Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

E288CC- merita 12€?

ALVIN

Postări Recomandate

Multumesc pentru precizari zal, intr-adevar am vazut preturile de la celelalte lampi si, in majoritatea cazurilor, costa citiva dolari. Cum am zis, o sa cumpar doua, o sa ma benoclez bine la cutie si la tub iar daca iau plasa...stiu unde are magazinul :bataie (glumesc bineinteles, eu sint un tip, in general, pasnic).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ALVIN

10

• zal

6

• Depanatoru

4

• Kosmin

3

Top autori în acest subiect

Vizitator viobio

Multumesc pentru precizari zal, intr-adevar am vazut preturile de la celelalte lampi si, in majoritatea cazurilor, costa citiva dolari. Cum am zis, o sa cumpar doua, o sa ma benoclez bine la cutie si la tub iar daca iau plasa...stiu unde are magazinul :bataie (glumesc bineinteles, eu sint un tip, in general, pasnic).

pune si niste poze cu ele,sa ne dam si noi cu parereapretul mi se pare corect!,pentru Spaniapoate patronul magazinului nu este cofetar si stie ce vinde!
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Pai tocmai asta e, patronul e...patroana (tinara, cum am precizat) si mai mult ca sigur NU stie ce vinde. Poze o sa pun, sigur.

poate stie sotul,socrul,tatal,fratele,amantul :ras: sa pui o poza si cu patroana! :ras:pretul este okin Bucuresti un 12x7 care este defapt 6h2p resoclat la filamente,costa tot atit,ca scrie Fender pe ea :rade:
Link spre comentariu

Vazind ca, in general, ECC-urile in discutie par a fi de calitate l-am sunat pe respectivul (in realitate am vorbit cu o tanti, se pare ca ea poarta pantaloni in familie) si i-am povestit ca am niste prieteni interesati dar ca pretul li se pare mare, ca, oricum, cine mai cumpara lampi in ziua de azi? ce mai tura vura imi lasa toate lampile la acelasi pret, 6€. Ma gindesc sa cumpar doua, le fac poze, le pun aici si voi va spuneti parerea. Iata si alte lampi din stock: PC900, HL94, 6AX4, 3AU6, 12AX4GTB, 10DE7, 5AF8, 6BQ7A, 6BQ6GTB, 6JT8, EC92, 6AR5, CCB6A, 6FQ7.P.S. Mi se pare foarte putin probabil ca tanti sa se priceapa la lampi, e tinara si... nelinistita.

EC92 merita interes , este o singura trioda in balon , de zgomot extrem de mic , in aplicatiile profesionale se obtin curent raport semnal zgomot -140 dB evident cu precautii antimicrofonie , antivibratii etc , exemplu celebrele si foarte scumpele microfoane de studio Neuman sau la submarine pentru hidrofoane....candidatul ideal la etajul de intrare in orice preamplificator de mare calitate . Succes !
Link spre comentariu

Si eu cred ca E288CC isi merita banii, mai ales daca este folosit in aplicatiile pentru care a fost proiectat. Referitor la controversa tuburi CCCP vs. marcile vestice, intotdeauna voi prefera un tub Telefunken in fataoricarui alt tub, rusesc sau nu. Cum eu nu lucrez in audio cu tuburi, doar in RF, va rog sa priviti cu ingaduinta aceastaparere.

Link spre comentariu

Din amintirile mele EC92 este jumatate de ECC81, in RF merg excelent acele tuburi. Eu am folosit si EC92 si ECC81 in exeperimente de radioreceptoare UUS cu superreactie. Am fost uimit de sensibilitatea acelor receproare, prindeau cam tot ce prindea un receptor FM comercial, insa nu necesitau antena, maxim 15 cm de sarma. Am reusit sa prind cu ele si trafic de pe aeroport, fara probleme. In ceea ce priveste rusestile, cel putin in RF sunt impresionat. Oricand un 6P36S va vate un PL504 la putere RF debitata(parerea mea, bineinteles). Ca sunt lucrate mai din topor, ca sunt de gabarit mai mare, asta e adevarat, dar sunt fiabile.

Link spre comentariu

Salut, asa cum am promis iata citeva poze. Am cumparat un E288CC si un EC92, EC900 fiind asa mica s-a "strecurat" in cutia suratei mai mari... Acum astept pareri.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Am scris mai sus ca E288CC era marcata cu verde, m-am inselat, era alta lampa.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Salut, asa cum am promis iata citeva poze. Am cumparat un E288CC si un EC92, EC900 fiind asa mica s-a "strecurat" in cutia suratei mai mari... Acum astept pareri.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Am scris mai sus ca E288CC era marcata cu verde, m-am inselat, era alta lampa.

cumpara!
Link spre comentariu

Arată bine, cel puţin astea din poze merită cumpărate, E288CC, EC92 plus 6FQ7. Ţin să precizez că nu am fost atent la locaţie, am crezut că e vorba de România.

Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu

eu as zice acum ca le-ai achizitionat sa iei si lampi rusesti daca mai ai cu ce si sa faci comparatia ca sa nu mai ai indoieli.sunt aplicatii si aplicatii si n-as putea spune ca e o teapa sa iei mullard sau rusesti decat daca nu stii pentru ce le iei. un amplificator lipsit de dinamica, dar mai puternic suna mai bine uneori pentru ca nu intra usor in oscilatie si poate sustine o nota cu succes la niveluri mari de auditie.si in cazul tuburilor se aplica paradoxul acela cand intr-un amp prost pui componente mai bune si la sfarsit suna mai prost decat cu alea dinainte pentru ca adevaratul sunet e dat de echilibrul amplificatorului nu de calitatea unor componete singulare.apoi stii cum e blind-testul cu stradivarius-ul si o vioara obisnuita, dar foarte buna, care era prezentata ca fiind adevaratul stradivarius?toti violonistii spuneau ca "stradivariusul" suna mai bine nestiind ca au cantat pe vioara "fara nume".Parerea mea personala despre tuburile rusesti e ca in functie de tipul lor poti obtine performante deosebit de bune in anumite scheme de amplificare.6n2p-urile n-or fi crema tuburilor, dar sunt foarte stabile si suporta curenti mari ceea ce poate da un sustain pe nota greu de obtinut cu alte tuburi superioare ca parametri de zgomot ori dinamica.atentie totusi ca sunt doua tipuri de 6n2p.eu am gasit acum multi ani de alea militare cu anod argintat si am luat cat m-a tinut buzunarul.

Link spre comentariu

De acord viobio, o sa cumpar citeva perechi, nici prea multe sa-mi para rau dupa bani nici prea putine sa ma oftic dupa aia ca am avut comoara in mina si am lasat-o sa scape... Dintre celelalte lampi imi place 6BQ6, e Mullard de la mama ei, foarte asemanatoare cu 6P13S desi n-am vazut nicaieri ca ar fi echivalente. O sa cumpar si ceva lampi rusesti de la luk 9990 dar ma tem ca o sa treaca cam mult timp pina cind o sa ajung sa le compar cu lampile occidentale, motivul principal e putinul timp disponibil si ( pe locul al doilea) lipsa de experienta. Oricum, multumesc tuturor celor care si-au spus parerea, sper ca in curind sa pot posta aici primul meu montaj cu lampi. Un week-end placut tuturor!

Link spre comentariu

Cutia TFK nu este chiar noua, se vede clar ca are ani buni de cind a fost fabricata (calitatea cartonului, culorile folsite, tipul de caractere), in ce priveste Western Germany pe linga argumentul lui zal tin minte ca pe vremuri existau o multime de marfuri cu aceasta eticheta care le facea mult mai apreciate decit cele "made in DDR".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări