Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema TDA2822M

raizenkohakus

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• raizenkohakus

6

• djlove

4

• Mindware

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Practic e schema din datasheet (http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... Xqwxzy.pdf) cu putine modificari.Nu e in regula alimentarea acestuia. De la baterie il alimentezi direct fara sirul ala de leduri. Iar alimentarea din transformator fa-o printr-o punte redresoare.

ledurile sunt pentru ce se vede in poza, acel "tub" albastru, am uitat sa pun in schema si rezistorul inseriat cu ele. pai ce am vrut sa fac eu prin acea alimentare, alimentare portabila + alimentare de casa, adica , pentru... deplasari folosim bateria, pentru uz casnic am un transformator de tensiune C.A./C.C. 9V de la niste boxe Trust, care imi furnizeaza exact cat am nevoie, il conectez la amplificator printr'o simpla mufa de alimentare, dar in schema pare mai complicat/ciudat decat este:D
Link spre comentariu

Acum am inteles ca folosesti o sursa de CC, dar nu ai simbolizat corect pe schema acest lucru, tu ai pus doar un simplu transformator, fara blocul de redresare-filtrare.Dubla alimentare din 2 surse e ok, dar la pinul 2 al integratului trebuie sa ajunga tensiunea direct de la sursa, nu prin sirul de leduri.Sirul ala de leduri il legi intre plus si masa, nu in serie cu plusul.Acum sper ca ai inteles ce am spus.Bogdan

Link spre comentariu

Ma bucur ca ai inteles. Si ca sa fie in totalitate schema corecta modifica partea cu alimentarea din transformator, acolo trebuie sa simbolizezi o punte redresoare si un condensator de filtraj. Ceva de genul http://www.electroniq.net/files/beginer ... -punte.jpg , numai ca in loc de rezistorul acela pui in condensator electrolitic, iar minusul se leaga la masa si plusul intra prin comutator in montajul tau.

Link spre comentariu

Condensatorul de jos,din grupul celor doi din alimentare,ar trebui inlocuit cu un filtru "trece-tot " :rade: .Adica scos si pus un strap in locul lui.Nu isi are rostul.Nu ai nevoie de alimentare simetrica.Si la fel,decupleaza si mediana de pe traful din schema,evident si in realitate sa faci la fel.

Link spre comentariu

Condensatorul de jos,din grupul celor doi din alimentare,ar trebui inlocuit cu un filtru "trece-tot " :rade: .Adica scos si pus un strap in locul lui.Nu isi are rostul.Nu ai nevoie de alimentare simetrica.Si la fel,decupleaza si mediana de pe traful din schema,evident si in realitate sa faci la fel.

asa am gasit schema pe google, si am zis ca ori cu el, ori fara el, tot aia e, in schimb n'am stiut rostul impamantarii la transformator, la condensatoare am zis hai ca poate or fi electrolitice, desi simbolul nu se putea distinge si l'am modificat cu unul pt cond. nepolarizat.
Link spre comentariu

Cam asa trebuie sa arate: Valoarea condensatorului o scri tu (peste 1000uf) si este condensator electrolitic.Acum refa schema, ca asta nu se mai vede bine din cauza numarului mare de editari, sau deseneaz-o din nou intr-un program specializat.Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări