Vizitator nick_20012002 Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 salut,am o problema si anume la tv sau la monitor la PC din cand in cand vad cate o linie alba (o flicareala) si ma gandeam daca cumva poate fi din cauza unei variatii de tensiune, uneori imi face asa cand se opreste frigiderul dar nu de fiecare data. aveti cumva idee cam de la ce ar putea fi ? - mentionez ca nu am impamantare la prize Link spre comentariu
srdjan Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 si mie imi face la laptop (deci LCD) si se face indiferent daca e in priza sau pe baterie. Eu cred ca nu are prea mare treaba cu reteaua cu atat mai putin cu impamantarea. Nu exclud ipoteza asta dar mie mi se pare foarte improbabil. Oricum sunt curios ce pareri au si expertii in Audio-Video Link spre comentariu
stefan_k Postat Iunie 5, 2010 Partajează Postat Iunie 5, 2010 La LCD-uri inca nu am prins comportament aiurea din cauza alimentarii, dar CRT-urilor stiu ca nu le place deloc sa nu aiba impamantare. Mai demult aveam un CRT care la rezolutii mari (mari pentru vremea aceea, dar si pt acum) devenea foarte sensibil la perturbatii, iar daca plimbai dosul palmei peste sticla se simtea fizic vibratia de 50Hz. S-au rezolvat "instant" dupa ce am tras fir de impamantare de la baie pana la camera.Iar daca stii sau doar banui ca ai variatii de tensiune, masurabile cu aparatul sau vizibile cu ochiul (palpaieli de becuri, etc), atunci un UPS sau macar un regulator/stabilizator devine obligatoriu (impreuna cu impamantarea!).Voi stiti cat ati dat pe echipamentele IT, si care ar fi paguba in caz de "ceva". Poate chiar nu merita inca 60 de lei cat e un stabilizator ieftin, plus munca cu impamantarea. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Iunie 5, 2010 Partajează Postat Iunie 5, 2010 Eu patesc asa de la antenele GSM de pe blocul vecin; in functie de directia pe care se propaga semnalul, mai prind cate o "raza mortala" si totul o ia razna (monitor, TV, nu mai zic de sistemul audio ce sunete scoate...) :nebunrau:Pamantare am, variatii/caderi de tensiune n-am vazut de nu mai stiu cati ani. Link spre comentariu
srdjan Postat Iunie 5, 2010 Partajează Postat Iunie 5, 2010 si la mine cred ca ar fi singura explicatie daca e externa cauza deoarece la laptop cu baterie buna nu poate fi vorba de varfuri/caderi de tensiune Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum