Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor incarcator pt Acumulator Plumb Acid

Postări Recomandate

Salutare!!!!!! AS dorii daca poate cineva sa ma ajute si pe mine in problema care o am.....

As dorii sa construiesc acest incarcator pt acumulatori... http://www.emil.matei.ro/mihaescu3.php

Dar nu pricep un lucru..

In articolulu acela zice asa (cititi atasamentul)

Intrebarea mea este cum au calculat de au ajuns la valoarea de 1,7Ohmi?.....Intreb deoarece eu vreau sa incarc diferite baterii cu intensitate diferita...si vreau sa stiu cum tre sa calculez pt a sti ce valoare tre sa aiba acea rezistenta..

De exemplu pt a incarca un acumulator 6v/10A..curentul de incarcare conform articolului tre sa fie de 1/10..In acest caz eu tre sa incarc bateria cu 1 AMPER...DECI R2 din schema ce valoare tre sa aiba in cazul acesta?

Sper ca am fost destul de explicit...Multumesc!!!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 9 luni mai târziu...
Vizitator smilex

@miticamy Aia au sarbatorit ceva inainte de a modifica cablajul sau inainte de a citi indicatiile voltmetrului. Reglat in gol la o tensiune de 13,8V, e nevoie de o interventie divina (sau strapungere) sa obtina 15,4 pe orice sarcina. Schema e buna.

Ar putea fi (n-am testat) un comportament anume al LM317 (un soi de curent rezidual) daca nu are asigurata tensiunea minima intre intrare si iesire.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări