Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Upgrade XP - bene sau rele ?


spinach

Postări Recomandate

Salutam,Pe mine unul ma irita aceste abundenta de upgraduri care sosesc de la microsoft . Eu am softul din 2006 . Cind il instalez , merge ca la formula 1 . Dupa ce incep sa soseasca upgradurile , incepe sa se incetineasca . Am incercat varianta sa blochez orice upgrade si pot sa spun [ asa mi se pare ] ca merge mai bine . Eu cred ca acesta abundenta de upgraduri nu face prea bine la sistem , mai ales ca precis nu toate sint folositoare pentru utilizator individual , fara bisnes.1.Am vazut ca se impart in 5 categorii , conform cu titulatura , astfel:windows XP HotfixHotfix for windous xpwindous xp-software updateupdate for windows xpsecurity update for windous xpnu stiu ce reprezinta fiecare capitol ; poate ma puteti edifica ; ca sa studiez fiecare kb , eh... ; treba pare prea lunga .2. Cum pot scapa de teroarea cererii de upgrade ? tot timpul solicita aprobare de upgrade ; daca il blochez de tot , incepe teroarea ca nu este securizat , etc . Trebuie sa fie o portita de blocare , care sa nu mai persecute utilizatorul .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • spinach

    7

  • MifTy

    3

  • former_Alfred

    3

  • Craciun

    2

Top autori în acest subiect

Salut,Firewall-ul nu are a face cu updateurile , eu te-as sfatui sa il lasi pe ON.Incearca din cand in cand sa faci curat utilizand Tune-up Utilities sau alt program de genul asta.O data pe an si o defragmentare ar fi buna , sau si mai des.Succes!

Link spre comentariu

Aceste "Update-uri" sunt de fapt niste fisiere care "repara" unele lipsuri ale sistemului in ceea ce priveste securitatea , protectia datelor si a aplicatiilor , indreapta unele erori aflate in sistemul de operare original, s.a.

Link spre comentariu

pentru că uneori se bat cap în cap...alteori corectează vechi buguri ajunse standard, şi softurile care ţin seama de acele buguri, şi care mergeau ok cu sistemul buguit, acum dau eroare, sau se comportă ciudat.sau pur şi simplu sunt mai mult sau mai puţin incompatibile cu driverele tale, sau mai rău, cu vre-un hardware, sau...fraza aia din "disclaimer" care zice că nu garantează funcţionarea ireproşabilă pe orice sistem e de bun simţ: sunt zeci de firme de hardware, cu zeci de modele de... diverse chestii, şi prin urmare sunt mii sau zeci de mii de posibilităţi de combinare a componentelor.e imposibil până şi pentru micromoale să testeze cum funcţionează windows, indiferent versiunea sau patchul, pe fiecare din alea 'jde mii de configuraţii...

Link spre comentariu

... şi ce s-a lansat în 2009, de nu mai merge xp cum trebuie?? :ciuda: asta e... ori instalezi un xp ante 2009 cu update-uri la zi, instalezi driverele, .net-ul, apoi faci o imagine de ghost, şi instalezi apoi restul softului, ori treci pe linux, ori... upgrade hardware, dacă e cazul (şi cam e cazul), după care treci la win 7...

Link spre comentariu

Eu am softul din 2006 . Cind il instalez , merge ca la formula 1 . Dupa ce incep sa soseasca upgradurile , incepe sa se incetineasca . Am incercat varianta sa blochez orice upgrade si pot sa spun [ asa mi se pare ] ca merge mai bine .

1. XP-ul a început să meargă bine abia începând cu Service Pack 2, în 2004. 2. După o instalare nouă cu SP2, poţi să pui update-urile automate pe "off" şi merge foarte bine. 3. Dacă vrei, poţi să instalezi şi SP3, dar nu e obligatoriu. 4. XP-ul merge mult mai rapid dacă îl setezi pe "best performance". La instalarea default, el e setat pe "best appearance", grafica arată cool şi sistemul merge încet. La fel, e de preferat să-l treci pe "classic start menu" şi fără imagine de fundal pe desktop.5. Stabileşte o valoare fixă pentru fişierul de intermediere (swapfile). Pune 2 GB şi o să se mişte mult mai repede. Dacă swapfile-ul e administrat de Windows, sistemul merge din ce în ce mai încet, fiindcă fişierul respectiv ajunge foarte fragmentat şi e folosit în permanenţă (se şi aude cârâind hard-disk-ul). Dacă stabileşti o valoare fixă şi după aceea defragmentezi hard-disk-ul, problema se rezolvă definitiv. 6. E de preferat fără antivirus, asta iar îl face să meargă mult mai repede. În ultimii 5 ani, am avut sistemul virusat doar de vreo 3 ori şi de fiecare dată s-a rezolvat în 5 minute, cu System Restore.7. Firewall-ul e de preferat să rămână ON. 8. Sistemul încetineşte vizibil după ce instalezi Office-ul sau Adobe CS4.9. Dacă ai sub 512 MB RAM, XP-ul merge execrabil. 1 GB e o valoare OK, iar 2 GB e excelent.
Link spre comentariu

1. Dupa instalare am setat pe off regimul de upgrade ; afisa permanent lipsa de securitate ; am atins din gresara iconita si au plecat imediat updaturile ; acuma , pot sa le dezinstalez ?2.De unde il pot seta pe best performance ? pe classic l-am trecut deja.3.De unde pot modifica swapfile ? 4.am 4G ram ; banuesc ca nu il poate folosi pe tot.5.Fara word , exel, pp , eu as sta dar din pacate nu ma lasa ceilalti ....

Link spre comentariu
1. Dupa instalare am setat pe off regimul de upgrade ; afisa permanent lipsa de securitate ; am atins din gresara iconita si au plecat imediat updaturile ; acuma , pot sa le dezinstalez ?

Poţi să le dezinstalezi sau poţi să le laşi, nu văd de ce s-ar mişca încet din cauza lor. Nu cred că din cauza update-urilor pe Off afişa mesajul acela cu securitatea. Eu le ţin tot timpul pe Off, afişează de vreo 2 ori mesajul, după care se potoleşte. Există problema cealaltă, cu antivirusul, când Windows-ul îţi afişează mereu mesajul cu lipsa de securitate, dar pentru asta trebuie să-i bifezi căsuţa aceea unde îi spui că ai un antivirus pe care-l monitorizezi singur. Şi atunci te lasă în pace.

2.De unde il pot seta pe best performance ? pe classic l-am trecut deja.

Cu click dreapta pe My Computer ---> Properties ---> Advanced ---> Performance ---> Settings ---> Visual Effects ---> Adjust for best performance.

3.De unde pot modifica swapfile ?

Cu click dreapta pe My Computer ---> Properties ---> Advanced ---> Performance ---> Settings ---> Advanced ---> Virtual Memory ---> Change

Practic, trebuie să pui aceeaşi valoare şi pentru maxim şi pentru minim, aşa rezultă un fişier de dimensiune fixă, care nu se mai fragmentează în timpul utlizării, pentru că rămâne să ocupe mereu acelaşi loc pe hard-disk.

 

Nu uita să apeşi butonul "Set" după ce stabileşti valoarea, altfel nu o va aplica.

 

4.am 4G ram ; banuesc ca nu il poate folosi pe tot.

Nu îl poate folosi pe tot, dar de swapfile tot va avea nevoie, când crede el că e cazul. Tot ce se execută, se execută din RAM. Dar dacă Windows-ul decide că transferă pe hard-disk nişte date din RAM, pe care le va aduce înapoi când va avea nevoie de ele, nu-l poţi împiedica. Am încercat şi cu swapfile 0 pe vremuri , în ziua de azi XP-ul zice că vrea minimum 2MB, dar încep să funcţioneze cu întreruperi până şi aplicaţii ca Word sau Winamp. 1 GB (1024 MB) de swapfile ar trebui să nu creeze probleme în majoritatea cazurilor. Eu folosesc 2048 MB şi se comportă foarte bine.

 

5.Fara word , exel, pp , eu as sta dar din pacate nu ma lasa ceilalti ....

Vezi totuşi câte întreruperi (handles) foloseşte. Un sistem optimizat are sub 5000 când nu rulează nimic, iar o valoare de sub 6000 - 6500 e OK. Am văzut Windows-uri care aveau peste 9.000 de întreruperi şi se mişcau extrem de greu. La fel, numărul firelor de execuţie (threads) trebuie să fie sub 200, iar un sistem foarte bine optimizat are doar 140. Majoritatea utilizatorilor încarcă la pornire o mulţime de aplicaţii de care n-au nici o nevoie (acele pictograme care apar în System Tray, jos în dreapta, lângă ceas). În mod normal, nu e nevoie să se încarce automat nici una, le porneşti pe fiecare când ai nevoie de ele. Dacă nu te descurci să editezi Registry, le poţi opri din Msconfig (Start --> Run --> msconfig). În tab-ul Startup sunt bifate apllicaţiile care pornesc automat, debifează-le pe toate. La mine se încarcă automat doar ctfmon, care monitorizează tastatura, ca să ştiu dacă e în engleză sau în română.

Link spre comentariu

Ok . -Am facut setarile pe care mi le-ati indicat ; cu intreruperile inca nu stiu de unde le pot controla ; Privind numarul de operatii incarcate , cred ca nu ar trebui dezactivat ce imi trebuie sa incarce ;sint si unele care inca nu stiu la ce folosesc.-de unde se dezactiveaza mai precis mesajul de lisa securitate win ?-acuma , marea intrebare ar fi daca performanta se poate masura cu ceva ? exista ceva , un utilitar care poate masura performanta ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări