Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa comutatie DC-DC 12V->5V!

Postări Recomandate

Ce imi sugerati pentru a face un convertor din 12V DC in 5V DC?Am multe scheme de pe la atx-uri, si as vrea fac schema de la sura auxiliara! Oare merge? Doar ca scad numarul de spire din primar!Daca mai aveti ceva scheme simple va rog sa postati, sursa vreaun sa o fac de max 500mA, nu imi trebuie neaparat cu optocupler pentru stabilizare tensiune iesire, poate sa fie si pe tensiune mai mare ca folosesc un stabilizator!Dar vreau sa fie cat mai simpla! :da Vreau sa separ galvanic un ampermetru de suntul care masoara curentul, adik ampermetrul vreau sal alimentez din aceasi tensiune pe care ii masoara curentul, este vorba de 24V de la 2 bateri de masina, adik mai exact vreau sa pun montajul pe UPS care sa discutat in alt topic (UPS pentru alimentarea unui apartament). :freaza:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Acolo nu e separare galvanica , mai bine asa http://www.hobby-hour.com/electronics/i ... lm2577.php

De ce nu e separare galvanica acolo?

Nu au separare gavalnica incarcatoarele auto, daca nu e musai izolarea gavalnica foloseste asta http://www.national.com/ds/LM/LM2576.pdf are tot ce vrea muschiuletsul tau la protectie

Care este aplicatia din acest datasheet care are separare galvanica?Multumesc
Link spre comentariu

LM2576 este convertor coborator de tensiune sau "buck" , pe cand LM2577 este ridicator "boost" , au principii diferite de functionare .Eventual se poate incerca sa se puna niste spire pe bobina lui LM2576 , cu redresare si filtrare , cam "neortodox" dar probabil va functiona daca nu se cere curent mare . Nu cred ca va fi prea bine stabilizata tensiunea din "secundar" insa .LM2577 se gaseste numai ca e mai scump , acum depinde de cat de performant vrei sa fie circuitul si randament , altfel se poate folosi si o schema cum e cea cu 555 .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări