Vizitator Gogu Postat August 21, 2005 Partajează Postat August 21, 2005 Salutare . Indraznesc si eu sa cer ajutor pt. constructia unor incinte acusticedeoarece nu ma pricep la calcule si dupa ce am citit ceva forumuri pe aici cred ca nu o sa ajung sa imi pot face singur aceste calcule.Problema concret se rezuma astfel:am deja difurile dupa cum urmeaza: pt.bas: ATTO YDD176LPP80 de 10'' 4 bucatiPt. medii:WS1008MD 4" PRO West 2 bucatiPt inalte :Kalo KP100 2 bucati Am si poze la ele daca trebuie , ideea e ca vreau sa fac doua incinte mai micute ca volum , oricum ma intereseaza sa se auda bine, nu puternic , asta in eventualitatea ca aceste difuri se pot auzi bine in vreo conditie.Daca poate cineva si e dispus sa ma ajute la calcularea volumului , cote de executie si filtre pt. ele eventual daca pot sa cumpar de undeva filtrele gata facute.Mentionez ca am experienta in prelucrarea pal-ului si in asamblarea lui. Dispun de scule si de indeminarea necesara executiei boxelorinclusiv pt. finisaje.Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
Sharky Postat August 21, 2005 Partajează Postat August 21, 2005 Ai cumva un osciloscop(sau un voltmetru analogic), generator de semnal (placa de sunet e buna) si un amplificator fara corectii de ton? Astea ti-ar trebui sa masori parametrii difului ca sa ai idee ce fel de boxe iit trebuie. Aici ai descris procedeul http://www.mhsoft.nl/messen_en.asp Link spre comentariu
Paollo Postat August 21, 2005 Partajează Postat August 21, 2005 a folosit cineva acest calcul si sa si dea roade? mi se pare cam complicat,(poate daca citeam mai amanuntit...) mai bine cauti pe net parametrii la difu respectiv pana nu mai poti (eu asa fac cand nu cunosc t/s) Link spre comentariu
Paollo Postat August 21, 2005 Partajează Postat August 21, 2005 mda, am citit si nu e prea greu, dar tot nu as masura t/s pt ca nu ai cum sa afli parametri la fix, si decat sa ai ceva aproximativ... Link spre comentariu
Vizitator Gogu Postat August 21, 2005 Partajează Postat August 21, 2005 Daca as avea toate sculele alea si as sti sa fac si masuratorile , nu cred ca as mai fi cerut ajutor... Link spre comentariu
Sharky Postat August 21, 2005 Partajează Postat August 21, 2005 pai iti explica clar, iar de un voltmetru analogic nu e prea greu de facut rost...Pe net nu stiu unde gasesti pt difuri de genul ala..altfel nu mai am cum sa te ajut.Si de ce ma rog nu ai cum sa afli la fix?Daca masori cu voltmetru poate...dar pe osciloscop eroarea e f mica.Cu el mai poti urmari si daca ampliful tine nivelul de tensiune onstant pe iesire in banda in care masoriCu Vas poti gresi destul de usor daca nu cantaresti bine greutatea....dar in rest.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum