Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare rr MIORITA

viopa

Postări Recomandate

Deschid acest topic unde pot intra toate modelele acestui aparat de radio.

Deocamdata am reconditionat MIORITA S618 T. Am inceput munca prin luna septembrie si abia acum am reusit sa-l termin. Nu am foto cu aparatul asa cum l-am achizitionat, deoarece nu stiam atunci ca este bine sa fie facute.

Placa de baza avea stratul exterior de furnir rupt in bucati, asa ca l-am schimbat.

Posted Image

Dupa furniruire,

Posted Image

Dupa lacuire,

Posted Image

Reconditionarea sasiului,

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Asa arata dupa montare,

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Functioneaza si sunt multumit.Sincer, fara lauda de sine, dar mai bine arata in realitate.

Multumesc lui " kripton " pentru ajutor!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• viopa

9

• Spitfire

3

• YO7DIG

3

• nicolae57

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Superb, felicitari!"Miorita" e fost un aparat bun, difuzorul cu SPL ridicat, condensator variabil cu aer, carcasa spatioasa cu efecte asupra sunetului...merita restaurat!Ati galvanizat sasiul?Era ruginit? Bateria originala de 22,5V cred ca-si gasea locul in compartimentul acela al carcasei.Tin minte ca am vazut prin `91 un aparat din acesta, dar nu-mi amintesc sa fi avut traf de retea in carcasa, avea un alimentator extern.

Link spre comentariu

Deci se pare ca au existat mai multe variante de alimentare, una cu 2x4,5V(3R12), alta cu 6 baterii de 1,5V, si cel care l-am vazut acum doua decenii, cu alimentator extern de 22V...sau nu?!

Link spre comentariu

Felicitari , a iesit frumos Miorita , am primit si eu unul de la un coleg care l-a gasit in podul unei case ,avea toate tranzistoarele cu piciorusele rupte ,nu avea nici difuzor , dupa ceva timp am gasit unul , claviatura mi-a dat bataie de cap , era oxidata si plina de praf dar se desface usor si am reusit sa o curat am reusit sa-l repun in functie si intradevar merge formidabil , sint usor de reparat....imi place foarte mult acest radio , o intrebare Viopa ; de unde ai gasit furnir , am fost pus in situatia sa schimb anumite portiuni si nu am avut furnir , am exfoliat de pe alte cuti si am rezolvat dar ar fi bun sa am mai mult pentru alte aparate ....

Link spre comentariu

Multumesc!Si eu l-am gasit tot in podul unei case. Dar au umblat soarecii si au facut treaba mica in jurul bobinelor.Prin urmare , majoritatea firelor au fost in aer.Furnir cu mare greutate am gasit. La un tamplar mai in varsta.

Link spre comentariu

Ok multumesc de raspuns Viopa , si eu am avut probleme de genul asta cu majoritatea aparatelor refacute , am facut bobinele de la inceput inclusiv cele din de medie fregventa sau cele tip fagure , multe aparate le-am reconstruit intrucit erau coapte , sasiul ruginit , a trebuit sa rad tot , sa-l curat si apoi sa-l reconstruiesc dupa schema si poza , totusi a meritat sa le refac si sint multumit ca le am in colectie , satisfactia e deosebita cind vad ca functioneaza .......cit despre furnir cred ca nu se mai fabrica la noi...

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

Inca se mai fabrica http://www.furnirom.ro/furnir.htmlMihai,incearca sa-i contactezi prin e-mail,poate afli la ce magazine sau puncte de desfacera vand.

Vesti proaste de la Furnirom... Am sunat si am vorbit cu o fata de acolo. Ca orice firma romaneasca, sunt in desfiintare. Nu mai fabrica si nu mai au pe stoc nici furnir, nici mobila. :cry:
Link spre comentariu

Si speranta moare!Asteptam cu interes sa aflu ca se mai produce furnir. Bun ,probabil ca se importa.!? Aeromodelisti ar trebui sa stie ceva modelele lor folosesc materiale asemanatoare.Nu?

Link spre comentariu

Din pacate in tara asta se mai fabrica doar cocalari, manele si jale. icon_hang Furnir exista insa, belsug, toate soiurile, de la radacina de nuc(superb arata asta!), la soiuri exotice, tropicale, etc., bani sa fie, si timp+chef de mesterit.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Si speranta moare!Asteptam cu interes sa aflu ca se mai produce furnir. Bun ,probabil ca se importa.!? Aeromodelisti ar trebui sa stie ceva modelele lor folosesc materiale asemanatoare.Nu?

da asa este ,dar la ce preturieu am cumparat "placaj" de 1,5mm ,pentru aeromodelisti,de la Bricostore,o foaie A4 costa 45lei am cumparat acest placaj pentru a restaura o cutie de Orion 555,a fost tinuta in mediu umed si sa exfoliatpina acum am cheltuit citeva sute de ron numai pe materialecaut eu furnir miine ,am si eu nevoie,va anunt aicipentru cei din Bucuresti,furnir se gaseste la un magazin de feronerie si ornamente de mobile,pe soseaua Fundeni,aproape de XXL
Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

La Hornbach exista niste placaj de lemn de balsa (1000x100x1 sau x1.4; x2; x3; x4; x5) la preturi de 7, respectiv 8, 9, 11, 12 roni. Am decis, impreuna cu YO7DIG, sa facem niste teste cu placaje de 1mm folosite ca furnir. Necesita totusi o prelucrare in plus fata de furnir: trebuie dat cu bait colorat... Eu sau Mihai va vom tine la curent cu rezultatul.De asemenea, la magazinul Practicker exista niste baghete de diverse dimensiuni care sunt prelucrate CNC cu diverse forme (spirale, serpi impletiti, capiteluri de coloane romane etc). Preturi tot in jur de 12 ... 22 roni / bagheta de 1000 mm.Ca si tara de provenienta... bineinteles NU Romania (sunt importate din Austria si Germania).Si iata cum i-am stricat topicul lui VIOPA... Mii de scuze :jytuiyuIl felicit pentru Miorita restaurat! Arata ca nou si cred ca si functioneaza traznet. Totdeauna am fost uimit de sensibilitatea receptoarelor construite pe germaniu. Desi exista diversi care stramba din nas la germaniu... ca pe audio nu ar reda un sunet natural, in RF aceste tranzistoare sunt MINUNATE!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări