cristi_dolce_2009 Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 salutare.am si eu o dilema am un kit cu un tda7294 si il alimentez la +/- 27v (cu 2 difuri amndoua pe 4 ohm) si daca ii deconectez difuzoarele si il las alimentat cateva minute poc finalul.oare de ce se arde finalul? Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Pentru că merge pe 2 ohmi, d-aia. Link spre comentariu
cristi_dolce_2009 Postat Iunie 7, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2010 nu prea inteleg ce vrei sa spui(se poate folosi si pe 2/4/8/12/16 ohm) banuiesc ca ar trebui sa aibe conectat tot timpul un difuzor? Link spre comentariu
lorik199 Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Pentru că merge pe 2 ohmi, d-aia.n-ai inteles ce-a spus, fara sarcina se ardepoate e amplif cu lampi mai nou, miniaturizat si se arde trafo de iesire Link spre comentariu
cristi_dolce_2009 Postat Iunie 7, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2010 acum am inteles . multumesc multe pentru sfaturi Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 atunci poate imi explici si mie ca eu nu am inteles Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 salutare.am si eu o dilema am un kit cu un tda7294 si il alimentez la +/- 27v (cu 2 difuri amndoua pe 4 ohm) si daca ii deconectez difuzoarele si il las alimentat cateva minute poc finalul. oare de ce se arde finalul? Poate vrei sa spui ca ai avut un kit cu TDA 7294 !TDA 7269A din celalat topic al tau a avut cumva aceeasi soarta ? Link spre comentariu
cristi_dolce_2009 Postat Iunie 7, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2010 intradevar am stricat un kit cu tda 7294 dar era facut de mine acum am cumparat unul din magazinsi poate nu am norocul sa nu il pun langa celalant si poate ii gasesc si lui locul undeva prin minisistemele mele o zii buna Link spre comentariu
cristi_dolce_2009 Postat Iunie 7, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2010 as mai avea o intrebare legata de alimentarea acestui kit:(dar vad ca lume cam face glume pe forumul acesta/si nu prea stiu ce sa mai cred)....am o nelamurire alimentarea trebuie sa aibe aproximativ 30vca pe fiecare secundar sau intre secunadare(cred ca am gresit alimentarea si am pe fiecare secunar cu mediana 30vca/si intre secundare am cam 58 vca )este bine cu ce trafo am alimentat?sa aveti o zii buna!... Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Vad ca nu te-ai invatat nici acum sa cauti datele de catalog ale unei componente (TDA 7294 acum, TDA 7269A data trecuta, in viitor D-zeu mai stie care...) si sa vezi de acolo ce si cum se alimenteaza.De data asta tu ai depasit valorile maxim admise ale tensiunii de alimentare, transformatorul tau scoate tensiune prea mare in secundar.Nostim e ca in final mai intrebi si de ce... :ras:Mai invata teorie despre transformatoare si redresoare si cand mai construiesti un montaj nu-l mai alimenta "din prima" cu tensiuni mari atunci cand stii ca mai ai pana devii incepator. Link spre comentariu
cristi_dolce_2009 Postat Iunie 7, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2010 sunt de acord cu ce spui..am citit desprre tda7294 in datash dar nu inteleg chestia asa cu "alimentare in gama"simetri" etc..este atat de greu pentru cine cunoaste sa dea un raspuns corect,eu ce inteleg la tda-ul asta ca se alimenteaza cu 30 gnd 30 eu daca masor fiecare secundar cu gnd am 30 vca intre secundare am circa 58vca intrebarea mea este,e bun trafo sa alimentez chitul? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Ia reciteste cu atentie ce am scris eu mai sus si ghici daca este bun sau nu transformatorul tau ! :aut:Si de ce crezi ca ti-am zis sa mai inveti despre transformatoare si redresoare, tu daca masori 30 V in c.a. crezi ca dupa redresare si filtrare mai ai tot atat ? :ras:Greu cu teoria, dar fara ea, practica se duce naibii... Link spre comentariu
cristi_dolce_2009 Postat Iunie 7, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2010 bineinteles ca dupa pute de redresare si cond de filtrare o sa am mai mult ,(apropo ce fel de condesator sa folosesc,eu am pus de 10000micro/35v este bun?)deci nu este bun trafo?mi-r trebui unul care sa aibe pe secundar aprox 15vca? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Daca redresezi si filtrezi 30 V c.a. vei avea pe condensator peste 40 V ! Cum el este la 35 V, va face bum ! (sau plici !, sau poc ! - depinde cum ti-e norocul) La 2x15 V sa nu te astepti la o putere prea mare. 2x24 V ar fi cel mai bine si folosesti electrolitici la cel putin 50 V. E asa de greu sa imparti orice numar mai mic de 40 (pentru siguranta), care reprezinta tensiunea continua, la 1,41 ca sa afli tensiunea in c.a. ? Link spre comentariu
cristi_dolce_2009 Postat Iunie 7, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2010 acum chiar am inteles ceva MULTUMESC MULT. deci fac rost de un trafo de 2x24 v.c.a la freo 10Ao punte redresare 20 Asi 2 condesatori pe fiecare ramura (am de 63/4700 uf este bun?) multumesc inca odata pentru al proba la-m alimentat la o sursa de pc de 5A 200w si pot sa spun ca suna foarte ok scoate undeva la 25w rms dar se aude clarintrarea de semnal momentan o fac dintr-un mp4 ca am incercat din pc si se aude un barait(parazit) cum sa fac sa dispara acel zgomot? ce sfaturi imi dai poate niste condesatori? orice idee este bine venita Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum