Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pentax!

mely17

Postări Recomandate

Buna ziua! Detin de o camera foto pentax optio e85 pe care am primit-o cadou! Vreau sa va dati cu parerea despre ea, ca eu cel putin nu am auzit de aceasta marca! Eventual niste setari sau ceva de genu ca eu am cunostinte minime in domeniul foto!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mely17

4

• c_anicai

3

• nicul

2

• stefan_k

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Un raspuns la general, nu am folosit camera.Este o camera de amatori segmentul de jos 12megapixeli, circa 100euro.Nu ai ce învăţa, dai pe auto şi faci poze, în prima zi dacă ratezi mai puţin de 50% ai un început promiţător.Nu poţi avea pretenţie la poze să fie similare cu o cameră foto de 15mii coco.Roagă un copil de prin jurul blocului sa-ti arate ce şi cum, dacă chiar nu te pricepi de loc. Ca marcă este oarecum similar cu nikon olympus canon panasonic din aceiaşi clasă, oricum este mai sus de benq sau aparatele no name.

Link spre comentariu

eu cel putin nu am auzit de aceasta marca

Marca e veche, si are istorie serioasa in spate. Daca despre asta va faceti probleme.Cat despre model (optio E85), el este comparabil cu modele in aceeasi gama de pret, facute de restul firmelor.Pentru setari, consultati cu incredere manualul camerei. Pentru teorie in domeniul foto, cautati un curs general de fotografie - incepeti sectiunile incadrare, expunere, intelegerea luminii. Chiar daca modelul respectiv nu va ofera o gama larga de setari manuale (diafragma, timp), intelegerea luminii va ofera posibilitatea de a obtine rezultate placute ochiului. Sau, ce vreau eu sa subliniez: pana la un anumit punct, conteaza mult mai mult cine tine aparatul foto, decat ce poate face aparatul foto. Va doresc cu adevarat sa treceti peste punctul respectiv, iar atunci veti stii ce doriti de la un aparat.Multe fotografii frumoase!
Link spre comentariu

Va multumesc pentru raspunsuri! Cred ca mati inteles gresit! Nu vreau sa ma apuc de fotografiat! Vreau sa fac cate o poza la cate un eveniment/excursie nimic mai mult! Din cate am inteles eu din posturile voastre este exact pentru mine! Nu am pretenti la poze deloc! Vreau sa capturez niste clipe frumoase, doar atat nimic mai mult! Am citit si eu despre el ca acest aparat este proiectat pentru ori cine, adica il poate folosi ori ce om! Mam jucat prin meniul lui si miam dat seama ca este foarte simplu! Inainte eu am vazut la un aparat foto ca are un meniu complicat si deaceia vam cerut ajutorul! Va multumesc pentru ajutor!

Link spre comentariu

cine a facut in viaţa lui poze pe film cu aparate mecanice, digitalul e o joaca.o sa fii surprins de ce poate, oricum.la film mare zgarcenie dacă stricam două poziţii la film aveam ce mă oftica.la digital fac o poza bună din zece ..... am glumit, poate niciuna

Link spre comentariu

bateria nu se formateaza, iar o incarcare normala dureaza 3 ore.oricum alimentatorul decuplează automat acumulatorul la finalul incarcarii, deci nu e pericol daca se lasa un pic mai mult.

Link spre comentariu

...ca eu cel putin nu am auzit de aceasta marca! Eventual niste setari sau ceva de genu ca eu am cunostinte minime in domeniul foto!

Pentax e o marca cunoscuta cu produse pentru toate gusturile si nivelurile.Referitor la modelul specificat, este o camera excelenta pentru incepatori, exact ce iti trebuie in acest moment. Pretul este f bun, dotarile standard, calitate buna. totul raportat la categoria din care face parte si la segmentul caruia i se adreseaza, adica beginners.Referitor la setari , nu exista setari miraculoase, produsul fiind conceput special ca sa nu-ti bati capul cu el. Este mult mai folositoare o carte (revista, curs de pe net) cu tehnici de fotografiere. Nu e mare lucru, dar trebuie sa ti cont de incadrare, de felul in care apesi pe buton (am intalnit o gramada de oameni care habar nu aveau ca declansatorul trebuie apasat initial pana la jumatate), cum sa pui flash-ul in contra-lumina, cand sa alegi portret, peisaj sau sa opresti face detection si tot felul de alte chestii utile. O data ce vei stapani aceste tehnici elementare pozele vor fi reusite mai timpul, satisfactia va creste la fel ca si dorinta de a trece la un nivel mai avansat.
Link spre comentariu

asta-i o poza facuta cu un pentax ieftin. aparatul facea poze bune cu limitarile normale categoriei sale: focus lent in lumina slaba, ceva probleme la fotografiile facute cu flashul.

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări