Paollo Postat August 21, 2005 Partajează Postat August 21, 2005 poate ca e o intrebare banala si o sa radeti, difuzorul se prinde in interior sau exterior fata de incinta? adica cu "buretele" ala negru pe mdf/pal sau cu partea metalica pe mdf/pal-exterior.pana acum toate incintele le-am facut cu difu prins in interior cu "buretele" lipit de pal(si suna bine), dar am vazut multe proiecte pe net cu difu pe exterior-ce rol ar mai avea buretele ala(ii zic burete ca nu stiu exact ce material e, poate fonotransparent) Link spre comentariu
cristimm Postat August 21, 2005 Partajează Postat August 21, 2005 La majoritatea boxelor dif-urile se monteaza pe dinafara pentru simplul motiv ca incinta este nedemontabila si deci nu ai cum sa il bagi pe dinauntru. Link spre comentariu
Paollo Postat August 21, 2005 Autor Partajează Postat August 21, 2005 si daca e pe dinafara ce trebuie pus intre metalul difului si mdf(banuiesc ca siliconul nu e bun ca e prea elastic si opreste transmiterea vibratiilor) Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat August 21, 2005 Partajează Postat August 21, 2005 exista de cuparat garnituri din cauciuc Link spre comentariu
caudiodesign Postat August 21, 2005 Partajează Postat August 21, 2005 Pai tocmai,incinta si cam tot ce e montat pe ea nu trebuie sa vibreze.La montare metal pe PAL siliconul este foarte bun sau o banda de mastic auto pusa pe rama metalica Link spre comentariu
Paollo Postat August 21, 2005 Autor Partajează Postat August 21, 2005 interesant, si totusi caer este rolul "buretelui negru" daca difurile vin montate exterior? Link spre comentariu
Paollo Postat August 21, 2005 Autor Partajează Postat August 21, 2005 stiu ca incinta ideala e cea care nu vibreaza deloc, dar eu vb de vibratiile transmise de difuzor incintei prin intermediul ramei de metal(si a siliconului) Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat August 21, 2005 Partajează Postat August 21, 2005 interesant, si totusi caer este rolul "buretelui negru" daca difurile vin montate exterior?Exista situatii in care difuzorul se monteaza pe interior, nu este obligatoriu sa-l montezi pe exterior. Link spre comentariu
caudiodesign Postat August 21, 2005 Partajează Postat August 21, 2005 Este evident ca difurile au fost gandite sa fie montate pe burete,dar de ce le mai multe ori nu este cazul.De exemplu, la incintele bandpass,unde diful este ascuns in interiorul cutiei,eu folosesc montarea pe burete.In cazul incintelor clasice,parerea mea este ca nu arata bine daca difuzorul este montat pe dinauntru. Link spre comentariu
adi_0106 Postat August 21, 2005 Partajează Postat August 21, 2005 pe buretele ala se mai poate "odihni" si un grilaj de protectie ;) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum