Vizitator Pepito Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Am fazut la Tragaciu ca are traf fara priza mediana dar e cu 2 infasurari traful . Oare cum a alimentat cele 2 Fet400 . O alta idee ar fi sa imi faca cineva o placa de redresare cu o singura punte redresoare .. Daca ai traf cu priza mediana, uite mai jos un model de redresare+filtrare. Firul negru ce pleaca din transformator, este priza mediana (chiar daca nu e pusa pe mijloc). Mai mura in gura de atat, nu stiu daca exista. Pe mine ma intereseaza cum se conecteaza traful meu ca nu are priza mediana la kitul 128b redresare + filtrare si am zis k tu l-ai conectat pe al tau numai k ai daoua secundare si eu numai una .. poate ma ajuti si pe mn . Link spre comentariu
zal Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Pepito, ţi-am arătat mai sus, scoţi puntea şi pui 2 diode, sau poţi lăsa puntea, dar foloseşti numai 2 din cele 4 diode interne. Link spre comentariu
Vizitator Pepito Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Pepito, ţi-am arătat mai sus, scoţi puntea şi pui 2 diode, sau poţi lăsa puntea, dar foloseşti numai 2 din cele 4 diode interne.Multumesc mult zal . revin cu amanunte daca fac bum sau nu Link spre comentariu
Vizitator Pepito Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Pepito, ţi-am arătat mai sus, scoţi puntea şi pui 2 diode, sau poţi lăsa puntea, dar foloseşti numai 2 din cele 4 diode interne.Multumesc mult zal . revin cu amanunte daca fac bum sau nu [/quote Am uitat sa intreb ceva . Daca fac cum miai artat in schema intre + de la cond si GND care este in mijloc nu o sa am tensiune mare ? Link spre comentariu
zal Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Pînă la urmă vrei să obţii o sursă dublă, simetrică de alimentare, cu tensiune pozitivă, masă şi tensiune negativă, sau o sursă simplă, numai cu tensiune pozitivă şi masă?Ţi-am mai spus că prin redresare şi filtrare, tensiunea alternativă creşte cu aproximativ radical din 2 (1,41), aşa că ţine cont de condensatorii din sursă. Ai 50Vca în secundarul trafo, rezultă cam 70Vcc, sau în cazul schemei de mai sus, chiar în cazul folosirii ca dublor, cu doar 2 diode active, +70V/0V(masă)/-70V, deci un interval de tensiune de circa 140Vcc. Acum ai înţeles?Ca să te lămureşti, încearcă cu o tensiune mult mai mică, 9Vca de exemplu şi vezi despre ce e vorba. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum