Vizitator cosix Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 Am cumparat acest modul KIT125B_2 - Redresare+filtrare, 2x25A, 6x6800uF/80V SAMWHA http://www.psc-audio.ro/catalog/product_info.php?cPath=72&products_id=1322. La punerea sub tensiune m-am trezit ca modulul soft start, transformatorul baraiau ca un tractor . De asemenea mi-a ars siguranta de la soft start . Am acos o punte redresoare cu condesatorii ceramici nepolarizati, am modificat-o astfel ca o punte redresoare sa-mi alimenteze ambele brate,dc? nu a vrut sa mearga finalul ,,mosfet ,, aveam la esire o U DC de 1.23 v ? care este diferenta intre ia si acest modelhttp://www.psc-audio.ro/catalog/product_info.php?cPath=72&products_id=1333 ...bine fara a pune la calcul condensatorii in pluss Link spre comentariu
MarioRobert Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 La primul, e redresare dubla, adica +...0...- iar la al doilea e redresare simpla, adica +/- Link spre comentariu
Vizitator cosix Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 la ambele modele este cu +..0...- adica bipolara ?? Link spre comentariu
MarioRobert Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 M-am incurcat, dar am corectat. Nu, cea pe care ai cumparat-o tu e dubla, iar cealalta e simpla Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 Amindoua sint surse simetrice. Exista schema produsului respectiv (pe pagina de prezentare) - descarc-o si te vei convinge. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 Da, amîndouă sînt ptr alimentare diferenţială, dar la prima se poate lega un trafo cu secundarele separate, sau 2 trafo cu secundare simple. Nu merge legat un trafo cu secundar simetric. Problema e că dacă nu sînt riguros egale secundarele, tensiunile rezultate vor avea diferenţe şi unele montaje sau amplifuri sînt sensibile la aşa ceva. Link spre comentariu
MarioRobert Postat Iunie 5, 2010 Partajează Postat Iunie 5, 2010 Amindoua sint surse simetrice. Exista schema produsului respectiv (pe pagina de prezentare) - descarc-o si te vei convinge. Ai dreptate Link spre comentariu
Vizitator butch Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 Sar si eu cu aceeasi problema. Am cumparat acum ceva timp 2 surse de la PSC (KIT125B) alaturi de 2 kituri FET400. Am incercat sa alimentez redresarea+filtrarea de la traf cu priza mediana si de la traf cu 2 infasurari separate. Dupa toate incercarile (probabil peste 30) am avut acelasi rezultat: sigurantze arse, carbonizate. Am incercat diverse combinatii dar in zadar...se pare ca este o problema cu puntea conectata la J5 J6 J7 J8 (cred)... daca alimentez numai cealalta punte merge ok am +70V CC, daca incerc sa alimentez numai puntea de pe ramura negative sare sigurantza, traful face galagie...de parca puntea e in scurt...dar nu e ...am masurat. Daca alimentez amadoua puntile iar sare siguranta...sigur ceva e gresit. Ca sa ma conving am incercat si celalalt modul, EXACT ACELEASI SIMPTOME. Poate sunt eu idiot si nu stiu sa conectez un transformator.... Tin sa precizez ca am construit peste 40 de amplificatoare in ultimii 15 ani, de cele mai multe ori mi-am construit sursa singur inclusiv PCB-ul. Stiu ca atunci cand conectezi transformatorul trebuie sa tii cont de sensul curentilor prin secundar samd... NU AM REUSIT SA DAU GRES NICIODATA LA TRAF+REDRESARE+FILTRARE pana am dat peste modulele de la PSC. Sunt aproape sigur ca designul PSC are o greseala fatala dar nu sunt sigur care este acela. Am cautat pe net si am dat peste http://www.tnt-audio.com/clinica/ssps1_e.html care ste un site foarte util. Daca va uitati la ultima schema de pe pagina o sa observati acelasi design ca cel de la PSC. Asta e traful pe care il folosesc: http://docs-europe.electrocomponents.co ... 027b50.pdf Am conectat in felul urmator: J1 J2 ORANGE J3 J4 YELLOW J5 J6 BLACK J7 J8 RED Va rog putin ajutor cine se pricepe!!!!!! :cry: :cry: Nu de alta dar am cheltuit de 3 ori mai mult decat ma costa sa cumpar un amp Crown original de 300W/8R si ma doare inima sa arunc la gunoi sursele de la PSC Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 Verifica fiecare dioda din punte sa nu fie in scurt vreuna sau vreun condensator pus invers KIT125B_sch.pdf Link spre comentariu
George Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 Ai conectat gresit. Trebuie asa:La J1 sau J2 REDJ3 BLACK J4 YELLOW J5 BLACK J6 YELLOW La J7 sau J8 ORANGE Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 Oricum, tipul ăsta de redresare separată şi apoi de înseriere a tensiunilor e cel mai nefericit din electronică, lasă loc de dezechilibre între ramurile sursei. Nu ar strica corectarea schemei prin folosirea unei singure punţi. Că tot s-a amintit de saitul ăsta: http://www.tnt-audio.com/clinica/ssps1_e.html, e vorba de primele două scheme. Link spre comentariu
Vizitator butch Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 @ Tragaciu:Ma bucur ca tie ati merge, zi-mi si mie secretul, explica ce traf ai folosit (priza mediana, 2 infasurari separate), cum l-ai conectat, pune ceva poze daca ai.Daca scrii ca tie ti-a mers si esti multumit nu ne ajuta cu nimic pe noi. Mai mult ma faci pe mine incompetent si te speli pe maini repede.@Maxente:Am verificat diodele...par ok...nici un scurt.Condensatorii sunt montati ok@George_Ct:Nu prea te inteleg. Adica tu vrei sa inseriez secundarele sa fac priza mediana apoi sa conectez mediana la J3 J4 J5 J6 ???Cam asta reiese din configuratia ta. Tin sa precizez ca am incercat si un traf cu mediana, am pus un strap la J3 J5 si am conectat mediana la J6 cu acelasi rezultat catastrofal.Tu spui sa inversez Red si Orange, din cate stiu eu nu conteaza in ce directie sunt orientati curentii prin secundar atata timp cat amandoi sunt in aceeasi directie (corectati-ma daca gresesc, dati o explicatie ceva), curentii nu trebuie sa se bata cap in cap.@Zal:Ai dreptate, redresarea cu doua punti e nasoala tare (sa nu mai vorbim de posibilitatea de a avea punti putin diferite intre ele..)O singura punte de 25/35A era mai mult decat suficientaInca sper sa ai dau de capat, in cel mai rau caz scot o punte si fac cum a facut Cosix, sau tai partea cu cele 2 punti si pun o punte pe carcasa ca toate celelalte amplificatoare urate Link spre comentariu
Vizitator butch Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 Am uitat sa mentionez ca preotectiile mentionate de Tragaciu nu sunt tocmai dimensionate pt FET400. Pe site in poze apare un releu de 30A dar in realitate este un releu amarat de 5A cu contactele puse in paralel. Nu ma plang ca sunt obisnuit cu calitatea indoielnica a produselor de la PSC (am cumparat de la ei prima data acum 7 ani parca), mai mereu sunt piese necritice lipsa pe placile lor (inclusiv cele 2 kituri FET400 si 2 redresari in cauza).Nu vreau sa fac reclama negativa dar de fiecare data cand sa ivit o problema PSC nu m-a ajutat cu nimic (am cerut, nu vb de bani ci de indicatii sau explicatii) ceea ce cred ca trebuie pedepsit cumva Link spre comentariu
George Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 Ce am scris eu in mesajul de mai sus reiese din pdf-ul cu instructiunile de montaj atasat kitului si din pdf-ul atasat de tine cu infasurarile trafului folosit de tine. E treaba ta daca vrei sa faci sau nu ce am scris eu in mesajul de mai sus. Eu unul sunt sigur ca merge si in locul tau as face-o. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 În general kiturile de genul ăsta lasă de dorit, nu doar la firma respectivă, fie ca realizare, fie ca piese folosite.Sînt concepute ptr necunoscători sau începători, deci fără mari pretenţii de calitate. Dacă vreţi ceva bun trebuie să faceţi cu mînuţele proprii şi multă documentare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum