Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa comutatie DC-DC 12V->5V!

Cilibiu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

7

• Depanatoru

4

• radusa

3

• Spitfire

2

Top autori în acest subiect

Dupa cum mam uitat atent pe datasheetul lor eu zic ca merge, doar ca trebuie sa folosesc mai putine spire in primar.Au exact acelasi principiu de functionare, doar ca unul e ridicator iar ce am eu este coborator!O sa incerc un montaj cu el sa vedem ce iese!

Link spre comentariu

Au total alt principiu de functionare si parerea mea e ca nu va merge. Foloseste 555 cu schema din prima pagina sau mai cauta pe net scheme simple cu separare galvanica. Exista si cu CD4049 si cu tranzistoare. Oricum bine ar fi sa ai un feedback de pe iesire ca sa nu te mai complici cu un alt stabilizator liniar dupa.

Link spre comentariu

Sau mai simplu :

Posted Image

In locul acelui traf, puteti pune unul 220V-55V, si cu 24V in primar, ar iesi cca.5-6V in secundar.

Asta nu functioneaza la la 50hz? ca sa o fac la 50khz ca sa pun spire mai putine, ce trebuie sa modific? nu am folosit niciodata 555 :jytuiyu

Acum arunc un ochi pe datasheetul lui ca sa vad poate imi dau seama cum functioneaza!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări