Vizitator bobeicaalin Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 Vreau si eu sa aflu cum fac pentru a afla care este curentul necesar(de ce transformator am nevoie) pentru a incalzi o nichelina de 1,1metrii lungime si aprox un mm grosime???? Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 Vreau si eu sa aflu cum fac pentru a afla care este curentul necesar(de ce transformator am nevoie) pentru a incalzi o nichelina de 1,1metrii lungime si aprox un mm grosime????Nu pui bine problema; trebuie sa stii de ce energie calorica ai nevoie. Asa cum ai scris tu, energia electrica necesara pentru a "incalzi" nichelina, nu e suficient. Dar ca sa te ajut si sa intelegi cumpara-ti un dimmer de lumina si alimenteaza nichelina la cat de tare doresti apoi masori curentul prin nichelina si tensiunea. Apoi, daca mai ai nevoie, faci un trafo cu datele aflate.Sa nu crezi ca daca postezi in alta parte nu te prind! Masoara cu un ohmetru ce rezistenta are sarma aia. Datele pe care le dai tu sunt insuficiente..Poti incerca si altfel; alimenteaza o bucata de nichelina de lungime corespunzatoare incazirii dorite (incepi de la lungimi mari spre mici!) de la un acumulator de 6 sau 12 V, de la un alimentator de putere mai mare, dupa care masori curentul prin sarma, tensiunea la capetele ei si lungimea ei (nespiralata). Imi dai datele aste si te ajut. Link spre comentariu
Postări Recomandate