Vizitator calin_rusu Postat Iunie 6, 2010 Partajează Postat Iunie 6, 2010 Salutare, Vreau sa construiesc un amplificator pt chitara dupa schema de mai jos. Este prima data cand lucrez cu lampi si de aceea imi cer scuze pt eventualele greseli din shema.... Deoacamdata am realizat doar sasiul am facut rost de trafuri si tuburi.... As vreau sa stiu daca, cel putin la prima vedere, schema este ok. Este o combinatie de Marshall cu ce-am mai gasit pe forumuri Astept critici, sfaturi.... orice parere este binevenita. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 6, 2010 Partajează Postat Iunie 6, 2010 Salutare, Vreau sa construiesc un amplificator pt chitara dupa schema de mai jos. Este prima data cand lucrez cu lampi si de aceea imi cer scuze pt eventualele greseli din shema.... Deoacamdata am realizat doar sasiul am facut rost de trafuri si tuburi.... As vreau sa stiu daca, cel putin la prima vedere, schema este ok. Este o combinatie de Marshall cu ce-am mai gasit pe forumuri Astept critici, sfaturi.... orice parere este binevenita.schema este functionalascoate din grila tubului repetor catodic rezistenta de 10k si dioda! ce rost au acolo? acel grup omoara semnalul care ajunge in grila acelui tubsa pui un soc de filtraj ,etajul final este SE ,daca nu pui acel soc ,vei avea brum de 50hzsocul il poti face pe un miez de 3..6 cm patrati ,bobinezi cu sirma de o,2....o.3mm cit incape .cind montezi tolele sa pui intrefier o foaie de hirtie(o,1..0,2mm)muta loop ul inainte de corectorul de ton ,acolo ai impedanta mica,intrarea in mufa de send o faci prin condensator de 330..1000nFmodifica valoarea potentiometrului de volum din grila tubului EL84 ,cu 1M nu o sa ai plaja de reglaj,se va auzi tare cum deschizi foarte putin potentiometrul acelapune 250k ,daca nu ai pune pe un pot de 500k si o rezistenta de 470k in paralel pe capetele potuluipentru brum minim poti redresa 6,3 v pentru alimentarea filamentelor tuburilor din preupoti renunta la trioda ecc81 ,care este in fata lui el84,ai semnal de ajuns pentru atacul acelei lampi,exista riscul de a satura el84 ,daca pui acea triodacu aceasta topologie a schemei ai o amplificare mare ,nu o sa ai clean ,o sa obtii un sunet de la fuzz spre un distors gen AC DCte poti juca cu valorile componentelor pentru a obtine tonul propriunu aseza tuburile din preu aproape de traful de alimentare,vei avea tot brumul de pe planeta,incearca sa montezi rtaful de alimentare cit mai departe de tuburile din preu!un sfat fa montajul intii pe masa ,si apoti fa pe curat ,este mai usor sa modifici valorile unor componentete mai poti inspira si de aici viewtopic.php?f=28&t=54723 sau viewtopic.php?f=28&t=47458 succes Link spre comentariu
blue Postat Iunie 6, 2010 Partajează Postat Iunie 6, 2010 Nimic de adaugat, d-l Viobio a sintetizat corect toate problemele ce pot aparea in constructia unui amplificator de chitara, spor la lucru... Link spre comentariu
Vizitator calin_rusu Postat Iunie 6, 2010 Partajează Postat Iunie 6, 2010 Multumesc d-lui Viobio pt sfaturi !!!!Pentru alimentarea lampilor am un drosel rusesc cu sectiunea de vreo 3 cmp. Are o inductanta de 5 H si suporta un curent de 100mA. Este potrivit ? Ca sa scap de brum vreau sa alimentez toate filamentele tuburilor in cc. O sa mut si traful de alimentare cat mai departe de tuburi eventual o sa-l ecranez.... Link spre comentariu
mila Postat Iunie 6, 2010 Partajează Postat Iunie 6, 2010 Dioda si rezistenta de 10K au rostul lor in schema si cel care a proiectat etajul s-a gandit la protectia tubului in timpul punerii in functie cand pana la incalzire poate sa apara toata tensiunea anodica pe grila tubului repetor catodic. Daca faci alimentare intarziata pentru tensiunea anodica protectia AR putea fi inlaturata.Spun ar putea petru-ca mai are rost si in cazul defectarii tubului anterior.Am facut acesti tip de protectie pe grila si nu omoara semnalul Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 6, 2010 Partajează Postat Iunie 6, 2010 Dioda si rezistenta de 10K au rostul lor in schema si cel care a proiectat etajul s-a gandit la protectia tubului in timpul punerii in functie cand pana la incalzire poate sa apara toata tensiunea anodica pe grila tubului repetor catodic. Daca faci alimentare intarziata pentru tensiunea anodica protectia AR putea fi inlaturata.Spun ar putea petru-ca mai are rost si in cazul defectarii tubului anterior.Am facut acesti tip de protectie pe grila si nu omoara semnalul [/quote de curiozitate ai auzit cum se aud amplificatoarele cu acel grup rezistenta dioda decit sa puna acel grup mai bine ridica potentialul catodului Marshall foloseste acel artificiu,mie personal nu mi place cum se aude acel model de amplificator mai bine fara cam ce tensiune va fi in catodul lampii? fata de masa Link spre comentariu
mila Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Am ascultat evident montaje cu grupul serie montat si nemontat ,am explicat care e rostul diodei si rezistentei. Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Sau schema asta!Mai multe amanunte le gasiti aici:www.jogis-roehrenbude.de/ Link spre comentariu
Vizitator calin_rusu Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 Sau schema asta!Mai multe amanunte le gasiti aici:www.jogis-roehrenbude.de/ Dupa ceva timp am dat si peste schema propusa de dl. Lazaroiu. Sunt o gramada de chestii pe site-ul ala si eu stau cam prost cu germana......Am salvat pagina web cu toate detaliile daca mai sunt si altii interesati. Interesanta schema..... Daca imi iese actualul proiect o sa o incerc. Da pana atunci am o intrebare pt dl Lazaroiu. In sectiunea de overdrive cu ECC85 si acel footswitch, nu lipseste nimic ? Mi se pare ca ceva nu e bine acolo, adica una din grile tre sa ramana asa "in aer" ? Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 Sau schema asta!Mai multe amanunte le gasiti aici:www.jogis-roehrenbude.de/ Dupa ceva timp am dat si peste schema propusa de dl. Lazaroiu. Sunt o gramada de chestii pe site-ul ala si eu stau cam prost cu germana......Am salvat pagina web cu toate detaliile daca mai sunt si altii interesati. Interesanta schema..... Daca imi iese actualul proiect o sa o incerc. Da pana atunci am o intrebare pt dl Lazaroiu. In sectiunea de overdrive cu ECC85 si acel footswitch, nu lipseste nimic ? Mi se pare ca ceva nu e bine acolo, adica una din grile tre sa ramana asa "in aer" ?Grila lui ECC85 (cea libera) se leaga la capatul superior al potentiometrului de 1M,pentru a oscila si cu ajutorul potentiometrului sa se poata modifica frecventa de oscilatie a efectului .Modulatia se face pe catodul primei triode din preamplificare,iar profunzimea modulatiei se regleaza din potentiometrul de 100K. Link spre comentariu
Vizitator calin_rusu Postat Iunie 23, 2010 Partajează Postat Iunie 23, 2010 Am realizat pana la urma amplificatorul.... Din schema initiala am renuntat la loop-ul pt efecte, la etajul cu trioda din fata tubului EL84 si la comutatorul trioda pentoda.Tensiunea de alimentare pt tuburi este aprox 200V iar pt filamente 6.2V cc stabilizat. Am mai adaugat o intrare dupa prima trioda, in fata potentiometrului de gain asta ca sa am si sunet nedistorsionat.Am pus cateva poze cu ceea ce a iesit . Transformatoarele sunt in spatele cutiei montate la 90 grd unul fata de celalalt. Le-am pus cat mai departe posibil de cele doua tuburi din preamplificatorTotul este aproape OK cu exceptia brumului..... Am pus si drosel si nici o schimbare asa ca l-am luat jos. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 23, 2010 Partajează Postat Iunie 23, 2010 Am realizat pana la urma amplificatorul.... Din schema initiala am renuntat la loop-ul pt efecte, la etajul cu trioda din fata tubului EL84 si la comutatorul trioda pentoda.Tensiunea de alimentare pt tuburi este aprox 200V iar pt filamente 6.2V cc stabilizat. Am mai adaugat o intrare dupa prima trioda, in fata potentiometrului de gain asta ca sa am si sunet nedistorsionat.Am pus cateva poze cu ceea ce a iesit . Transformatoarele sunt in spatele cutiei montate la 90 grd unul fata de celalalt. Le-am pus cat mai departe posibil de cele doua tuburi din preamplificatorTotul este aproape OK cu exceptia brumului..... Am pus si drosel si nici o schimbare asa ca l-am luat jos.brumlegaturi la masa facute aiureaconexiunile de la grilele lampilor la montaj se fac cu cablu ecranat,inexistent la tineuneste toate carcasele de la potentiometre cu un fir de cupru ,apoi conectezi acest fir la minusul primului condensator de filtraj- de la filamente sa fie pus la masa!ai facut proba cu chitara?200v anodica este cam putin,ce tensiune ai in anodul lui EL84? masurata fata de masapune socul !!!!!!brum ai pentru ca nu ai respectat regulile de configuratie pentru masa fa un singur punct de masa (acest punct este mai dificil decit punctul G )0724156363 vio ,daca vrei sa mai discutam Link spre comentariu
Vizitator calin_rusu Postat Iunie 23, 2010 Partajează Postat Iunie 23, 2010 In anodul lui EL84 am 209V iar intre catod si masa 6.93VAm uitat sa leg minusul de la filamente la masa Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 23, 2010 Partajează Postat Iunie 23, 2010 In anodul lui EL84 am 209V iar intre catod si masa 6.93VAm uitat sa leg minusul de la filamente la masa nu inteleg cum ai tensiune de alimentare 200v si in anod ai 209v?! :nas:inspira te de aici e o varianta mai simpla ca a ta ,nu are pic de brum!!download/file.php?id=40920&mode=view Link spre comentariu
Vizitator calin_rusu Postat Iunie 23, 2010 Partajează Postat Iunie 23, 2010 Traful de iesire este Hammond 125DSE. Mai greseste omul la masuratori..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum