Vizitator tyc Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 @addysoftwareDe ce sugerezi oamenilor sa instaleze bombe pe bicicleta?Scc da un curent constant atata timp cit e alimentata,iar accu LiIon la supraincarcare explodeaza,si e in carcasa metalica.Sant 'nspe IC care menegesc incarcarea elementelor Li...si 8lei e un pret convenabil la explozia unui accu cu Li,in fatau(sau mai rau,intre craci) Link spre comentariu
addysoftware Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 Hei, ai interpretat gresit. Am specificat "incarcat la maxim", deoarece tensiunea acumulatorului full este bineinteles mai mare decat a celui folosit pe jumatate, si deci deltaV adica diferenta de tensiune intre acumulatorul full incarcat si LED este la maximum - probabil 0.6V. In consecinta calculul rezistentei de balast se va face folosind acest deltaV, si curentul maxim al LEDului folosit. Nu vad de unde ar putea fi chestia asta legata cu incarcarea acumulatorului de undeva, de exemplu de la priza sau altceva. E vorba strict de CONSUM din acumulator, nu de incarcarea acestuia. Link spre comentariu
Vizitator marianrec Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Salut. As vrea, daca binevoiti, sa imi dati niste idei pt iluminarea unei rulote.Inainte de a studia "alimentarea ledurilor" am cumparat niste lanterne mai mari cu vreo 48 de leduri, pe care le-am legat in serie 4 grupuri de cate 10 legate in paralel. Problema este ca alimentarea se face cu tensiuni intre 11v (baterie descarcata) si 15v (pe redresor) Solutia nu a fost buna, dupa o vreme au inceput sa se arda in draci. Acum vreau sa refac sistemul de iluminare. Problema e ca vreau sa consume cat mai putin si sa am lumina suficienta. Imi trebuie 4 surse de lumina, dintre care una mai puternica (in "livingul" rulotei) Sper ca nu v-am plictisit. Multumesc anticipat pt sfaturi. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Simplu: 1)foloseste becoleduri auto cumparate de la magazinele de specialitate sau de pe ebay; 2)construieste lampi cu leduri de 0,5W cu lumina calda si legate in serie cate 3+rezistente,12 leduri in living.Ledurile trebuie cositorite pe o tablita de alama/cupru,pt o lampa rotunda acestea sant 4 inelele concentrice+ un disc central.[attachment=0]Asezare leduri in lampa.pdf[/attachment] Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum