raizenkohakus Postat Iunie 5, 2010 Partajează Postat Iunie 5, 2010 am incercat sa construiesc un amplificator, si acum am decis sa il integrez intr-un proiect pentru scoala, vroiam sa cer o parere in legatura cu schema, facuta in MSpaint daca vi se pare corecta dpdv functional. amplificatorul il puteti vedea aici viewtopic.php?f=5&t=53146&start=45 Schema: Link spre comentariu
djlove Postat Iunie 5, 2010 Partajează Postat Iunie 5, 2010 Practic e schema din datasheet (http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... Xqwxzy.pdf) cu putine modificari. Nu e in regula alimentarea acestuia. De la baterie il alimentezi direct fara sirul ala de leduri. Iar alimentarea din transformator fa-o printr-o punte redresoare. Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Iunie 5, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2010 Practic e schema din datasheet (http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... Xqwxzy.pdf) cu putine modificari.Nu e in regula alimentarea acestuia. De la baterie il alimentezi direct fara sirul ala de leduri. Iar alimentarea din transformator fa-o printr-o punte redresoare.ledurile sunt pentru ce se vede in poza, acel "tub" albastru, am uitat sa pun in schema si rezistorul inseriat cu ele. pai ce am vrut sa fac eu prin acea alimentare, alimentare portabila + alimentare de casa, adica , pentru... deplasari folosim bateria, pentru uz casnic am un transformator de tensiune C.A./C.C. 9V de la niste boxe Trust, care imi furnizeaza exact cat am nevoie, il conectez la amplificator printr'o simpla mufa de alimentare, dar in schema pare mai complicat/ciudat decat este:D Link spre comentariu
djlove Postat Iunie 5, 2010 Partajează Postat Iunie 5, 2010 Acum am inteles ca folosesti o sursa de CC, dar nu ai simbolizat corect pe schema acest lucru, tu ai pus doar un simplu transformator, fara blocul de redresare-filtrare.Dubla alimentare din 2 surse e ok, dar la pinul 2 al integratului trebuie sa ajunga tensiunea direct de la sursa, nu prin sirul de leduri.Sirul ala de leduri il legi intre plus si masa, nu in serie cu plusul.Acum sper ca ai inteles ce am spus.Bogdan Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Iunie 5, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2010 ai dreptate multumesc! in amplificator nu l-am inseriat cu + , trebuie sa modific schema Link spre comentariu
djlove Postat Iunie 5, 2010 Partajează Postat Iunie 5, 2010 Ma bucur ca ai inteles. Si ca sa fie in totalitate schema corecta modifica partea cu alimentarea din transformator, acolo trebuie sa simbolizezi o punte redresoare si un condensator de filtraj. Ceva de genul http://www.electroniq.net/files/beginer ... -punte.jpg , numai ca in loc de rezistorul acela pui in condensator electrolitic, iar minusul se leaga la masa si plusul intra prin comutator in montajul tau. Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Iunie 5, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2010 cam asa? Link spre comentariu
Mindware Postat Iunie 5, 2010 Partajează Postat Iunie 5, 2010 Condensatorul de jos,din grupul celor doi din alimentare,ar trebui inlocuit cu un filtru "trece-tot " .Adica scos si pus un strap in locul lui.Nu isi are rostul.Nu ai nevoie de alimentare simetrica.Si la fel,decupleaza si mediana de pe traful din schema,evident si in realitate sa faci la fel. Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Iunie 5, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2010 Condensatorul de jos,din grupul celor doi din alimentare,ar trebui inlocuit cu un filtru "trece-tot " .Adica scos si pus un strap in locul lui.Nu isi are rostul.Nu ai nevoie de alimentare simetrica.Si la fel,decupleaza si mediana de pe traful din schema,evident si in realitate sa faci la fel.asa am gasit schema pe google, si am zis ca ori cu el, ori fara el, tot aia e, in schimb n'am stiut rostul impamantarii la transformator, la condensatoare am zis hai ca poate or fi electrolitice, desi simbolul nu se putea distinge si l'am modificat cu unul pt cond. nepolarizat. Link spre comentariu
djlove Postat Iunie 6, 2010 Partajează Postat Iunie 6, 2010 Cam asa trebuie sa arate: Valoarea condensatorului o scri tu (peste 1000uf) si este condensator electrolitic.Acum refa schema, ca asta nu se mai vede bine din cauza numarului mare de editari, sau deseneaz-o din nou intr-un program specializat.Succes! Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Iunie 6, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2010 cam asa am facut si eu una, dar nu am mai postat-o pe forum, am pus-o in proiect, si pusesem cond. nepolarizat =), modific acum. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum