Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Help module de radiocomanda AUREL

Vizitator claudiu_mirescu

Postări Recomandate

Salut tuturor!

In primul rand, imi cer scuze daca am gresit locatia topicului. Imi asum mutarea lui daca am gresit.

Vreau sa va cer ajutor in privinta a doua module de radiocomanda aurel, si anume: RX BC-NBK si TX-4MSIL. Le-am comandat de la Adelaida Craiova pentru un proiect de-al meu, eu cred ca imi sunt folositore. Uitati ce vreau sa fac.

Sa presupunem ca vreau sa masor un o tensiune undeva intr-un circuit. Simplu, pun bornele multimetrului pe tensiune, switch-ez multimetru pe Volti si imi apare valoarea pe ecran. Bun. Insa eu vreau sa fac acest lucru de la o oarecare distanta, adica circuitul in care am de masurat il conectez la un modul de emisie, iar modulul de receptie va fi conectat el la multimetru, astfel incat valoarea tensiunii masurate in circuit sa fie trimisa prin radio 434Mhz la aparatul meu de masura, cu o frecventa de cateva masuratori pe minut. Asta e tot ce vreau sa fac. Vreau sa va intreb cat e de dificil sa fac asta si daca imi puteti da vreun sfat. Stiu doar chestii de baza in electronica, eu lucrez in electrofiziologie, dar mai mult partea de fiziologie. Pentru cine ma ajuta sa fac o astfel de aplicatie, ii pot oferi o pozitie de autor in lucrarea stiintifica pe care o voi publica cu rezultatele obtinute cu aparatul respectiv, daca rezultatele vor fi satisfacatoare. Va fi publicata intr-o revista cotata de agentiile stiintifice guvernamentale si internationale, deci cred ca prinde bine la CV-ul cuiva. Din pacate, posibilitatile financiare in cercetarea stiintifica sunt foarte restranse, mai ales acum, asa ca...sper sa ne putem intelege.

Va trimit un link unde puteti vedea caracteristile produselor.

http://www.adelaida.ro/product_info.php?products_id=4186&osCsid=75cd2e5a4b840443e7df12e46db1b896

http://www.adelaida.ro/product_info.php?products_id=4187&osCsid=75cd2e5a4b840443e7df12e46db1b896

Inca o data va multumesc si contez pe un raspuns din partea voastra, sa ajutam la descifrarea secretelor vietii.

Cu bine,

Claudiu Mirescu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• volhov

3

• florinnn22

1

• gica70

1

N-ar trebui sa fie asa de greu, ba chiar cred ca am si vazut un proiect similar e net.Ar trebui in primul rand ca valoarea analogica masurata (tensiunea) sa fie convertitaintr-o valoare digitala pe care o transmiteti prin radio, urmand ca dupa receptie sa faceti conversia inversa sau mai simplu sa interpretati direct valoarea digitala receptionata.Voi cauta proiectul amintit mai sus si daca-l gasesc voi pune un link aici.Succes!

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru raspunsul prompt. Am cautat pe net ceva scheme de convertor analog-digital, am gasit ceva circuite integrate si chiar o schema, dar era ceva cu niste leduri, nicidecum ceva cu doua terminale de intrare si doua de iesire, cum are pinii modulul meu de radiotransmisie. V-as fi recunoscator pentru o astfel de schema sau vreun link de unde se pot cumpara gata facute.Cu bine,Claudiu

Link spre comentariu

Incercati si altceva; inr-un almanah Tehnium am vazut un convertor U/f intr-un domeniu destul de larg (sunt si formulele acolo) dar trebuie avut grija ca semnalul convertit adica frecventa audio sa nu depaseasca banda audio a receptorului. Daca folositi o modulatie de frecventa pentru aceasta aplicatie puteti sa mergeti cu de la 20Hz pana la 20Khz deci veti avea un volt-m cu plaja mare de masura (acum depinde si de cum alegeti convertorul si cat doriti sa fie scala). Deci propun un microemitator modulat in frecventa cu acest convertor iar la receptie un TDA7000 cu iesirea audio pe un frecventmetru analogic (sunt multe scheme pe net) cu iesirea pe un microampermetru (care va fi votmetru!). Cele doua blocuri, adica convertorul si frecvent-m vor fi initial "inperecheate". Bineinteles ca pot fi folosite si modulele Aurel. Trebuie avut grija ca montajele testate sa nu se influienteze reciproc cu aceasta telemasura; ma refer la aparatura de emisie-receptie dar poate aparea si la altele. Am aruncat o privire pe modulele alea si am vazut ca au modulatie de amplitudine. In acest caz scala va fi mai mica. Succes.

Link spre comentariu

Proiecte free probabil vor fi mai greu de gasit (cel putin eu nu am gasit). Insa gasiti proiecte comerciale care

asigura ceea ce vreti, cum ar fi:

http://news.directindustry.com/press/de ... 38375.html

Este buna si ideea conversiei tensiune frecventa , transmiterea acesteia peste canalul radio si apoi conversia inversa

sau interpretarea directa a rezultatelor cu ajutorul unui micro controller, insa trebuie sa tineti seama si de faptul ca

perturbatiile canalului radio va vor da peste cap masuratorile.

In opinia mea, o transmisie digitala ar fi mai sigura.

Link spre comentariu

Am gasit un proiect care cred ca te poate ajuta:

http://www.mikroe.com/app/webroot/forum ... 62&start=0

Acesta masoara temperatura printr-un senzor 1W si o transmite prin radio catre un receptor

unde este afisata pe un LCD.

Sunt si scheme si surse atat pentru TX cat si pentru RX.

Trebuie doar sa modifici schema si firmware-ul pentru PIC-ul TX, astfel incat acesta sa citeasca

o marime analogica pe unul din pini si apoi in format digital sa o trimita catre RX.

Succes!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

in primul rand daca este vorba de o marime sau valoare analogica aceasta trebuie transformata in digital, problema cea mai mare fiind afisarea acestei tensiuni, practic se poate face cu un pic sau atmel si un lcd cu 2x16 caractere, se pot gasi pe net proiecte care necesita modificari minime dar cu afisare osd, gen teletext ca la tv, dar pentru asta aveti nevoie de un tv.daca vreti va ajut, dar sa imi dati pm.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări