Vizitator mulan Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 As dori sa curat niste suprafete metalice extrem de bine slefuite sa zicem nichelate, de orice impuritati(praf, grasime, etc) ceva asemanator cu o oglindaAm incercat sa folosesc alcool izopropilic de la o firma din brasov de concentratie 99,6%. Daca folosesc un betisor de vata (de urechi) si o picatura de alcool si ma plimb pe suprafata respectiva o curata dar trebuie sa duc acea picatura intr-o zona neutra pentru ca daca o las sa se usuce pe suprafata lasa urme si nu am facut nimicAcum m-am gandit sa iau o baie cu ultrasunete pt ca ar face treaba mult mai bine decat o pot face eu manual, dar problema ramane ca in momentul in care scot obiectul din baie el va avea alcool pe el care se usuca si binenteles nu am rezolvat nimicVroiam sa stiu daca exista un alcool mai bun decat cel mentionat de mine. pe net am vazut ca exista si de 99,9% dar trebuie sa il iau pe comanda si nu stiu daca merita. Ideea e ca imi trebuie o solutie care in momentul in care se usuca nu lasa nici un fel de urme; exista asa ceva? a folosit careva?O baie cu ultrasunete trecuie sa indeplineasca anumite conditii? mie nu imi trebuie sa incalzeasca sau sa aibe alte functii si doar sa-si faca treaba(doar alcoolul in sine este suficient sa curete acele impuritati) ca urmare m-as orienta catre una cat mai ieftina 50-150lei Link spre comentariu
stefan_k Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 Alcoolul isopropilic de concentratie peste 99% nu ar trebui sa lase urme. Problemele care pot aparea sunt doua:1. Obiectul de curatat are urme de grasimi (sau alte mizerii); alcoolul dizolva grasimile, dupa care se evapora, si lasa in urma ... exact grasimile pe care inainte le-a dizolvat. Solutia ar fi sa curatati obiectul intr-o cantitate suficient de mare de alcool (eventual sub forma "curgatoare", nu neaparat intr-o "baie"), pentru a elimina grasimile.2. Calitatea alcoolului din comert - eu am luat alcool din doua locuri; primul mai scump, al doilea surprinzator de ieftin. Dupa ce a sosit pachetul (cel ieftin) m-am lamurit de ce e asa ieftin: asa-zisa concentratie de "99.9%" era formata cu ajutorul unor particule special introduse probabil; mai exact avea impuritati vizibile cu ochiul liber, care pluteau prin alcool. Pentru ce il folosesc eu nu conteaza, dar sunt convins ca pt curatat obiectul respectiv nu va este de folos asa ceva. Link spre comentariu
Vizitator mulan Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 multumesc pentru raspuns. Ce pot sa zic si cel care il folosesc de 99,6 de la sezor brasov are impuritati in el, vizibil e clar ca nu e bun. Imi puteti spune de unde l-ati luat pe cel scump care banuiesc ca nu avea impuritati sau alte chestii de genuTestele care le-am facut cu alcoolul care il am le-am facut pe o suprafata perfect curata, deci toate urmele lasate erau doar din vina luiMultumesc Link spre comentariu
stefan_k Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 De pe un site de produse pt hobby (sierra), dar acum din cate vad nu mai au in lista.Cel naspa si ieftin l-am luat de la mivarom, in caz ca dati peste el. Sper sa nu se considere reclama, e mai degraba antireclama. Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 Pai uite cam cum stau lucrurile: acea picatura, de care vorbesti in primul post, contine toate impuritatile pe care alcoolul le-a dizolvat atit de pe suprafata pe care o cureti cit si din vata cu care cureti. E normal ca aceste impuritati sa se depuna prin evaporare. Trebuie ca acea picatura sa o absorbi intr-un material perfect curat. Poti incerca sa stergi suprafata (dupa spalare) cu un alt betigas cu vata dar de data asta uscat. Profesionistii, dupa o spalare cu alcool,(sau alte substanta) fac o clatire cu apa distilata (DISTILATA nu dedurizata sau deionizata) In urma clatirii, daca apa nu se stringe in picaturi si sta pe suprafata obiectului sub forma unei pelicule continue (film de apa) inseamna ca suprafata e curata. Prin uscare nu lasa urme.O baie cu ultrasunete nu te ajuta cu nimic in cazul tau. Succes. Link spre comentariu
suat Postat Iulie 28, 2010 Partajează Postat Iulie 28, 2010 in laboratorul de chimie, vasele se spala... [ curatare perfecta] cu apa si detergent, clatit cu apa...grosul, apoi clatit cu apa distilata Detergentul.. neutralizeaza tot... inclusiv grasimile :daSolutia costisitoare e cu alcool... trebuie folosit alcool dn abundenta [ dizolvarea si scurgere, apoi clatirea imediata [ fara c aalcoolul sa se evapore] ; clatirea cu apa distilata. Dislochezi si elimini particulele, dar pt o curatare perfecta nu recomandSau cu apa de robinet si detergent... [ cu grija sa nu zgarii suprafata ] se spala normal cu detergent... se clateste cu apa de robinet.. [ clabucul ] apoi cu apa distilata. Spor la treabaAlcoolul cu impuritati este bun si el, depinde in ce aplicatii il vei folosi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum