bobinute si bobinele", pag.4-5.Ei si daca zice, ce-i? Pune poza aici sa vada Victor si toata lumea. Eu am cumparat lampile din imagine, iar in fundal se vede un EL500, neobisnuit de gros. Cineva s-a chinuit sa scrie EL500, dar cred ca e alta lampa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum