Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Unitra Fonica Amplificator SE stereo 2XECL86

Vizitator

Postări Recomandate

Hello,Astazi am achizitionat din targul din Pitesti un amplificator Unitra Fonica si as vrea sa-l restaurez. :dans: :dans: :dans: Inca nu l-am alimentat doar l-am desfacut sa vad starea interioara; Eu zic ca arata impecabil l-am demontat partial ca sa-l curat avea un soi de ceara scursa in inerior.S-a curatat cu diluant in rest lampile din el aratau foarte bine cu marcajele OK.Contine doua ECL 86 si un ECC82, momentan nu am schema, dar cred ca mai intai voi alimenta redresorul (cu amplif decuplat) sa verific inalta tensiune daca totul este ok alimentez restul montajului.Am atasat o prezentare .ppsSi cateva poze cu interiorul (demontat /remontat) :freaza:PS:Cu ce solutie as putea curata actipildul din dreapta fara sa degradez stratul de lac?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatoru

2

• atupi

2

• hpavictor

2

• alexutu

2

Top autori în acest subiect

PS:Cu ce solutie as putea curata actipildul din dreapta fara sa degradez stratul de lac?

Daca este abtibild din plastic, cu uscatorul de par, incalzit usor(nu afecteaza lacul, dar inmoaie adezivul abtzibild-ului), daca este din hartie, lasati un burete imbibat de apa cca. 15 min peste el, si se destrama.
Link spre comentariu

Pare a fi o mica eroare in schema atasata , adica rezistenta de polarizare automata si condesatorul de decuplare aferent sunt comune pentru ambele canale ? Se observa ca se degradeaza diafonia , cred ca ar trebui sa existe cate o retea de polarizare in catodul fiecarei finale !

Link spre comentariu

Buna dimineata,La o verificare mai atenta i-am gasit si defectul :da Unul din firele IT intre condensator si traf era strivit intre suportul de fixare tub ECC82 si carcasa inferioara de Al;(incercuit in foto)Traful functioneaza scoate IT si tensiune de filament la rece. Cred ca ceara topita gasita prin amplif provine din traf avand scurt pe IT s-a incalzit si... Ramane sa vad in ce masura traful este functional, daca nu se incalzeste in sarcina este OK, daca da trebuie rebobinat...Mai am putin de lucru la el si il voi alimenta :da PS: nu are butoane sa vad ce gasesc prin casa.Cristian

Link spre comentariu

Desi e de putere mica suna foarte clar si puternic un astfel de amplificator , si eu am unul .Traful de alimentare asa trebuie sa arate , cu ceara .Recomand sa schimbi macar cei doi electrolitici de filtraj mai mici prinsi cu acelasi suport .

Link spre comentariu

Desi e de putere mica suna foarte clar si puternic un astfel de amplificator , si eu am unul .Traful de alimentare asa trebuie sa arate , cu ceara .Recomand sa schimbi macar cei doi electrolitici de filtraj mai mici prinsi cu acelasi suport .

Ce difuzoare folositi la ampliful dvs?Am vazut ca iesirea de boxa are un marcaj de 16 ohmi cam nepotrivita pt boxele mele de 8 ohmi. :scarpinAAA! sa nu uit: cum arata butoanele la dvs? Please o poza sa le vad si eu...
Link spre comentariu

Boxele mele sunt de 4 ohm , si asa se aude suficient pentru o camera .

Nu avea butoanele nici al meu , sunt adaptate de la deck de Electromures , partea cu plastic alb se taie si arata destul de elegant , parerea mea . Se vede in foto cum

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Pare a fi o mica eroare in schema atasata , adica rezistenta de polarizare automata si condesatorul de decuplare aferent sunt comune pentru ambele canale ? Se observa ca se degradeaza diafonia , cred ca ar trebui sa existe cate o retea de polarizare in catodul fiecarei finale !

nu este nici o gresala!
Link spre comentariu

nu este nici o gresala!
Da schema este buna, dupa ea am verificat unele componente.Userul radianr merita multumiri pentru ajutor. :aplauze :aplauze :aplauze
Link spre comentariu

INTERESANT , DAR CE PUTERE ARE SI ATI SPUS CA BOXELE SUNT DE 4 OHM, EL ARE NEVOIE DE 16?

Da am primit un raspuns de la userul Depanatoru' ca foloseste boxe de 4ohmi.Personal am trecut pe boxe de 8ohmi /20W (Thomson) nu sunt cele din imagine, acelea erau de proba.Voi actualiza pozele cu configuratia actuala a sistemului audio.Calitatea auditiei este peste ce am eu in dotare la ora actuala (ma refer la o combina muzicala Thomson achizitionata din Franta);http://imagesb.ciao.com/iuk/images/prod ... 732119.jpgCombina asta are corectii audio prestabilite: clasic, rock , jazz, normal, pe cand Unitra Fonica poate reda/accentua basul/inalte in limite extreme +20dB.Se aude total diferit am descoperit sunete noi pe anumite piese muzicale pe care le ascult de ani de zile.Puterea in audio desi este de 2W conform specificatiilor tehnice (Unitra) in realitate se aude peste combina Thomson la maxim pe care scrie 20W (PMPO)Cu basul reglat la maxim pe Unitra parca se cer boxe mai mari. :da :da :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări