ALVIN Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 Salut, am gasit la cineva niste tuburi E288CC, daca-mi aduc bine aminte erau Multiwatt, marcate cu verde (nu prea le-am dat atentie, eram cu ochii dupa borcane mai mari), ajuns acasa am vazut ca sint destul de bine cotate, ce ziceti, merita 12€ cit cere respectivul pe ele? Link spre comentariu
lorik199 Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 sunt varianta SQ(special quality) a E88CC-urilorde meritat da si nu(parere personala)mai bine o 6n1p ruseasca de 2-5 E(depinde de vanzator) Link spre comentariu
Kosmin Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 Merita 12euro dar sa stii ca nici cu 6n23p-ev nu mi-e rusine . Link spre comentariu
zal Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 Poate e ''Miniwatt'' din ograda Philips. Link spre comentariu
ALVIN Postat Iunie 9, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2010 Poate e ''Miniwatt'' din ograda Philips.Chestia asta o face mai buna/scumpa? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Pai in jur de 10 euro ar fi la magazin un ECC88 din productia actuala , nu ? Atunci e clar ca merita sa dai cu 2 euro mai mult . Pretul lor pe ebay e mult mai mare.Sa nu ne imbatam cu apa rece si sa credem ca cele rusesti sunt mai bune Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Pai in jur de 10 euro ar fi la magazin un ECC88 din productia actuala , nu ? Atunci e clar ca merita sa dai cu 2 euro mai mult . Pretul lor pe ebay e mult mai mare.Sa nu ne imbatam cu apa rece si sa credem ca cele rusesti sunt mai buneParerea mea dupa cativa ani de teste : Chiar sunt mai bune cele rusesti nos .Dupa ce am testat TOATE lampile posibile de la rusi si majoritatea celor europene (inclusiv vreo 10 tipuri diferite de EXX unde X = C sau altceva cu SQ pe ele si pini auriti cu preturi imense, urmeaza la test niste D3A SQ .... ) concluzia este una singura : NUMAI lampile rusesti sunt cele mai bune !Nu-mi pasa de parerile celorlalti audiofili .Eu stiu ce-mi place si nu fac afirmatii gratuite .Testele sunt rezultatul auzului meu .Probabil ca fiecare aude diferit asa ca nu putem absolutiza : se poate ca ce-mi place mie sa displaca celorlalti .Cum am spus pe diy-audio : pentru mine nimic nu intrece sunetul lui 6n2p si 6p3s in oricare configuratie . Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 @danzupAcum ar fi intrebarea cum stau din punct de vedere obiectiv, al performantelor masurabile? Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 @danzupAcum ar fi intrebarea cum stau din punct de vedere obiectiv, al performantelor masurabile?Ei aici e alta mancare de peste !Nu toate amplificatoarele care masoara bine , suna bine cum si inversa e adevarata .... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Fiecare cu parerea lui , dar deocamdata majoritatea e de parere ca tuburile vestice sunt mai bune , cand va costa o lampa ruseasca cat un Mullard mai discutam ...Cel mult se poate sustine ca nu sunt diferente , ca toate lampile suna la fel , dar in nici un caz nu accept ca lampile rusesti suna mai bine . Asta e "audiofilie" pe invers . Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Fiecare cu parerea lui , dar deocamdata majoritatea e de parere ca tuburile vestice sunt mai bune , cand va costa o lampa ruseasca cat un Mullard mai discutam ...Cel mult se poate sustine ca nu sunt diferente , ca toate lampile suna la fel , dar in nici un caz nu accept ca lampile rusesti suna mai bine . Asta e "audiofilie" pe invers .Diferente sunt si chiar mari intre sunetul lampilor ...Respect parerea ta , eu am o alta parere .Asta nu inseamna ca toate lampile rusesti sunt extraordinare .Sunt si lampi rusesti foarte slabe din toate punctele de vedere .Mullard EL 84 si Ecc83 nu-mi plac cum suna.Sa fie la tine lampile astea .....eu nu le folosesc, (chiar ma gandesc sa le vand Mullardurile pe care le am ca sa cumpar lapi rusesti) .Prefer 6p14p si 6n2p in loc ! Link spre comentariu
Trabant Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 PHILIPS=VALVO=MULLARD mi se par ca au cele mai bune performante, mult peste alte tuburi, fiabilitate foarte mare si isi mentin performantele chiar si aproape de finalul vietii. NOSurile VALVO, PHILIPS , MULLARD sunt extrem de scumpe. De asemenea este bine de stiut ca si PHILIPS avea diverse clase de calitate la tuburi. Adica tuburi de mai modeste se puneau intr-un radio de clasa inferioara ( PHILLETA, de exemplu) si lampi care se puneau in radiouri de clasa superioara , ( CAPELLA). De aceea, existau in vest TEHNICIENI SPECIALIZATI PHILIPS. La fel era si la TELEFUNKEN. Tuburile rusesti, sunt si ele foarte robuste, insa sunt mai mult axate pe fiabilitate decat pe calitate a sunetului. TESLA, sunt cele mai slabe tuburi, nu odata am vazut tuburi TESLA cu scurtcircuite interne la nici cateva sute de ore de functionare, durata de viata redusa si parametrii reali mult indepartati de valorile din fisa tehnica.MINIWATT este din grupul PHILIPS ( era mai exact). Atentie sa nu fie lampa falsa, adica sa nu fie vreun ECC88/6N23P sau chiar vreun PCC88 ,ordinar din trusa de piese de depanare TV revopsit E288CC, ca e la moda treaba asta. Referitor la 6N2P, se poate inlocui fara probleme cu ECC83 si viceversa, atentie la alimentarea filamentelor. 6N1P e un tub autentic rusesc, destul de robust a avut aplicatie preponderenta in oscilatoarele de linii si de cadre in TV, iar pentru aceste aplicatii din urma se poate pune in locul lui un ECC85 sau ECC81 ( modificand legatura filamentelor). Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 @danzupAcum ar fi intrebarea cum stau din punct de vedere obiectiv, al performantelor masurabile?Ei aici e alta mancare de peste !Nu toate amplificatoarele care masoara bine , suna bine cum si inversa e adevarata ....Asta asa e, dar diferentele in performante pot justifica pana la un punct un pret mai mare... sau nu. Link spre comentariu
ALVIN Postat Iunie 9, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2010 Vazind ca, in general, ECC-urile in discutie par a fi de calitate l-am sunat pe respectivul (in realitate am vorbit cu o tanti, se pare ca ea poarta pantaloni in familie) si i-am povestit ca am niste prieteni interesati dar ca pretul li se pare mare, ca, oricum, cine mai cumpara lampi in ziua de azi? ce mai tura vura imi lasa toate lampile la acelasi pret, 6€. Ma gindesc sa cumpar doua, le fac poze, le pun aici si voi va spuneti parerea. Iata si alte lampi din stock: PC900, HL94, 6AX4, 3AU6, 12AX4GTB, 10DE7, 5AF8, 6BQ7A, 6BQ6GTB, 6JT8, EC92, 6AR5, CCB6A, 6FQ7.P.S. Mi se pare foarte putin probabil ca tanti sa se priceapa la lampi, e tinara si... nelinistita. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 1. Lămpile ruseşti sînt ieftine din cauza producţiei imense, de asta mai există şi unele mai neglijent lucrate. 2. Restul lămpilor din listă nu merită banii. 3. Mare atenţie dacă sînt noi sau folosite şi curăţate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum