Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

12vDC to AT PSU ?

Vizitator killergts

Postări Recomandate

Vizitator killergts

vreau sa fac un calc pt masina, si nu am de gand sa dau bani pe invertor DC-AC! consumul va fi in jur de 150w. sursa va fi AT, din motive de lene, nu vreau sa mai scot si 3.3v, cu atat mai putine tensiuni cu atat mai bine :d . ma gandeam sa folosesc stabilizatori din seria 78xx / 79xx . dar ar o problema mare, nu stiu daca 7812/7912 voi functiona la tensiunea din masina, care poate varia de 14.5v la 11v(in cazuri extreme), desi deobicei este aproape de 13v cu motorul oprit. nu stiu ce sa fac....daca cu 78xx / 79xx nu merge sunt terminat, in nici un caz nu dau banii de o sursa in comutatie speciala pt masina, pt ca: 1. nu am banii 2. nu prea sunt surse de 150-200w pentru ce imi trebuie mie. sistemul va fi ceva de genul: via mpv3 (in cazul in care gasesc asa ceva, inca caut), k6-2 peste 400mhz, 256ram,sunet live 5.1, ati radeon 7500(din motiv de dual dispay+tv-out) ,hard 120gb montat pe un controler extern ATA, dvd 16x si cam atat.

i need help

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Salut si bun venit pe forum,Eu cred ca ceea ce vrei nu este realizabil decat cu o sursa in comutatie. Intai si intai ca disipatia ar fi grupa mare. Ca sa scoti 150W utili, probabil ca vei consuma in jur de 400W. Pe de alta parte, nu ai cum sa scoti tensiuni negative dintr-o tensiune pozitiva cu un stab liniar (seria 79xx).Inca ceva. Staburile din seria 78xx au nevoie la intrare de minim 2V peste tensiunea de la iesire. Deci ca sa scoti 12V ai nevoie de minim 14 chiar si in cazul cel mai defavorabil. Nici macar scaderi de scurta durata nu sunt acceptabile ptr ca acestea vor fi trimise la iesire din cauza saturatiei regulatorului serie.Cirip

Link spre comentariu
Vizitator killergts

sursa in comutatie dc-dc nu bag, deci singura solutie este convertorul(si cea mai ieftina)...12vDC-220AC...daca fac asta se schimba si configuratia :d...alta placa de baza si alt proc si alt ram(abit nf-7/256mb ddr333/ xp 1700+ la tensiune redusa 1.1 si scazut la 500mhz pt a reduce consumul)+ sursa pfc antec 350w cu pfc, ca mai bag si un amplif care trage 300w si alte chestii care mananca si nu vreau sa caut alternator de camion... :evil:

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
Vizitator coxysky007

Am gasit undeva pe google un tip care si-a facut sursa de alimentare de +-12V si +-5V pentru un Pentrium 133. Am montajul complet pe alt hdd. Daca reusesc sa-l pun (deocamdata nu-l mai vede XP-ul) o postez pe forum.

vreau sa fac un calc pt masina, si nu am de gand sa dau bani pe invertor DC-AC! consumul va fi in jur de 150w. sursa va fi AT, din motive de lene, nu vreau sa mai scot si 3.3v, cu atat mai putine tensiuni cu atat mai bine :d . ma gandeam sa folosesc stabilizatori din seria 78xx / 79xx . dar ar o problema mare, nu stiu daca 7812/7912 voi functiona la tensiunea din masina, care poate varia de 14.5v la 11v(in cazuri extreme), desi deobicei este aproape de 13v cu motorul oprit. nu stiu ce sa fac....daca cu 78xx / 79xx nu merge sunt terminat, in nici un caz nu dau banii de o sursa in comutatie speciala pt masina, pt ca: 1. nu am banii 2. nu prea sunt surse de 150-200w pentru ce imi trebuie mie. sistemul va fi ceva de genul: via mpv3 (in cazul in care gasesc asa ceva, inca caut), k6-2 peste 400mhz, 256ram,sunet live 5.1, ati radeon 7500(din motiv de dual dispay+tv-out) ,hard 120gb montat pe un controler extern ATA, dvd 16x si cam atat.

i need help

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări