Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sarma Cu

Postări Recomandate

Am niste sarma de cupru (neemailat), izolata intr-un material textil, recuperata cred dintr-un contor monofazic. Izolatia este intacta, verificata si mai mult este ignifuga (testat cu bricheta cam 30 secunde).Diametrul sarmei este de 2.2 mm masurat cu micrometrul. Intrebarea este: se poate folosi o asemenea sarma la bobinajul unui traf. (eu cred ca da, dar mai astept pareri) si cam la ce curent sa ma astept la un asemenea diametru. Am consultat mai multe materiale si am obtinut valori diferite, asa ca ma bazez pe opinia voastra.Si inca ceva: deja primarul trafului il am (cu sarma de 0.6) pt. cam 180W dupa calculele mele; daca o sa bobinez cu sarma de mai sus cam 30V, la un curent de cca. 8A o sa depasesc puterea calculata pt. primar, dar practic nu cred ca am sa consum mai mult de 150 W din secundar. Ce probleme pot sa apara.P.S. Nu am alta sarma asa ca ma vad nevoit sa o folosesc pe asta.Multumesc

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

1. trebuie sa fie izolata electric. in cazul acesta, daca izolatia este intacta, este buna

2. la 2.2mm depaseste 10A curentul suportat

3. daca este de 2,2mm atentie pe ce transformator o pui. trebuie ca miezul transformatorului sa fie solid, sa fie si el de cel putin1,2 ori mai puternic decta puterea care vrei s-o scoti din el. exemplu: vrei sa scoti de 100W , sa fie de 120W. (pierderile)

mai multe detalii: http://www.electronica.ro/transformator.shtml

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări