daniele1625 Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Am inteles Cristian, dar tu sa stii ca pe medii si lungi nu prinde nici un post. Singurul post receptionabil si care este puternic este radio Iasi 1053khz. In rest peste tot, se prinde in dreptul programului Romania actualitati de exemplu,doar un brum puternic in loc de postul de radio in sine. Idem si pt. radio antena satelor de pe lungi. Si asta o spune si ochiul magic de asemeni. Deci repet, orisicat as invarti din bobine nu se aude decat un singur post si anume radio Iasi. Mersi!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Am inteles Cristian, dar tu sa stii ca pe medii si lungi nu prinde nici un post. Singurul post receptionabil si care este puternic este radio Iasi 1053khz. In rest peste tot, se prinde in dreptul programului Romania actualitati de exemplu,doar un brum puternic in loc de postul de radio in sine. Idem si pt. radio antena satelor de pe lungi. Si asta o spune si ochiul magic de asemeni. Deci repet, orisicat as invarti din bobine nu se aude decat un singur post si anume radio Iasi. Mersi!!Hai sa fac un update pe cazul concret de receptie la tine in zona:1)Reglezi scala pe 1053Khz, (nu conteaza ce se aude acolo ca oricum e dezacordat)2)Reglezi bobina oscilatorului local pana prinzi programul radio Iasi (clar)3)Reglezi circuitul de intrare pana ai semnal maxim (se aude puternic)La fel si pe UL.Incepi cu a regla scala fizic pe 153Khz, si apoi din reglaj ajungi sa receptionezi postul respectiv Link spre comentariu
daniele1625 Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Exact, pana acum asta am facut si e bine cum ai spus,a iesit exact asa. E aici e problema ca pe ul daca il pun pe 153khz acolo se aude un brum puternic in loc de post de radio. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Exact, pana acum asta am facut si e bine cum ai spus,a iesit exact asa. E aici e problema ca pe ul daca il pun pe 153khz acolo se aude un brum puternic in loc de post de radio.okDaca se aude un brum puternic ai receptionat o armonica sau un semnal parazit pe indicatia scalei de 153Khz continua sa rotesti miezul cu o surubelnita de plastic, cat mai fin, poate ai noroc si vei receptiona antena satelor, undeva pe o pozitie a miezului vei receptiona postul.Faptul ca se poate sa acordezi/dezacordezi pe o armonica/semnal parazit este un semn bun ca oscilatorul lucreaza. Link spre comentariu
daniele1625 Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Eu lucrez cu o surubelnita cu varf din ceramica special conceputa pt. bobine. Mai incerc dar sa stii ca nu am mai reusit pana acum. Mersi!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Eu lucrez cu o surubelnita cu varf din ceramica special conceputa pt. bobine. Mai incerc dar sa stii ca nu am mai reusit pana acum. Mersi!!Legat de acest reglaj te mai invat ceva:incearca sa deplasezi brumul de la 153khz spre 250khz dar din aproape in aproape.1) Dezacordezi la 160khz scala (in mod normal brumul respectiv nu se mai aude), roteste miezul bobinei fin pana receptionezi brumul din nou;2)Deplasezi scala la 170Khz iar reglezi bobina usor pana prinzi brumul si tot asa pana la 250Khz.In final revino spre 153Khz vei avea surpriza sa receptionezi antena satelor undeva pe scala (nu exact pe 153khz dar vei receptiona) Link spre comentariu
daniele1625 Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Am reusit sa prind pe 153khz niste rusi dar se aude tare incet. Nici urma de antena satelor Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Am reusit sa prind pe 153khz niste rusi dar se aude tare incet. Nici urma de antena satelorE bine! esti f.f. aproape, urca pe scala spre 255khz cum te-am invatat acest post rusesc.Banuiesc ca este postul de pe 171Khz vezi cu un alt radio unde prinzi postul asta ca sa-ti faci o ideie.Se va auzi mai tare (foarte tare) in momentul cand reglezi etajul de intrare si FIDar acum tu reglezi banda de receptie (capetele de scala) nu si sensibilitatea. Link spre comentariu
daniele1625 Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Pe lungi se prinde acum radio Iasi 1053 Khz. Ce treaba are 1mhz pe lungi nu stiu. O fi o armonica. Daca mut din oscilator aceasta armonica inspre 280khz se aude din ce in ce mai tare,straniu nu? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Pe lungi se prinde acum radio Iasi 1053 Khz. Ce treaba are 1mhz pe lungi nu stiu. O fi o armonica. Daca mut din oscilator aceasta armonica inspre 280khz se aude din ce in ce mai tare,straniu nu?Ignora armonicile cauta antena satelor, este normal sa ai armonici la dezacorduri de FI :rade:Daca urci pe scala postul rusesc de la 153khz la 171khz, pe 153khz vei receptiona :SURPRIZA!!! ANTENA SATELORPoate nu se aude datorita nivelului scazut dat de dezacordul circuitelor de intrare dar incearca sa reglezi acolo unde se aude postul rusesc pe 171khz sa fie receptionat cat mai puternic, apoi, te intorci la 153Khz sper sa receptionezi Antena Satelor, daca da refaci reglajul circuitului de intrare si FI, pana se aude beton. :dans:Si gata...sper! Link spre comentariu
daniele1625 Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Acu nu stiu de de ce dar nu mai prind rusii. Bobina de la intrare nu mai are efect. Am descoperit ca i-a cazut miezul de ferita in fundul bobinei. Ce necaz!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Acu nu stiu de de ce dar nu mai prind rusii. Bobina de la intrare nu mai are efect. Am descoperit ca i-a cazut miezul de ferita in fundul bobinei. Ce necaz!! Poti sa scoti bobina de pe placa si sa o aranjezi; ii lipesti miezul de filetul de plastic, chestia asta trebuie sa o verifici si la celalalte bobine inclusiv FI.Este posibil din transport sa mai ai ferite cazute sau chiar lipsa.Am patit si eu chestii de astea invarteam miezul de plastic fara ferita bineinteles fara efect. Dar te prinzi repede... Link spre comentariu
mila Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 In momentul in care in mod aleator ai inceput sa invarti de tot ce se poate invarti ai facut o greseala enorma...si am mai spus asta! In stadiul in care se afla aparatul acum fara ceva aparatura nu vei realiza nimic...doar nervi.Apeleaza la un depanator cu experienta si aparatura la dispozitie...si stai langa el cand face alinierea ca sa inveti ceva. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 In momentul in care in mod aleator ai inceput sa invarti de tot ce se poate invarti ai facut o greseala enorma...si am mai spus asta! In stadiul in care se afla aparatul acum fara ceva aparatura nu vei realiza nimic...doar nervi.Apeleaza la un depanator cu experienta si aparatura la dispozitie...si stai langa el cand face alinierea ca sa inveti ceva. icon_jook Fara aparatura nu prea are ce sa-i mai faca cum am spus si eu mai sus... Dar tot a invatat ceva despre cum se regleaza in orb; cu ceva noroc poate reusea sa-l aduca cat de cat in gama.Problema este ca s-a distrus bobina de intrare, si asta datorita faptului ca a insistat prea mult pe reglaje.Daniele incearca sa-ti faci un generator FI/ MA cu un tranzistor si aliniaza cu el FI, apoi ai mult mai multe sanse ca regland oscilatorul local sa receptionezi undeva pe scala Antena Satelor (153khz) Link spre comentariu
daniele1625 Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Mi-am cumparat astazi un frecventmetru E0204 de laborator care bate pana in 300Mhz. Impreuna cu el si cu osciloscopul care il am am sa masor fi-ul intai si apoi ma voi duce cu masuratoarea in partea de oscilator,dupa ce in prealabil lipesc miezurile de ferita in carcasele lor de plastic,si sper sa ii dau de capat. Pt. lungi si medii antena ce lungime poate si trebuie sa aiba? Antena mea este de aproape 1 metru,sa fie oare si asta o parte a problemei? Eu locuiesc in bloc de beton armat si in mijlocul camerei mele pe lungi se prinde antena satelor anevoios chiar si cu un radio cu tranzistori si antena de ferita. Mersi!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum