Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

o incinta cu 2 basi sau doua incinte cu cate un bas?

Paollo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

12

• adi_0106

10

• radue

6

• Paollo

6

Top autori în acest subiect

se pare ca am anticipat bine cu ipa 400deacum depinde de paollo ce vrea sa faca .... dar ca sa ii fie mai usor - ii recomand un hp18 intr-o incinta bass-reflex ... iar pt asta cauta-l pe nexus ca el sigur are proiecteBAFTA !!!

Link spre comentariu

mai este ceva important - PRETULun singur hp 18" e mai ieftin decat 2 hp15. si daca vreodata ai sa vrei sa-l vinzi, cred ca va fi mai usor de dat decat un sub. cu 2xhp15. parerea mea :)ca sa-ti iasa ceva bun si corect facut poti lua legatura si cu DJDNA (daca o avea timp sau n-o fi in concediu); o sa vezi ca si pretul va fi foarte corect.ps - @ Snake: s-ar putea sa mai fie ceva in legatura cu acele cresteri/scaderi de SPL datorate impedantei mutuale la care se referea Marco Polo (si Doru, pe hi-fi.ro).am sa mai intreb pe un fost prof de-al meu, dar acum e la mare si vine abia prin septembrie.eventual intrebati si voi pe Doru, ca eu l-am innebunit cu alte chestii si mi-e cam rusine. dar as urmari cu interes lamuririle :roll:ps 2 - si Marco Polo e la mare ... numai eu stau si zugravesc :evil:

Link spre comentariu

La fizica am invatat ca puterea acustica radiata e proportionala cu patratul suprafetei si cu patratul vitezei suprafetei radiante. Deci daca legi in paralel 2 difuri dublezi suprafata, iar viteza ramane aceeasi pt ca intensitatea prin bobine va fi aceeasi (in cazul unui amplif ideal cu rezistenta interna 0) => putere radiata creste de 4 ori.Cand legi in serie suprafata se dubleaza, dar curentul se injumatateste.Per total presiunea acustica ramane aceeasi ca si in cazul unui singur dif, dar puterea electrica absorbita de sistem este doar jumatate.Aici depinde cum gandesti..adica la 1W 2 difuri in serie produc 3dB in plus fata de unul singur, dar la 2.83V ef. (1W in 8 ohmi) presiunea e aceeasi pt ca in Z (impedanta unui dif) ai puterea p1=2.83/Z si la 2 in serie ai p2=2.83/2Zsper ca s-a lamurit problema (as fi raspuns mai repede dar nu eram 100%sigur si a trebuit sa imi caut cursurile de fizica)

Link spre comentariu

pai cf. primei judecati si in cazul seriei ar trebui sa creasca puterea radiata :) puterea difuzorului obtinut este aceeasi in ambele cazuri, doar ca variaza componentele ei (curent si tensiune), adica o data cresterea de putere este obtinuta prin cresterea curentului si a doua oara prin cresterea tensiunii. problema nu trebuie legata de un amplificator dat, ci de unul ideal, asa cum ai zis. am sa-mi revad si eu cursurile de fizica si cartile de acustica (grea treaba avand in vedere ca sunt sub cateva sute de kg. de lazi :evil: ), dar nu tin minte ca puterea sa creasca de 4 ori.la formula presiunii acustice mai erau parametri parca.la dracu', trebuie sa lamurim odata treaba asta [elementara]. ma simt de parca suntem copii prin cl. 10-11. dupaamiaza iau creionul si cartile si ma apuc de calculat :| .ps - cred ca a cam venit timpul sa schimbi semnatura - astept tot asa ceva dragut :)

Link spre comentariu

Din punct de vedere al spatiului,varianta cu 2 difuzoare intr-o singura incinta e mai buna.Daca gandim din punct de vedere a calitatii,eu as construi cate o cutie pentru fiecare si le-as aseza in 2 colturi ( nu intr-unul ) .In modul asta cred ca s-ar mai imblanzi putin rezonantele camerei si ar rezulta un bas mai omogen, zic eu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări