Vizitator mehedinti_viorel Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Am un motor de 5V si vreau sa-l alimentez la bateria masinii.Cum procedez sa scad tensiunea de la 12 la 5 volti? Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Cît curent consumă mototul? Sau ce putere are? Link spre comentariu
Vizitator mehedinti_viorel Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 Motorul pe care doresc al folosi este de la un aspirator de bucătărie portabil , care era alimentat de la un grup de baterii de 1,2 X 4 buc , 1200 mA bucata . Funcţiona pe perioade scurte ( 5-6 minute se consuma bateriile ) Încărcarea durând 10-12 ore . Am folosit : L78DSCV / CCDWV / MAR 825 Fără nici un rezultat , tensiunea a scăzut la 5 volţi dar curent foarte mic ( abia se învârtea motorul ) Aspiratoarele auto din comerţ sunt puturoase ( zgomot mare , aspiraţie zero ) Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Poţi face un PWM cu 555 şi un MOSFET, va merge foarte bine. Link spre comentariu
Vizitator mehedinti_viorel Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Mulţumesc !Poţi trimite o schemă cu tot cu cablaj ? Sunt începător . Te rog să fii răbdător . Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Uite aici, explică şi cum funcţionează. Poţi face montajul pe o placă de test. http://www.dprg.org/tutorials/2005-11a/index.html Link spre comentariu
Vizitator mehedinti_viorel Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Mulţumesc pentru rapiditate .Sper să-l şi pot realiza , ( am să mai cer ajutorul ) Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Am uitat să-ţi zic: vezi să nu depăşeşti 40% factor de umplere că o să se încingă rău bietul motor. Poţi pune un semireglabil şi după ce-l setezi să meargă motorul cum trebuie îl laşi aşa. Link spre comentariu
Vizitator mehedinti_viorel Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Am greşit ,acumulatorii pe care îi avea aspiratorul sunt de 1400 mA. Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Nu are importanţă, cu PWM o să disipi foarte puţin pe MOSFET, nici nu vei avea nevoie de radiator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum